Widok
Luna, to golden retriver z mojej klatki ;)
Gerard, wypraszam sobie, mój kochany dziadek tak miał na imię, ale dziś by miał ponad 80 lat ;)
A co do imienia Amelia. Dając córce tak na imię, wiedziałam o znaczeniu medycznym tego słowa.
Jednak nie jestem z tych, co na to patrząc, bojąc się, że moje dziecko przez nadane mu imię, będzie miało jakieś wady ;)
Po prostu podobało mi się to imię i kilka innych...
Gerard, wypraszam sobie, mój kochany dziadek tak miał na imię, ale dziś by miał ponad 80 lat ;)
A co do imienia Amelia. Dając córce tak na imię, wiedziałam o znaczeniu medycznym tego słowa.
Jednak nie jestem z tych, co na to patrząc, bojąc się, że moje dziecko przez nadane mu imię, będzie miało jakieś wady ;)
Po prostu podobało mi się to imię i kilka innych...
Amelia, Amalia - imię to pochodzi od starogermańskiego słowa amel/amal - 'pracowity', 'niezmordowany', od którego wyprowadza się imiona Amelberga i Amalberga. Kilkakrotnie w historii zdobywało dużą popularność. W Polsce pojawiło się już w XIV wieku. Często spotykane było w epoce romantyzmu. Od kilku lat znowu należy do popularnych.
Wśród imion nadawanych nowo narodzonym dzieciom, Amelia w 2009 r. zajmowała 6. miejsce w grupie imion żeńskich.
Wśród imion nadawanych nowo narodzonym dzieciom, Amelia w 2009 r. zajmowała 6. miejsce w grupie imion żeńskich.
jadzka mnie nie dziwia zadne imiona/no prawie bo dżosz,dzorż to takie amerykańskie:) oliwia i amelka wziełam pierwsze z brzegu
p.Amelia hmm moze? moze to brzmi ,ja myslałąm ze Amelia to zdrobnienie jakiegos imienia.
p.Oliwia hmmm moze to i brzmi ale ja słysze oliwka ,oliweczka na placu i moze dlatego ,ze nie trawie zdrobnien imion.kropka.
Zuzanna to Zuzanna /zuza juz nie brzmi:)wiec po co ziuzic?/ miała byc kropka ale jeszcze z tą zuzanna mi sie przypomniało
p.Amelia hmm moze? moze to brzmi ,ja myslałąm ze Amelia to zdrobnienie jakiegos imienia.
p.Oliwia hmmm moze to i brzmi ale ja słysze oliwka ,oliweczka na placu i moze dlatego ,ze nie trawie zdrobnien imion.kropka.
Zuzanna to Zuzanna /zuza juz nie brzmi:)wiec po co ziuzic?/ miała byc kropka ale jeszcze z tą zuzanna mi sie przypomniało
A ja znalazłam jeszcze tutaj sporo fajnych znaczeń imion dla dzieci: https://mlodamamo.pl/znaczenie-imion/ - warto poczytać! Może coś ciekawego wpadnie :)