Widok

Dziwne imię dla dziecka...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
koleżanka wymyśliła dla córki imię Amelia, a przecież to medyczne określenie choroby. no i jak zdrabniać? Mela? to już się kojarzy wiadomo z czym.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15
A tam dżosz...znajomi moich znajomych dali na imię swojej córce Luna,a co to?Imię?

Nie słyszałam...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja na placu zabaw widziałam Gerarda , Romualda ,Józefa , a imię Amelka jest bardzo ładne mi tam się podoba myślałam ze jak będę miała córkę to ja tak nazwę ale już za dużo tych Amelek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Luna, to golden retriver z mojej klatki ;)
Gerard, wypraszam sobie, mój kochany dziadek tak miał na imię, ale dziś by miał ponad 80 lat ;)

A co do imienia Amelia. Dając córce tak na imię, wiedziałam o znaczeniu medycznym tego słowa.
Jednak nie jestem z tych, co na to patrząc, bojąc się, że moje dziecko przez nadane mu imię, będzie miało jakieś wady ;)

Po prostu podobało mi się to imię i kilka innych...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja bardzo lubię oryginalne imiona, dzieci są wyjątkowe dzięki temu. Sama mam oryginalne imię i nie muszę się nigdy specjalnie z nazwiska przedstawiać jak do kogoś dzwonię, bo wszyscy mnie kojarzą. UWAŻAM, ŻE JESTEŚCIE CHAMSKIE, ŻE SIĘ Z TEJ AMELKI ŚMIEJECIE, żmije jesteście podłe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Amelia, Amalia - imię to pochodzi od starogermańskiego słowa amel/amal - 'pracowity', 'niezmordowany', od którego wyprowadza się imiona Amelberga i Amalberga. Kilkakrotnie w historii zdobywało dużą popularność. W Polsce pojawiło się już w XIV wieku. Często spotykane było w epoce romantyzmu. Od kilku lat znowu należy do popularnych.

Wśród imion nadawanych nowo narodzonym dzieciom, Amelia w 2009 r. zajmowała 6. miejsce w grupie imion żeńskich.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jadzka mnie nie dziwia zadne imiona/no prawie bo dżosz,dzorż to takie amerykańskie:) oliwia i amelka wziełam pierwsze z brzegu
p.Amelia hmm moze? moze to brzmi ,ja myslałąm ze Amelia to zdrobnienie jakiegos imienia.
p.Oliwia hmmm moze to i brzmi ale ja słysze oliwka ,oliweczka na placu i moze dlatego ,ze nie trawie zdrobnien imion.kropka.
Zuzanna to Zuzanna /zuza juz nie brzmi:)wiec po co ziuzic?/ miała byc kropka ale jeszcze z tą zuzanna mi sie przypomniało
A ja znalazłam jeszcze tutaj sporo fajnych znaczeń imion dla dzieci: https://mlodamamo.pl/znaczenie-imion/ - warto poczytać! Może coś ciekawego wpadnie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry