Widok

Endokrynolog

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ma ktoś namiar na endokrynologa dziecięcego w Gdańsku, może być państwowo albo prywatnie. W ciąży brałam leki na tarczycę i teraz muszę przebadać malutką, więc potrzebny mi lekarz zajmujący się noworodkami.
Przy okazji może ktoś się orientuje.. Brałam leki bo miałam niski poziom ft4, tsh w normie. Do lekarza z małą chcę iść już z wynikami. Czy wystarczy jak zrobię jej ft4, czy tsh też? A jak nikt nie wie, to sobie bezpośrednio do lekarza zadzwonię :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przy narodzinach w szpitalu nie pobierali dziecku krwi z paiety na tarczyce jezeli rodzilas na zaspie to chyba tam pobierali jezeli wynik zly to wysylaja powiadomnienie do domu .mialam to samo niski poziom ft4 w ciazy lekarz kazal tylko dziecku zbadac tsh
Poproś pediatrę o skierowanie na FT4 i TSH, który też potrafi odczytać wyniki, nam wypisał bez problemu i wtedy się okaże, czy powinnaś iść do specjalisty
Witam ja mam niedoczynnosc tarczycy i cała ciąze biore leki na podwyższenie ft4. Moja endokrynolog powiedziała ze po porodzie sama odrazu mam sobie zmniejszyc dawke o polowe a w szpitalu przypilnowc zeby zrobili malej badania na tarczyce.
Ja chodze juz bardzo długo do endokrynolog we wrzeszczu na ul. Grunwaldzkiej do spółdzielni lekarskiej. to sa wizyty prywatne nazwisko lek. Krystosiak. nr tel do tej przychodni to 58 3446048. tam na recepcji te kobietki wiedza co i jak. Tylko niewiem jak jest z tym ze dzieciaczki ona przyjmuje. ale w kazdym badz razie odrazu po porodzie idziemy do niej!!!!
Pozdrawiam
image
Z dzieckiem powinnaś pójść do endokrynologa dziecięcego, a nie do ginekologa-endokrynologa (endokrynolodzy dzielą się na endokrynologów dziecięcych, którzy nie leczą dorosłych tylko dzieci, endokrynologów-ginekologów, którzy zajmują się zaburzeniami miesiączkowania, problemami z ciążą, leczeniem menopauzy, wysoką prolaktyną oraz endokrynologów-internistów, którzy leczą głównie tarczycę, ale i nadnercza, przysadkę, przytarczyce).
Najważniejsze to dobrze wybrać i nie iść z tarczycą do ginekologa-endokrynologa, a z problemami z zajsciem w ciążę do internisty-endokrynologa. Każdy endokrynolog ma jakieś pojęcie o całej endokrynologii, ale dokładną wiedzę no i doświadczenie ma w swojej specjalności i w tym jest najlepszy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry