Widok

Endomed/Swissmed - szukam dobrego ginekologa!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny!

Możecie polecić dobrego ginekologa z Endomedu lub Swissmedu? (poza dr Zinkiewiczem)

czy wiecie coś o dr Beacie Olszak-Sokołowskiej????

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
z endomedu polecam MOLLA! Jeszcze lepszy od Zinkiewicza

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
sympatyczny? dobry lekarz/położnik? ile wcześniej trzeba umawiać się na wizytę?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lekarz bardzo sympatyczny i swietny fachowiec! wyciagnął na prosta droge nie jedna bardzo zagrożoną ciąże! moja sis wybrała go na lekarza prowadzącego i była bardzo zadowolona. Do tej pory chodzi tylko do niego. Wiem, że przyjmuje tylko raz w tygodniu w poniedziałki!

ze swissmedu dr Chmielewski - idź raz a myslę że już u niego zostaniesz:)

image
ja polecam dr Boćkowskiego ze Swissmedu. prowadziłam u niego ciążę i byłam baaardzo zadowolona:) obiektywnie jest super specjalistą w usg, do którego odsyłają inni ginekolodzy, jeśli mają jakieś wątpliwości, polecam!
ja poprę słowa Gabi25 - Piotr Chmielewski - rewelacyjny lekarz

dzięki Dziewczyny! :)

to teraz mam zagwostkę :P kilku polecanych lekarzy - którego wybrać? :P

a chcesz rodzić w Swissmedzie??
bo jeśli tak - to spróbuj może zacząć od Chmielewskiego. Bardzo spokojny, cierpliwy, wszystko tłumaczy, wyjaśnia - możesz mu zadać każde pytanie. Podczas wizyty nigdy nie ma pośpiechu "bo następna pacjentka czeka". Moją ciążę prowadził inny lekarz i do dr Chmielewskiego trafiłam, jak mój gin był na urlopie, a potem już w swissmedzie przed samym porodem, ale z drugą ciążą na pewno zgłoszę się do niego.

ja też prowadzę ciążę u innego lekarza a na Chmielewskiego trafiłam jak leżałam na obserwacji i też stwierdziłam że następną ciążę na pewno poprowadzę u niego..żaden lekarz nie poświęcił mi tyle swojego czasu podczas badania - chociaż nie byłam jedyną pacjentką ,na badania przychodził po mnie na salę i odprowadzał na salę ,chociaż przed gabinetem czekały pacjentki i cieprliwie tłumaczył,dokładnie badał i skończył jak już upewnił się że jestem spokojna,ludzki lekarz po prostu i do tego miły czlowiek

image
tylko nie do olszak -sokolowskiej jak najdalej najgorsza lekarka u jakiej bylam
najlepszy ginekolog to taki ktory pracuje w szpitalu i jak cos bedzie sie dzialo to polozy cie bez problemu na odziale

super jest brzoska z invicty ale nie pracuje w szpitalu
No właśnie przez tą wnikliwość dr Chmielewskiego musiałam ostatnio czekać 1,5 h na wizytę z dzieckiem w samochodzie!!! Ludzie,no przecież wszystko ma swoje granice!A pan dr był zdziwiony,że mam zastrzeżenia.Hmm ...Zmieniam na dr Boćkowskiego-zobaczymy.
do dzisiaj byłam w ciąży (pierwszy miesiąc)... :(

nie będę rodziła w Swissmedzie - nie stać mnie na taki wydatek :P

mam jednak wykupione dodatkowe ubezpieczenie (u Męża w pracy) i mogę korzystać z opieki lekarzy współpracujących z CM LIM :)

czyli:

* Swissmed
* Baltimed
* Endomed

:)

koleżanka z pracy mojego Męża poleca dr Olszak-Sokołowską :)

ale chciałam zasięgnąć jeszcze rady Forumek ;)

skąd mam wiedzieć który z "nastu" lekarzy (do wyboru) pracuje w szpitalu? :P

podbijam

image
Agusia w Swissmedzie i Baltimedzie przyjmuje bardzo dobry ginekolog Piotr Mielcarek - prowadzi moją ciążę i ciążę moich koleżanek, poza tym pracuje w szpitalu na Klinicznej.
poczytaj sobie opinie o nim - ja się do nich dołączam:)
http://www.trojmiasto.pl/Ginekolog-o19383.html#wyniki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Boćkowski i jeszcze raz Boćkowski! jak pisała moja poprzedniczka wielu lekarzy kieruje właśnie do niego na usg, świetni fachowiec z Klinicznej, z morzem możliwości, szczerze polecam.
przyjmuje w Swissmedzie
agusia gdzie jest ten endomed (czy chodzi o tą przychodnię na żabiance?)

ile kosztuje tam wizyta?

córcia nr1
image

córcia nr2
image
a na taką zwyczajną wizytę, a nie prowadzenie ciąży - kogoś z endomedu albo swissmedu? tzn. babkę jakąś, bo facet ginekolog odpada.
czemu nie olszak sokołowska???

Z cala stanowczoscia odradzam Chmielewskiego, w czasie ciazy mnie tak zalatwil ze przez 3 dni po badaniu ostro mnie bolalo podbrzusze. Bardzo sie balam, ze cos sie stanie dziecku, to byl 2 trymestr. Zbadal mnie tak jakby wkladal reke do krowy. Co z tego, ze jest sympatyczny i udziela informacji; komfort psychiczny, ze lekarz nie zrobi krzywdy twojemu dziecku jest najwazniejszy. Bockowski tez jest beznadziejny, ale pod innym wzgledem, straszy i jest pesymista, ktory jawnie okazuje lekcewazenie pacjentce nawet w obecnosci meza, poza tym doluje zdenerwowana kobiete zamiast podtrzymac na duchu. Mialam wg niego na 100% urodzic przedwczesnie ze wzgledu na skracajaca sie szyjke macicy, a urodzilam 3 dni po terminie ;). Dedykuje to wszystkim mamom, ktore odliczaja tygodnie do porodu, uszy do gory :). Polecam Sudare. Jest dosyc kompetentna, nie wiem co prawda dlaczego mnie nie ostrzegla, ze dzidzia jest za duza by przejsc przejsc przez kanal rodny i w zwiazku z tym niepotrzebnie sie meczylam, a na koncu i tak sie to skonczylo cesarka, bo to byla jedyna opcja, ale to jedyny minus.
Nie mogę się z Toba zgodzić co do opinii o dr Boćkowskim. Chodzę do niego juz z drugą ciążą i jest bardzo miły, kompetentny i nigdy mnie nie straszył zawsze gra w otwarte karty . Zreszta opinie można znaleść na stronie "znany lekarz". Nie wiem kiedy u niego byłaś i czy byłaś w ogóle ale on już dawno w Swissmedzie nie przujmuje. Jak dla mnie opinia dość haotyczna:)
image
image

image
Chodzilam do niego do Swissmedu,czyli ponad rok temu, nie interesuje mnie gdzie teraz pracuje, bo i tak do niego nigdy nie pojde. Jesli opinia chaotyczna to trudno, spieszylam sie; Tobie moglabym zarzucic, ze nie wiesz jak sie pisze slowo "chaotyczna". A tak na serio to i tak mozna sie przekonac o tym jaki jest dr Bockowski idac do niego na wizyte. W kazdym razie moj maz mial o nim bardzo negatywne zdanie i to on chcial pierwszy zmienic lekarza, wiec nie tylko mnie nie przypadl do gustu.
Fakt Sara jak Twojemu mężowi nie przypasował to rzeczywiście powód do zmiany :-D A tak na poważnie akurat chodzę do niego w tej chwili i mnie Twój opis zupełnie do dr nie pasuje. Chodziłam również do Swissmedu kiedy jeszcze dr tam przyjmował, dr Boćkowski odbierał także mój poród:) No ale cóż każdy oczekuje czego innego. Dla mnie liczy się , że jest to bardzo dobry lekarz i zna się na rzeczy.
Tu możesz poczytać ile jest pozytywnych opinii na jego temat:
http://www.znanylekarz.pl/24901/maciej-bockowski/ginekolog/gdynia
Mimo wszystko gratuluję, że znalazłaś w końcu lekarza, który Ci odpowiada :)
image
image

image
agusiagda dlaczego doktora zienkiewicza nie bierzesz pod uwagę ma bardzo dobre opinie , sam do niego chodzą ale ostatnio mam mieszane odczucia ( wieczne kolejki), jak ostatnio byłam nie było nikogo pod gabinetem, a położna twierdziła że muszę się zapisać miesiąć wcześnie, jak coś pilnego to trzeba się gęsto tłumaczyć żeby przyjął wcześniej
Zienkiewicza nie brałam pod uwagę właśnie z powodu kolejek :] (równie dobrze mogłam iść na NFZ do przychodni na Jagiellońskiej)
Jak rodzić to najlepiej na Zaspie. Znakomici lekarze i opieka i do tego za darmo. Ja rodziłam przy dr Marek Korożan. Fantastyczny lekarz i serdeczny człowiek. Znakomity fachowiec, jak założy ci szwy to póżniej nie ma problemów i nic nie czujesz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Kasia, masz rację. Ja też u niego rodziłam. Fajny, miły i przystojny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Znam tego lekarza - bardzo dobry. Robił mi cesarkę. Profesjonalny i miły.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kasia, Gocha, Zocha - chwalicie tego samego lekarza i macie to samo IP... bardzo wiarygodne...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja chodze w Endomedzie do dr Kmiec no tani moze to on nie jest ale za to jest skuteczny...badania pelen profesjonalizm...no i rejestruje sie do niego przez internet bo czasem uda mi sie nawet dzien po dniu wizyte ustalić :) A jak dobrze z nim zyjecie to i wieczorem na sms pozniej odpisuje...tu mozna sie do niego rejestrowac znajdzlekarza .pl/andrzej-kmiec/ginekolog-poloznik/kowale

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

do góry