Widok

Fenomen wozkow X-lander

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktos mi moze wytlumaczyc dlaczego co drugi wozek na ulicach to X-lander?? W czym tkwi fenomen tego wozka bo nie jestem w stanie pojac. Ani to ladne wizualnie, ani praktyczne, jakosc wykonania srednia w stosunku do wygorowanej ceny no i te zwrotne male koleczka z przodu... Az mnie mierzi jak to widze. Toz to wozek typowo bulwarowy! Mniejsze kolka na przodzie maja mniejszy rozstaw niz te z tylu przez co podjazdy dla wozkow sa dla nich nie do pokonania! Czekam na Wasze opinie , moze ktos mi wytlumaczy dlaczego tak malo popularne sa naprawde fajne wozki typu Jedo, Navington czy tez Roan??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie no spoko tak się tylko odniosłam do słowa lans które pierwsza autorka użyła. Dla mnie w sumie nie ważne jaki to wózek. Dziwnie się czyta, że ludzie uważają, że ktoś w ogóle kupuje wózek dla lansu :O Albo ktoś po prostu ludzi swoją miarą mierzy.
image
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mnie sie też xlandery średnio podobają, ale np. mojemu tacie bardzo.
Więc zakładam, że to kwestia gustu...
Zresztą projektant tez pracuje "pod" ogólne gusta - inaczej producent nie sprzedałby wózków.
A "niestety" prawda jest taka, ze skoro xlandery sa modne, to dużo prościej je bedzie odsprzedać niż roana (ciężkiego bądź co bądź) czy navingtona, który nie jest znaną marką.
Z takich bardziej klasycznych jedynie Jedo jest dosyć popularny, choć też niekoniecznie na klasycznym stelażu (Bartitina) co ze skrętnymi kółkami.

Chociaż mnie się wydaje, ze i tak w ostatnich latach przybyło wózków na klasycznym stelażu w stosunku do tych ze skrętnymi kółkami.

A za wózkami się rozglądaliśmy chociazby dlatego, że sami zakup planowaliśmy i ustalaliśmy z meżem, co nam się podoba, co nie, a jak się dało, to i markę staraliśmy się dojrzeć;)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O gustach się nie dyskutuje...
Dziewczyny co za problemy sobie tworzycie? Ja jestem z tego wózka zadowolona - już drugi dzieciaczek będzie w nim jeździł. nie zauważyłam żeby synek wisiał w spacerówce. Dwa minusy tego wózka to wąska gondola i brak możliwości jazdy przodem do rodzica w spacerówce.
Miałam roana i emmaljunga i uważam , że są "słabe" .Dopiero xlander mi podpasował. a załozę się, że są tu fanki i roana i emmaljunga..
Mozemy się tak przekrzykiwać w nieskończoność.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dokładnie Marta:-)gusta sa rózne,ja np jestem fanka Jedo fyn-corka juz 10 miesiecy w nim jezdzi,ale x-lander tez mi sie podobał odpadl ze wzgledu na mala gondole i brak odwracanego siedziska a i roana bralam pod uwage.Z wozkami jak zewszystkim kazdemu co innego sie podoba:-)
Co do X-Landera powiem tak, nie ma lepszego wózka jak X-Lander jeśli chodzi o jakość wykonania i cena , Stokke kosztuje od 4500 pln (w tym z 1000 pln kosztów transportu zapewne) a są z nim identyczne problemy jakby kupił Range Rovera, pękające ramy w innych zagranicznych wózkach to tez standard ... Zajmuje się handlem wózkami używanymi, dzielę się tylko doświadczeniem. Więc może to ten fenomen tego wózka. 3 lub nawet 5tkę dzieci spokojnie przetrzyma. A co do Navingtona to przeciez nic innego tylko bogatsza wersja X-Landera - ta sama firma produkuje te wózki. Delti tak samo. Tyle że przez różne ceny wózków chcą trafić do każdego segmentu rynku. Półka niska średnia i wyższa..standard w każdej szanującej się firmie. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
co kto lubi, ale swoją drogą widzę teraz coraz więcej Jedo. Wydaje mi się nawet, że w tym roku Jedo jest popularniejsze niż Xlander. Wg mnie Jedo jest nieco lepiej wykonany i jakbym miała wybierać, to pewnie zdecydowałabym się na niego. Kupiłam jednak Emmaljungę i jestem bardzo zadowolona, wózek przeszedł wiele - jest lekki, skrętny, wygodny, przestronny, wytrzymał góry, błoto i śnieg.
Popularność xlanderów chyba wynika z ze stosunku jakości do ceny, rządzi też pewnie efekt stadny poniekąd: skoro tyle osób na ulicach nim jeździ, to musi być dobry :)

Ja miałam dla 2 dzieci X-landera XA i wózek był niezniszczalny, teraz mam X-move i bajka, wszystko ulepszone. Wózki są niezniszcalne, jakość robi swoje, może dlatrefo :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Wybór auta :) (85 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

szkoła podstawowa nr 24 we Wrzeszczu - poproszę o opinie (21 odpowiedzi)

szkoła znajduje się przy ul .Lilli Wenedy, muszę zapisać córkę i szukam opinii o tej szkole.

do góry