Widok

GDZIE USG 3D

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jeżeli ktoś ma namiary na USG 3D bardzo prosiłabym o telefony i namiary na lekarzy. Pozdrawiam Monika
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
acha no i plus 10 zdjec w 3d :)
jestem stała pacjentka dr olszewskiej i place za usg 120 zł,teraz mialam polowkowe,bardzo dokładne i pol na pol czyli troche zwykłe troche 3 d,widac było wszystko dokładnie,buzke,usta,oczy..no wszystko.120 zl razem z płyta.
Hmm..myśmy byli w 22 tc więc rychło w czas podobno ale moja mała rozpustnica ;> buzi nie pokazała za to nóżki rozkładała pokazowo ;)
Może dlatego, że tak się kiepsko do zdjęć ułożyła to Pan Doktor mało Ją pokazywał Nam w 3d.
MJ - u nas też większość filmu to 2D - różne pomiary :)

a gdzieś tak 1/4 filmu to 3D buzi - bo synek był już za duży :)
Ja byłam u Dr Olszewskiego 28.07 i przyznam ze się nieco rozczarowałam. Umówieni byliśmy na USG 3D , niemniej 95 % badania to było klasyczne usg 2d a lekarz wykonał jedynie 3 zrzuty zatrzymanego obrazu 2d do 3d.
Dostaliśmy nagraną płytę z całym przebiegiem badania, taki drukowany opis jak do klasycznego usg a koszt wyniósł 150 PLN.

Badanie było dokładne: udało się nawet określić płeć dziecka niemniej oczekiwałam większych wrażeń - bo takie dokładne usg 2d czeka mnie wkrótce normalnie - w ramach prowadzenia ciąży - nieodpłatnie. Za 3 fotki na filmie w 3d to nie warto było wydawać pieniążków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ciekawe skąd różnica w cenie? Może mieliście więcej pomiarów robionych?

my 23.07.2009 płaciliśmy u Dr Olszewskiego 150zł :) ale trochę za późno - bo w 30tc :)
byliśmy na badaniu USG u Olszewskiej w dn. 22.07.2009 r. w 23tc, jestesmy zadowoleni, filmik i zdjecia czytelne, nagranie badania okolo 20 min, cena z plytka 180 zl, i podobno ma nowy sprzet od 2 dni, warte polecenia :) pozdrawiam
image

to nasz syn Gabryś :-)

na USG 4D było już za późno - mały jest za duży i właściwie Pan Dr ograniczył się tylko do buźki :)

także jeśli chcecie mieć taką pamiątkę - idźcie przed 30tc ;)
my też dzisiaj idziemy na 3/4D do Dr Olszewskiego :) też usłyszałam cenę 150zł :)
Ide dzis do dr Olszewskiego,przez tel mowil ze 150 zl.Badanie 3/4d..jestem przeokrutnie ciekawa jak bedzie :) oczywiscie " po" dam znac :)
Dziewczyny możecie wkleić zdjęcia z USG 3D jak wyszły, jak widać maluszki :)))))
Ja w lutym płaciłam 150zł.
NikaO - USG 3D staniało u Olszewskich???

Dziewczyny pisały, ze 180 :P

jutro będę usiłowała namówić Męża na to USG :)

moja Mama chce je zasponsorować ;) tak żebyśmy mieli fajną pamiątkę :)

a mój Mąż twierdzi, że za dużo USG to nie dobrze - chociaż nie ma dowodów na to, że USG szkodzi maluszkom :)

a ja bym chciała :D
Byłam dziś u dr Olszewskiego na usg 3D. Bardzo Wam dziękuję za dobre opinie i namiary na jego gabinet. Jestem BARDZO zadowolona z wizyty u pana doktora. Polecam wszystkim. Sprzęt ma taki sam jak dr Preis- a wizyta w o niebo milszej atmosferze. USG 3D z płytką i niespodzianką ( fajna wyprawka dla przyszłych mamuś) kosztowała 150zł. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :)
Asia84 - miałam być u Preisa - ale teraz jest na urlopie :P na ostatni termin przed urlopem nie załapałam się :)

i w końcu poszłam do Dr Leszczyńskiej :) to właśnie Ona oznajmiła, że będzie synek... ;)
(przyjmuje tam gdzie Preis)
lekarka powiedziała,że najlepiej wykonać usg 3d lub 4d między 24 a 28 tc.
do 26 tc
czyli takie usg wykonuje się tylko do 24 tyg?
Agusia a byłaś u Preisa? bo pamietam ze w jakims watku sie nad nim zastanawiałaś?
podobno pan Olszewski sie specjalizuje w tym usg, jego żona tez robi, ale glownie zawsze jego polecają

ale pamiętaj to biznesman od razu zacznie cię wkręcać w jakieś tematy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry