Widok

GRUDNIOWE MAMY 2010 CZ. 40

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MRtusia 11.11. chłopczyk Szymon, 3380g, 54cm ZASPA cc
Aniak;) 17.11 - chłopczyk Mikołaj, 3300g i 55 cm - cc
Mar-chew 26.11. (05.12) - dziewczynka Hania, 2920g UK cc
Asienkaj 01.12. (06.12.) - dziewczynka Hania, 3570g i 56cm - ZASPA
Sbj 01.12. (12.12.) - chłopczyk Staś Franciszek , 3100g, 53cm, 8:30 - REDŁOWO - SN
Agus878 01.12 (10.12) - chłopczyk Patryk 2810g, 53cm - ZASPA - SN
Dziobus 02.12 (30.11) - dziewczynka Zuzia, 2840g, 54cm - ZASPA - SN
Agusia:) 05.12 (10.12) - dziewczynka Kornelia, 3580g, 53cm, 7:10 - KLINICZNA - SN
Anka165 06.12 (09.12) - chłopczyk, Łukaszek
Justa2684 07.12 - dziewczynka Aleksandra 4000g, 57cm, 10:20- REDŁOWO - SN
Dagmarka 07.12 (12.12) - dziewczynka Laura - 3090g, 55 cm, ZASPA - cc
Galeria Magiczna 7.12 (4.12) - dziewczynka Helenka, 3700g, 57cm, Redłowo, CC
Michalowa 08.12 (10.12) - dziewczynka Lenka, 3050g, 54cm, 17:35 - REDŁOWO - SN
wiolka210 08.12 (24.12) - chłopczyk Oliwier, 3400g, 55cm, - REDŁOWO
Aniewa 09.12 (11.12) - dziewczynka Basia 3550g, 57cm, 7:35
Anula78 09.12 (06.12) - chłopczyk Kubuś 3530g, 56cm, 16.40 - Kliniczna SN
Tusia9 12.12 (18.12) - dziewczynka Magdalenka 3100, 53cm zaspa
Maja 10.12 (11.12) - chłopczyk Miłosz, 3700g, 60cm, 4:00 - WOJEWÓDZKI
Misica3 10.12- dziewczynka Hania 4770g, 60 cm godz 6:35 Wałbrzych
Sylwiah 12.12 (04.12) - chłopczyk Filipek 3820g, 57cm godz 17:35 SN
mamka 13.12 (12.12) - chłopczyk Bartuś, 3550g, 56cm, 5:40 - REDŁOWO - SN
queen 14.12 (25.12) - chłopczyk Michaś, 3495g, 57 cm, CC
Lidka 15.12 (11.12) - Magdusia 3680g, 56 cm, kliniczna- SN
Wiola77 16.12 (11.12) - Mateuszek ,3200g,55 cm godz 9:20 -wojewódzki-cc
GrudniowaIwa 17.12.2010 (15.12) - dziewczynka Adrianna, 4300g, 59 cm, godz.16.37, CC
Ania-Gd 20.12 (30.12) - dziewczynka Nikola, 2830g, 49cm, 20.45 - KLINICZNA - SN
mami.80 20.12 (02.02) - dziewczynka Alicja 1590g - 43cm, Zaspa - CC
BlueBell 21.12 (31.12) - Natalka 3200g, 55cm, ZASPA - CC
Linaa 22.12 - Aleksandra 4650, 57cm, Wejherowo - SN
Kabira 22.12.2010 (15.01) - Edyta, Zaspa cc, 2930g / 52cm
Kulkaa 24.12 (31.12) - dziewczynka Zuzia, 3450g, 55cm - ZASPA - SN
muszelka 24.12 (03.01) dziewczynka Łucja, 3300g, 54cm, Kliniczna - CC
Anna1979 28.12 (31.12), Jacek, Zaspa CC
ola_h 28.12 - chłopczyk Wojtuś 3670g, 55 cm-12:35, ZASPA, SN
Trotka 03.01 - dziewczynka Nikola 3420g, 57 cm-14.40 - WEJHEROWO-SN
Justyna_ 07.01- chlopaczek, Marcin Jacek, 56cm, 4.000, godz 17.50 ZASPA

GRUDNIOWE MAMY 2010 CZ. 39
http://forum.trojmiasto.pl/GRUDNIOWE-MAMY-2010-CZ-39-t443724,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Michałowa śliczna dziewczynka z Lenki.
Naprawdę sama robiłaś tort? Wyszedł bardzo ładnie.
A co masz na samej górze? Chodzi mi o ten obrazek z Kubusiem Puchatkiem. Gdzie coś takiego można kupić?
Dzięki Dziobs!
Kupiłam opłatek - na allegro. 18 zł z przesyłką już. Ale są tańsze - ja potrzebowałam duży, bo duży tort. Na drugi dzień rodzina jeszcze była ;-)
Juz myslalam o tym zen-szeniu:) ja tez zakupilam dwa oplatki na tort na allegro u nas oczywiscie z kucykami i bede robic dla dziadkow i do przedszkola, u nas taki zwyczaj ze dzieci torty maja na urodzinku w przedszkolu:) my mamy urodzinki w niedziele na placu zabaw w tesko na chelmie, tylko 7 dzieci, mialo byc 8 ale jeden nie przyjdzie, Laura chciala zaprosic dziewczynki z przedszkola, ale wiem jakie sa dzieci, pozniej beda mowic a ja cie nie lubie bo ta zaprosilas a mnie nie, szczegolnie ze u nas mala grupa to zaraz sie rozniesie:/
dziewczyny znacie dobrego endokrynologa ginekologa? robilam sobie ostatnio prolaktyne i wyszla mi mega wysoka 4800 i sie podlamalam, chyba od tego zaczał sie moj dolek:/ zaraz sobie wyobrazilam dalsza wedrowke po lekarzach, badanie tarczycy, rezonans, a jak jeszcze mi cos wyjdzie w tej glowie, nawet jak to pisze to mi sie plakac chce, sama nie wiem co sie ze mna ostatnio dzieje:(
Michalowo, ale Lenka do Ciebie podobna, wszystkiego naj dla niej w niedziele. Tort po prostu wow, ja po kilku probach jednak zostawiam to , ze kupuje po prostu itp...
Pozdrawiam i sciskam
Iza - dzięki kochana! ;-))) Ale ja lubię jak ktos mówi, że do mnie podobna hehe. Do tej pory tylko słyszałam, że to cały Michał ;-))).

Dagmarka - kup sobie suplementy, nic nie zaszkodzą, a pomóc mogą. Teraz taki okres ciężki.
Co do prolaktyny - na pewno ma ona też wpływ na Twoje samopoczucie. Koniecznie do dobrego lekarza...ja nie pomogę bo z Gdyni jestem. Ale nawet do Invicty idź, do endokrynologa. Nawet jesli na razie nie chcesz się starać o dziecko, to pieknie cię "naprawią". Czy od razu rezonans? Nie koniecznie. Pewnie tarczycę ci najpierw zbadają, pobierzesz troszkę destinexu i będzie lepiej! Głowa do góry!

Z tym tortem w przedszkolu, to u nas byłoby cięzko. 26 dzieciaczków - Bogu dzięki nie muszę robić. Poza tym mało które dziecko je tort. Lenka oczywiście nawet nie posmakowala. A koniecznie chciala Kubusia z wszystkimi przyjaciółmi, dobrze że taki opłatek był. Nawet namawialam ja na koniki, bo przeciez tez ma teraz jazdę, ale nie, wybrala wszytsko z kubusiem (czapeczki, talerzyki, kubeczki i słomki też). Do przedszkola kupiliśmy takie małe batoniki Kitty-Kat i poczestuje w poniedziałek wszystkich.
Na prawdę Dagmarko, nie załamuj się tylko działaj - do lekarza. Wysoka prolaktyna to jeszcze nie dramat, da się leczyć, naprawić itd.

Ja jestem od poniedziałku zdołowana, cały czas myślę o tym. W pracy robimy zrzutkę dla żony naszego kolegi z pracy. Dziewczyna 33 lata ma ostrą białaczkę. 2 małych dzieci! Przyjmuje teraz najmocniejszą chemię, jak nie pomoże to przeszczep szpiku. Jakies takie dziwne wytyczne w PL są, że do 35 r.ż. najpierw dają chemię, a potem dopiero przeszczep - na szczęście jest dawca, jej brat.

Ale ogólnie cięzka sprawa, leczenie może trwać rok - oby z tego tylko wyszła. Zrzucamy się, bo tylko tak możemy pomóc, a kasa rozchodzi się im teraz w zastraszjący sposób, jakies leki sprowadza z niemiec, opiekunka dla dzieci (on musi pracować)...niestety polskie realia i łapówki dla lekarzy (krew mnie zalewa na samą myśl, że tyle teraz zarabiają, a jeszcze trzeba w łapę im dawać...z****ny obowiązek leczyć, ale jak widać różnie leczą w zależności od portfela pacjenta).

Takze dziewczyny - oby tylko takie, nasze małe czy średnie zmartwienia. Wszystko to nic, kiedy zdrowie jest. Co ta biedna dziewczyna teraz musi przeżywać, jak musi się bać, czy jej dzieci będą miały matkę...życie jest takie nie fair!

Sorry, że tak z rana przygniotłam tematem...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzieki za pocieszenie:) dzis mnie przyjaciółka uświadomiła ze ten moj stan moze byc związany z tym ze w grudniu moja 30 i ze ona tez tak miala:/ moze rzeczywiście jakoś podświadomie to przezywam, nie wiem
Pfff, Dagmarka ;-))) 30-tka - srestka ;-)
Toż to dopiero życie się zaczyna po 30-tce. Kobieta rozkwita i takie tam. W ogóle się nie przejmuj. Nadal jestesmy młode i piękne...nawet ja, która za 4 m-ce 33 lata kończy ;-)

Ja myślę, że na Twoje samopoczucie głównie wpływa za wysoka prolaktyna. Ja jak miałam wysoką byłam bardzo nerwowa i łatwo było mnie wkurzyć ;-).
Dagmarka głowa do góry, pewnie jakieś chwilowe dołki. Zupełnie nie masz powodu, fajna mama, młoda ładna babeczka, nowe mieszkanko :) Będzie dobrze. Strzel sobie winko wieczorem, zobacz jakiś fajny film i humor powróci mam nadzieje. :) Życzę Ci tego kochana.

A ja Wam powiem, że ta ciąża to jakiś koszmar. Ciągle w stresie, ciągle coś nie tak. Całymi dniami się zadręczam, nocami nie mogę spać. Pierwsza ciąża to był czas radosnego oczekiwania, a teraz... nerwówka. Czasami myślę, że nie mam szans na zdrowe dziecko.
Lidka - nie dołuj sie i myśl pozytywnie.

Z ta prolaktyną i życiem po 30-stce - ja za chwilę wkroczę w 35 rok życia i właśnie zaczęłam widzieć zmaszczki :d - czas poszukać kremu.

A co u nas - Staszek ma wirus bostoński, do tego kaszel i stan podgorączkowy.
Staszek nadal gorączkuje, dzisiaj się okazało że ma zapalenie oskrzeli, a nawet zmiany na płucach.
sbj - ojej, dużo zdrówka dla Stasia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny mam okazję wysłać Łucję do przedszkola... ona bardzo chce iśc ale jakoś mam obawy...boję sie, że będzie co chwilę chorować no i, że również mogą jej wpaśc dziwne pomysły do głowy....jak zabieranie zabawek dzieciom, obrażanie się na innych itp... Niby lubi się z dziećmi bawić ale nie zawsze grzecznie i spokojnie....Pomysł z przedszkolem wyszedł od Męża - by mała troszkę nauczyła się żyć w grupie rówieśników, nauczyła się zabaw, piosenek i wierszyków...ale nie wiem czy to dobry pomysł... Wiem jak ja będąc dzieckiem bardzo chciałam iśc do przedszkola i jak mi było przykro, że nie mogłam...Nie chce jej jakoś ograniczać, chować pod kloszem - chciałabym jej zapewnić wszystko na co tylko mnie stać...ale nie wiem jak wytłumaczyć tą moją obawę...Boję się, że nie poradzi sobie w przedszkolu i albo będzie płakać albo dokuczać dzieciom i dokazywać...
hej:)
ja w sprawie przedszkola lepiej się nie wypowiafdam..bo ja bardzo byłam zadowolona ze córka może pojsc i ona tez się cieszyła na początku..a ze trafiła do nowootwartego oddziału z młodą i mało doświadczoną panią..to u mnie to wygląda jak wyglada :(

cytuję muszelkę:
"boję sie, że będzie co chwilę chorować no i, że również mogą jej wpaśc dziwne pomysły do głowy....jak zabieranie zabawek dzieciom, obrażanie się na innych itp... Niby lubi się z dziećmi bawić ale nie zawsze grzecznie i spokojnie...."

to co piszesz to dla mnie "normalna" sprawa..czyli taka, która czesto się zdarza...i choroby fakt..będą jedne dzieci czesciej drugie mniej...a te dziwne pomysły powinny być zauważane i przez mądrych pedagogów odpowiednio rozwiązywane..dzieci szybko się uczą..nowych zachowań, zasad panujących w szkole , w grupie..

tak myślałam i myślę..cały czas się łudzę , ze też mojemu dziecku będzie w koncu dobrze w przedszkolu ;] mimo moich złych doświadczeń..zawsze powiem, ze zanim nie spróbujesz to nie ma co gdybać..a może będzie tak i tak..
zawsze możesz też spróbować na przedszkole w przyszłym roku, myśle ze to też dobry czas ;] bo teraz fak..byłaby jedną z najmłodszych

pozdrawiam;]

grudniowe mamusie

Lidka ja mam w ciązy podobnie...nie wiem dlaczego..ale dzieje się tak, ze ciągle jakiś stres ..nerwówka..itp...w ogole ostatnio ciągle wydaje mi się..ze umrę ...to takie głupie ...wiem...ale chorowałam tez i moze przez to takie nastawienie..no i przez to boję się o dziecko...aj..:(
Ja nie jestem w ciąży i też tak mam :/
... no wlasnie w tym problem ze to przedszkole tez nowootwarte jako oddzial z dofinansowaniem unii ... chcemy sprobowac do czerwca maja dofinansowanie i placac grosze w porownaniu z normalnym kosztem prywatnego przedszkola - jesli lucja nie bedzie mogla sie odnalezc to nie bedzie to kosztowna strata
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę wam dziewczyny dużo dużo miłości spokoju zdrowia i wszystkiego co najlepsze.
Święta mijają pod znakiem 40 stopniowej gorączki. Starsza córka ma angine. Goraczka zaczęła się tuż przed wigilijna wieczerza. Niestety nadal utrzymuje się wysoka-co 4 godziny podajemy lek na zbicie. Dostala już druga dawkę antybiotyku, mam nadzieje ze jutro będzie lepiej.
Wesołych Świąt dziewczyny i dużo zdrowia.
no i po gorączce. Może zakończymy ten rok chorobami i w Nowym dzieci nie będą chorować :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry