Widok

Gdzie przewinąć niemowlę podczas spaceru w Trójmieście?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,

Proponuję zrobić bazę miejsc, w których można skorzystać z przewijaka bez konieczności przerywania spacerku wiosną.
Może znacie miejsca - lokale, stacje benzynowe itp. gdzie jest takie zaplecze? Proponuję zaznaczać, czy przewijak znajduje się w toalecie, czy jest to osobne pomieszczenie.
Mamy wiosnę, nakarmić dziecko można na powietrzu, na przewinięcie trochę za chłodno...
Z tego co ja kojarzę:
Gdynia - bulwar, restauracja Minga, przewijak w toalecie,
Gdańsk - Galeria Bałtycka, osobne pomieszczenie obok toalet (ale nie byłam w środku, więc nie wiem jak to wygląda).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
można dziecko przewinąć dosłownie wszędzie jeśli się tylko chce
przerobiłam to przy dwójce dzieciaków,wiadomo że na spacer zawsze idziesz z wózkiem ja zawsze korzystałam z toalet w galeriach,w restauracjach.
Wystarczy wejść uśmiechnąć się i spytać czy możesz wejść do toalety z maleństwem z wózkiem gdyż musisz maleństwo przewinąć-nigdy mi nie odmówiono.Wjeżdżałam wózkiem ,przewijałam wychodząc dziękowałam z uśmiechem i tyle.I nie piszcie,że w toaletach jest syf itd ja akurat nigdy na syf nie trafiłam dzieciak przewinięty w wózku nie ma z niczym styczności dla wygody wystarczy zabrać jakąś pieluszkę lub malutki kocyk żeby sobie rozłożyć w wózku i tyle ;) przewijak wcale nie jest bardzo potrzebny-kwestia nabrania wprawy ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
W galeriach handlowych są zwykle przewijalnie na poziomie.
(Ale ja musiałam skorzystać może ze dwa razy, gdy niespodziewanie trafiła się kupa a do domu było daleko. Innych pilnych potrzeb nie umiem sobie wyobrazić.)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Auchan w Gdańsku już się dorobił przewijaka/pokoju do karmienia?

W Galerii Bałtyckiej jest fajny, wielki pokój :] z fotelami, przewijakami chyba nawet jakaś leżanka była? ogólnie na kilka mam jednocześnie :]

w Galerii Przymorze jest, na parterze, koło toalet (po środku pasażu).

w Ikea jest.

w Alfie też coś jest - osobiście tam nie byłam, koleżanka opowiadała jak musiała latać za kluczem, a później go odnosić. nie wiem czy od tamtego czasu coś się zmieniło?

w CH Osowa jest pokój z przewijakiem.

u nas często gęsto było przewijanie na tylnym siedzeniu w aucie :]
kilka razy w wózku :]

http://forum.trojmiasto.pl/miejsca-przyjazne-mamom-t129722,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Restauracja-przyjazna-maluszkom-t141897,1,16.html
http://www.mamatezmoze.pl/
jeszcze przypomniało mi się :]

ZOO :] nie wiem jak teraz to wygląda, czy coś się zmieniło - 1,5 roku temu był przewijak w takiej jakby altance :] (bez dostępu do wody, fotela do nakarmienia itp.)
W Alfie nadal trzeba biegać za kluczykiem, wczoraj właśnie zwróciłam na to uwagę przy okazji wizyty w toalecie. Swoją drogą co oni tam mają, że tak pozamykane? Hmmmm
imageimage
Świetny wątek! jasne,ze jak trzeba to przewinie się niemowlę w wózku, ale czemu nie skorzystać z ułatwienia (zwłaszcza że dziecko już roczne ciężko w wóżku przewinąć,szczególnie jak jest ruchliwe, że nie wspomnę o większych dzieciach, które zaliczają wpadki już po odpieluchowaniu, co przez jakiś jeszcze3 czas jest normalne chyba).

Oto miejsca z przewijakami, które ja znam:)

GDYNIA:
1.Caffe Anioł ul.Kilińskiego 6 ----przewijak w toalecie, ale wygodny bo na stoliczku do przewijania z półką, fajne miejsce

2.Galeria Malucha ul. Traugutta 2 --- przewijak w toalecie w formie składanej półki z maretacykiem, dość ciasno, ale są inne zalety tego miejsca:)

3.Minga, bulwar -już wspominana

4.Toalety na plaży za Del Mar, koło dużego placu zabaw - przewijak w toalecie dla inwalidów-skłanana półka

5.Restauracja Trio ul.Starowiejska29-35 ---- przewijak składany metalowy z materacykiem w toalecie damskiej, poza tym inne udogodnienia dla dzieci

6.DH 'Batory' ul.10 Lutego 11----przewijak (na stoliczku z półką poniżej) w toalecie dla inwalidów, duże pomieszczenie, można spokojnie wjechać wózkiem

7.Restauracja w Orłowie "Tawerna Orłowska"ul.Orłowska 3 ---przewijak składany w toalecie damskiej na parterze, za barem (przewijak składany umieszczony przed wejściem do kabiny, tak,że po rozłożeniu blokuje kabinę, b.ciasno)

8.CH KLIF-osobny pokój

9.Multikino w Gdyni na Skwerze Kościuszki-----przewijak na piętrze w toalecie dla inwalidów+b.upierdliwe babcie klozetowe czepiające się gdy dziecko stoi przy drzwiach wc-ta(zamontowali tam chyba fotokomórki?)
UWAGA:wjazd wózkiem na piętro nierzucającą się w oczy (przynajmniej mi) windą koło wejść do sal kinowych

GDAŃSK:
1.Ikea-Matarnia - osobny pokój +przewijak składany w wc damskim

To tyle tak na szybko, jak przypomne sobie więcej to dodam:)
Jak znacie więcej przewijaków w Gdańsku(starówka szczególnie) i Sopocie(okolice monciaka?) to dajcie znać
powodzenia na spacerach, pozdrawiam mamusie:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki czarnakawa! Super wykaz z Gdyni!

Pomysł z przewijaniem w wózku też dobry, że na to nie wpadłam;) Przynajmniej na razie jak korzystamy z gondoli.

Ale..rzeczywiście, mam także chustę, a dziecko ma niecałe 4 miesiące i sezon na chustę teraz będzie w sam raz, marzą mi się spacerki nawet ponad 4 godzinne (o ile w chuście damy radę tyle, ale także z wózkiem) i gdzieś przydałoby się zajrzeć do pieluszki.

Także proszę o informacje na temat Sopotu i Gdańska.

Pozdrawiam!
Alfa Centrum: parę lat temu był tam kapitalny przewijak - miły pokoik, fotel, miejsca w sam raz, umywalka z ciepłą wodą. Przydało się bardzo gdy musiałam dziecku opatrzyć drobne skaleczenie środkami kupionymi wcześniej w galeryjnej aptece.

Niedawno poczułam niesmak gdy koleżanka musiała skorzystać i okazało się że najpierw musi pobiegać góra-dół i po przekątnej z małym dzieckiem bo wymyślili te zamykanie na klucz i utrudnienie z jego lokalizacją.

(Dziewczyna odpuściła i o*****e dziecko przewijała na umywalce w toalecie. No ale skoro władze centrum tak wolą i nie boją się sanepidu, to powodzenia...)

Alfa Centrum - WSTYD!!!
W Alfie wiele razy zwracałam uwagę obsłudze, że to bardzo dziwne że trzeba za kluczem biegać, ale widać nie ma na nich siły. Ja walczyłam przez ok. rok.
W Radissonie na Długiej w Gdańsku, przewijak jest w toalecie na parterze, do tego jest baaardzo czysto.

Mają świetną kawę i desery, bez Stacha pewnie byśmy się o tym jeszcze długo nie przekonali ;)
Gdańsk: w Madisonie na ostatnim piętrze
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Nie ma za co, Azile:)
przy moich z córeczką wiosenno- letnich 6-ściogodzinnych spacerach przewijaki w śródmieściu Gdyni mamy w małym palcu;)

ale...suuper, że coś z przewijakami jest niedaleko starówki w Gdańsku, może jeszcze jakieś przewijaki w Gdańsku na długiej i w okolicach??No i Sooopot....ktoś coś znalazł?

ja znalazłam informacje o następujących jeszcze miejscach z przewijakami -UWAGA :INFORMACJE NIESPRAWDZONE, ZACZERPNIĘTE Z NETU(nie miałam okazji ich sprawdzić w rzeczywistości i nie wiem czy są aktualne ):

GDAŃSK:
1.Naleśnikarnia MANEKIN ul.Aleja Grunwaldzka 270

2.Restauracja SPHINX ul.Długi Targ 31/32

3.Restauracja SAKARYA ul. Warzywnicza 10 A-E

4.MAMMA CAFE ul.Nieborowska 8

5.BABY CAFE ul.Słowackiego 4 d

6.BIOWAY ul. Wały Jagiellońskie 34

7.Lukullus. Tawerna Grecka ul. Kartuska 482

8.Restauracyjka U Babuni ul. Franciszka Hynka 6/4

9.Restauracja Mundo ul. Dmowskiego 15

10.Browar Restauracyjny Brovarnia Gdańsk ul. Szafarnia 9

powodzenia:)
podbijam szczegolnie jesli chodzi o kawiarnie,restauracje
ja przewijałam ostatnio małego w Manhattanie ?- nie wiem jaka jest prawidłowa forma -
to jest taki mój dyżurny przewijak we Wrzeszczu
ja troszkę z innej beczki - w wielu miejscach są odpowiednie pomieszczenia gdzie można przewinąć dziecko, ale co z załatwieniem potrzeby fizjologicznej rodzica??? dlaczego nie ma klozetu w takim pomieszczeniu?? przecież rodzic nie zostawi dziecka w wózku przed kibelkiem, bo jak inaczej? zastanawia mnie to i jednocześnie irytuje...
Gdańsk-Galeria Przymorze jak dla mnie super wygodny pokój, bo w Alfie trzeba biegać za kluczem i jak wjedzie się z wózkiem to ciasnawo.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

do góry