Widok

Haftowane obrazki :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wpadłam na pomysł, żeby wyhaftować kilka obrazków do powieszenia nad łóżeczkiem :)

myślicie, że to dobry pomysł?

cały czas jestem na zwolnieniu :) lato spędzę "pod drzewkiem" - to przynajmniej miałabym zajęcie ;) no i poćwiczyłabym cierpliwość... ;) (już kiedyś tak robiłam - na mnie to działa)

znalazłam nawet fajną aukcję na allegro z kanwami z nadrukiem :)

które obrazki byście wybrały???

(myślę o 5-6 i na 100% musi być Aniołek)

http://www.allegro.pl/item601089935_kanwa_z_nadrukiem.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super!! Sama bym się w takie coś pobawiła :D
Te Aniołki są śliczne, ale podoba mi się jeszcze obrazek 2020B010 z tym śpiącym Misiem, w sam raz do powieszenia nad łóżeczkiem malucha, który i tak większość czasu przesypia :))
Bardzo fajna sprawa, ja kiedyś trochę haftowałam krzyżykami, teraz chyba brakowałoby mi cierpiwości - tylko ceruję dziury jak trzeba ;-)
Mi podobają się obrazki:
- z drugiego zestawu 2020B007,
- z trzeciego zestawu 202B015,
- z szóstego zestawu 2020B030,
- z siódmego zestawu 2020B038 i 2020B040.

Za darmo można ściągnąć program:

http://www.haft.grzela.pl/

fajnie zmienia rysunek na szablon haftu krzyżykowego.
Kiedyś się tym bawiłam, ale nie mam już cieprpliwości - mam tzw. słomiany zapał, bo żadnego haftu nie skończyłam :(
dzięki Dziewczyny :D

dzisiaj byłam na działce z moją ciężarna koleżanką (ma termin równiutki miesiąc po mnie) i też jej się spodobała ta myśl :) nie umie jeszcze haftować - ale ją nauczę ;)

RENNI - ale to później musisz liczyć kratki i przenosić na czystą kanwę - tak? kiedyś próbowałam - przy małych motywach da radę... ale przy większych można się zgubić ;)
Bardzo fajny pomysł :) Żona mojego kuzyna robi takie cuda i naprawdę ślicznie to wygląda. Do pokoju dziecka jak znalazł :)
pierwszy obrazek gotowy :)

image
Agusia, super! Pięknie Ci wyszedł ten obrazek!
Ale myślałam, że najpierw wyhaftujesz Aniołka, a nie Kubusia... ;D
zaczęłam od Kubusia bo był najłatwiejszy ;) w ramach przypomnienia jak to się robi... ;P

teraz zaczęłam krasnala :) (największy obrazek)
wybrałam takie obrazki :)

image
Super! Sama z chęcią zabrałabym się za takie haftowanie, tylko że u nas jeszcze nie ma dla kogo szykować pokoju...

Do Kubusia mam słabość od dzieciństwa, a Aniołek chyba powinien być w każdym dziecinnym pokoju, według mnie oczywiście... ;)
ja osobiście nigdy nie przepadałam za Kubusiem ;) ale uważam, że to taki typowo dziecięcy motyw :)

co do Aniołków - zgadzam się w 100% ;)

nie dość, że mam jednego do wyhaftowania :) to jeszcze w sypialni na komodzie mam zbiór Aniołków ;) (naście sztuk) :)

i znajdę sposób, żeby tam zostały mimo wprowadzki nowego lokatora ;) (dzidzia będzie z nami w sypialni)
Hehe, też mam zbiór Aniołków w domu. Niestety obecnie tylko dwa ububione i do których mam mega sentyment! Reszta została w moim rodzinnym domu, bo przy przerowadzce do Gdańska nie mialam jak ich ze sobą zabrać... ;)
Po suwaczku widzę, że jeszcze trochę i dzidzia będzie z wami :) świetnie! Chłopczyk czy dziewczynka, wiadomo już?
ja zostawiłam kilka Aniołków u mojej Mamy ;) tak żeby i na Nią miały oko ;)

co do płci naszego dzidziusia - to jest zagadka :) jeszcze w 25tc była dziewczynka :) (USG w 22 i 25 tc to potwierdzały - nawet mamy zdjęcia) :P
a USG w 27tc pokazało siusiaka :P (u innej Pani Dr)

także nie mam 100% pewności co do płci ;) ale dalej mam nadzieję/przeczucie, że do dziewczynka :)
Podobno kobiety czują takie rzeczy!
Mojej kuzynce na USG wychodziła córeczka, a ona ciągle twierdziła że będzie chłopak, no i ostatecznie jest synek! ;) Jej teoria i przeczucia wygrały z teorią lekarza...

Tylko niestety w takich sytuacjach jest problem z zakupem ubranek, niewiadomo czy różowe brać czy niebieskie... ehh...
hihihi :P ja już mam całą wyprawkę różową ;)

teraz kupuję uniseksy ;) gdyby jednak to był chłopiec - wyprawkę dla dziewczynki dostanie moja kumpela (termin ma miesiąc po mnie i póki co ma córkę)

mi w sumie 5 razy śniła się córeczka :) nawet 3 dni temu :)
ja też przyśniłam się mojej Mamie jako dziewczynka ;) chociaż wszyscy obstawiali na 100% chłopaka - tak rozrabiałam ;P
No to chyba będzie córeczka, na dodatek wyśniona! :) zresztą za parę tygodni sama się o tym przekonasz! ;))
heh ;P mam taką nadzieję ;)
ja dla mojego synka wyhaftowalam aniolka a moja mama i bacia 2 ciuchcie i psiaki..juz wisza nad lozeczkiem i wszyscy sie nimi zachwycaja.ja tez sie balam,ze niebede miec cierpliwosci do tego ale sie udalo.przed porodem zaczelam haftowac 2 aniolka ale niestety nie udalo mi sie go skonczyc ;/ ale mam nadzieje,ze juz niedlugo sie wezme za niego
pochwalę się :) wczoraj skończyłam haftować największy z wybranych przeze mnie obrazków :)

20x30cm :)

image
noo pięknie :) fajny pomysł, też rozglądam się za obrazkami do pokoiku
AgusiaGda czy mulinę zamawiałaś też u nich czy kupowałaś oddzielnie?? Chyba mnie zaraziłaś i też zamówię sobie kilka do wyhaftowania:)
Fajny pomysł. Agusia, u kogo kupowałaś? Czy łatwo coś takiego zrobić? Wpadłam na szalony pomysł zrobienia takiego obrazka na chrzest siostrzenicy męża, ale nigdy tego nie robiłam, a chrzest w marcu :)
jeśli ma się chociaż troszkę zdolności manualnych - to nie jest trudne :)

mulin nie kupowałam, bo mam całą walizkę ;)

kanwy zamawiałam od "danusiek2" http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12306541
Ja polecam stronkę hobbystudio.pl. Tam mają same cudeńka ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry