Widok

Hematolog

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,
Czy znacie może jakiegoś dobrego Hematologa, okazało się że mam małopłytkowośc i muszę udać się do specjalisty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
autorytetem w tych sprawach jest prof. Częstochowska. Ona przyjmuje w spółdzielni Lekarskiej w Gdyni przy ul.Obrońców wybrzeza. To uliczka zaraz przy ul.Świętojańśkiej na wysokości pomnika Harcerzy.
Przyjmuje raz w tygodniu, dzwoni się do spóldzileni tego samego dnia by się zarejestrwaoać.
Cena za wizytę 80 zł.
Też do niej chodziłam, małopłytkowość to mega paskudztwo, a przede wszyskim trezba szybko leczyć, bo niebezpieczne.

Życzę powodzenia z całego serca :)
Bardzo Ci dziękuję za info!
Cześć.
Mam podobny problem. Jestem pod opieką hematologa już parę lat. Mam skierowanie od lekarza rodzinnego jak na razie wszystkie badania - a było ich sporo i to bardzo kosztownych- były wykonane w ranach kasy chorych. Wpierw leczyłam się w Specjalistycznej Przychodni Lekarskiej "Śródmieście" w Gdyni - odradzam. Kilka miesięcy temu została otwarta przychodnia hematologiczna przy szpitalu w Wejherowie - dr med Wyszecka-Kolek jestem bardzo zadowolona.

Dzięki dorcis, bo akurat szukając w necie natknęłam się na przychodnię "Śródmieście" ale już wiem, że nie ma czego tam szukać. Ja dopiero zaczynam te wszystkie badania i muszę sobie znaleźć hematologa i najlepiej na NFZ. Wejherowo też mi odpowiada więc zorientuję się co i jak. Dzięki!
do Środmieścia nie ma po co iść, Pani doktor to zwykły konował. Na NFZ możesz jeszcze do Akademii Medycznej uderzać, ale tam są terminy na grudzueń, dlatego jeśli jestes w ciąży trzeba iść do lekarza w godzinach pracy i powiedzieć że ciąża wtedy w ciągu tygodnia jest wizyta

image
np. lekarz w spóldzielni kazała mi zrobić badanie na przeciwciała krwi, a w środmieściu powiedziała, że to drogie badanie i nie zleci mi na NFZ jego
u mnie była taka sama sytuacja. Pani doktor wciąż mówiła, że to badanie jest niezbędne lecz nie ma na nie funduszy. W tym czasie byłam w ciąży. Na szczęście mój lekarz prowadzący ciąże widząc co się dzieje, położył minie w szpitalu w Wejherowie i tam zlecił zrobienie tych badań.

Cześć Dziewczyny, ponawiam temat bo nie wiem jak wybrnąć z dylematów. Poszłam za Waszymi wskazówkami i na pierwszą wizytę wybrałam sie do Spółdzielni do prof. Częstochowskiej - przypadła mi do gustu :) Zleciła mi badanie USG jamy brzusznej i badania na przeciwciała p/płytkowe, p/jądrowe i układów krzepnięcia. Pani prof, powiedziała, że te badania są odpłatne, ale dopiero teraz zorientowałam sie ile kosztują. W międzyczasie zapisałam się do hematologa przy szpitalu w Wejherowie dr. Wyszecka i wizytę mam na wrzesień (w ACK termin byłby za 1,5 roku) Powiedzcie mi, czy hematolodzy w ogóle dają skierowania na te badania? Nie wiem czy zacisnąć zęby i zapłacić czy poczekać na skierowanie? Dziewczyny jakie miałyście badania, co się standardowo robi i jakie są koszty? Pozdrawiam!
upupupup
Spróbuję jeszcze podrzucić
czy ktoś mógłby podac nr tel. do Poradni w Wejherowie?? lub polecić jakąś inną poradnię hematologiczną...
Ja bylam w Endomedzie, swietna dr tam przyjmuje. Mialam bardzo duza anemie.
Wszystkie badania na p.ciała robiłam swojego czasu odpłatnie w Inviccie. Na wyniki czekałam nawet do 3 tygodni.
a klinika invicta przekazuje je do UCK (dawniej AMG) i zarabia na nich kasę. dziewczyny róbcie te badania w UCK - są o wiele tańsze!!
Nawet podstawowe badania typu TSH czy fT4 są o połowe tańsze niż w invicta!!! Mozecie zadzwonic do pobieralni w UCK i zapytac o ceny i porównać.I nie biorą kasy za pobranie a w invicta za przysługę biorą o ile dobrze pamiętam 6 zł
upppp
a co sądzicie o dr Baran z Wrzeszcza?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
B.dobry lekarz.
dr Mital
Witam
Czy ktoś wie może czy jeszcze gdzies przyjmuje prof Częstochowska ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry