Widok

Ile kasy na 18-tkę ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie mąz jest chrzestnym .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja byłam dała standardowo 500 zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak Bolesławiec to raczej nie bieda. Taka filiżanka to koszt od 80zl. Jako dodatek do prezentu chłopaka to duża kwota. Ale nie sądzę by nastolatek ucieszył się z filiżanki, nawet z Bolesławca.

To fakt, sam kubek to trochę bieda. My daliśmy chrześniakowi kopertę i voucher do free fly center, żeby miał miłe wspomnienia związane ze swoją 18 ;)

metka
2024-02-20 14:07:03
Zapewne twój chłopak już jej cos kupuje więc na twoim miejscu dorzuciłabym się mu do prezentu lub dokupiła np wino, czekoladki i jakąś wspólną kartkę z życzeniami od was.
Możesz ewentualnie podarować coś drobnego, polecam zastanowić się na przykład nad kubeczkiem z ceramiki z Bolesławca:
https://andyceramika.pl/kubki

Taką elegancką ceramikę można znaleźć tutaj :)
kubek ceramiczny na 18-tke?? (serio???-kiepska reklama) co najwyżej na dzien babci bym kupiła...dawno temu kupowałam jakieś markowe perfumy (CK zdaje się) + cos jeszcze dawaliśmy (ale już nie pamiętam), dla chrześniaków na 18-tki juz chyba z 5 lat temu dawalismy karty prezentowe na zdaje sie 450-500 zł , prezent w postaci 100-wki obecnie to daje się na 'zwykłe' urodziny dziecka (no niestety, przy obecnych cenach 100 zł to praktycznie mało co warte), a 18-tka to jednak bardziej 'poważna impreza'

Zapewne twój chłopak już jej cos kupuje więc na twoim miejscu dorzuciłabym się mu do prezentu lub dokupiła np wino, czekoladki i jakąś wspólną kartkę z życzeniami od was.
Możesz ewentualnie podarować coś drobnego, polecam zastanowić się na przykład nad kubeczkiem z ceramiki z Bolesławca:
https://andyceramika.pl/kubki

Taką elegancką ceramikę można znaleźć tutaj :)

Stówka, może 200zł, ale raczej nie więcej ;) Ogólnie to dziwię się, że rodzice chcą podarować chłopakowi taki duzy prezent. 800-1000 zł. To kupa kasy.... No chyba,ze to bardzo bliska rodzina i dobrze się znacie.

Ewentualnie można złożyć się na coś i kupic mu na coś karnet.... Jak na przykład na skok ze spadochronem. ALbo komplet dobrej jakości kosmetyków do pielegnacji skóry
https://euromark.pl/skinimalism-czyli-jakich-kosmetykow-uzywac-do-pielegnacji-skory/

Już ja widze jak znajomi robią takie drogie prezenty. A skąd kasę na to mają? Z kieszonkowego zbierają żeby każdemu kumplowi po 200 zł na 18tkę dać.? Akurat...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie sądzisz że to za mało jak na chrzestna , wedlog mnie stanowczo za mało taki prezent ale do znajomych A nie do chrzesniak .to moje zdanie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do końca życia... Pod warunkiem, że nie sprzeda na allegro po miesiącu hehe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja dalam 900zl i do tego dokupilam zegarek JK, zeby zostala jakas pamiatka - http://tonzes.com/allegro.htm , bo wiadomo, pieniadze sie wyda, a tak zostanie jakas pamiatka do konca zycia :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jeśli cię na to stać
To na wesele 3000 zl? Bez jaj ja na wesele 1000 zl dostalam od chrzestnych
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Współczuję...

1200 to chyba zebrał od wszystkich gości.
Jak tylko od chrzestnego to sorry, ale to gruba przesada. Zacznijcie zbierać na ślub, bo wtedy to z 10.000 będzie za mało.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
W czerwcu 18 u męża chrzesniaka dostał 1200 i zastanawiałam się czy to nie za mało....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Może 500 plus jak rząd daje, bo z 100 to co sobie młodzi kupią?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mąż dał chrześniakowi na 18tkę 250 zł i myślę, że wystarczy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wypada chrzestnymi dać przynajmniej 500zl. Nie lubię określeń Nna ile stać". Chyba wiadomo kiedy chrzesniak ma 18,to można powolutku odkładać nawet przez 2 lata, jak kogoś nie stać,a nie później zrobić maślane oczy, że nie mam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Też kwestia ile można dać, ja trochę się inspirowałam stroną https://www.vivus.pl/moje-finanse/jest-okazja-jest-pozyczka/ile-dac-na-18/#gref ma w sumie wszystkie opcje wzięte pod uwagę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Napisz jeszcze raz, bo cos Ci nie poszło.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry