Widok

Ile kosztuje gazowe ogrzewanie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Eksploatacja miesięczna, przy 70m?:). Z góry dziękuję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Plus podgrzanie wody oczywiście:)
ok. 200-300zl. z opłatami ich już
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas przy 45m2 ogrzewanie non stop(na minimum, czyli 35 stopni) + ogrzewanie wody + kuchenka na gaz razem z opłatami gazowni stałymi/zmiennymi + opłatą za m3 gazu podzielonymi na 3(u nas opłaty te gazowe idą na 3 mieszkania) wyszło 100zł.

same opłaty gazowe wynoszą 140zł.(faktura od sierpnia do października)
ogólnie jest to najtansze ogrzewanie :)) nie wychodzi drogo,ale tez zalezy jak kto lubi w domu czy b.ciepło czy srednio itp. dzisiaj beda tescie przeprowadzili sie w listopadzie to sie zapytam tesciowej ile ich wyszło za listopad za gaz, bo oni maja teraz w tym wynajetym 72m2
za zuzyte 110m3 ze wszystkimi opłatami wyszło 292,11zł.
Zalezy kiedy, mi na 100m2 z podgrzewaniem wody wychodzi w zimie okolo 500-600. A temp w domu mamy 19,5-20 w dzien, a w nocy 18,5.
Te 110m3 to starczy na miesiąc bo ja zupełnie nie mam wyobrażenia :)
te 110m3 to jest zuzycie od 1 sierpnia do 13.10, czyli za 2.5 miesiąca wyszło 292.11zł.
rozmawialam z tesciowa i jej za gaz za listopad za 72m3 (z opłatami, ogrzewanie, woda + gotowanie przy ustawionych kaloryferach na 3 oprocz kuchni i lazienki na 2 wyszło 300zł.

nie wiem czemu my tak mało płacimy.. az taka oszczedna nie jestem :))
zimą w mieszkaniu 100m z gotowaniem i wodą 400-600zł
Aniaa naprawdę tyle kosztuje Cie ogrzewanie?????????
u mnie 76 m^2, ale budynek nieocieplony, teraz okolo 250zl/miesiac, a w bardzo zimne zimy nawet 800zl niestety :( a wcale cieplolubni nie jestesmy. 21-22 dzien, 18-19 noc.
u nas rownież przy ok.100 m2 zimą 400-600. Obecnie ocieplamy dach i liczę że rachunki się obniżą:)
u nas przy mieszkaniu szczytowym 3 sciany zewnetrzne, parter, pokoj i kuchnia z lazienka ogrz podlogowe tylko ogrzewanie bylo ok 500zl mies za 63m2 ale jak mocno mrozilo to moglo i do 700 dojsc, jednak ttakie oplaty to tylko przez te zimne miesiace(około zera i ponizej),potem tylko przegrzewanie to duuuzo taniej , npo i duzo zalezy od jakosci pieca
54 m2 - zimą ok. 400-500 zł. Ale my mało grzejemy, wolimy jak jest chłodniej. Latem samo podgrzanie wody 100-200 zł.
Madziulka no niestety ogrzewanie gazowe jest dosc drogie:/
Ja płacę co miesiąc za ogrzewanie i podgrzanie wody dom130 m2 bez oszczędzania 500 zł ,
Ogrzewanie gazowe jest k...drogie. U nas 45m2 zimą 300-400 zł/miesięcznie a też mamy około 21 stopni w domu. do tego mieszkanie środkowe i południowe więc teoretycznie ciepłe.
Latem woda kosztuje jakieś 50-60 zł/miesięcznie.

Najtańsze jest ogrzewanie centralne.
nysia to nie tak bo wychodzimy na to samoc o ty a oplate stałą placimy cały czas...
za podgrzanie wody zimnej 22.3zl za metr3 a mamy 3 wiec 67zl
stała oplata za CO 40zł (platna cały rok)
zmienna(sezon grzewczy) za 34,5 m2 placimy 160zł i przez 7 miesiecy, oszczednosci sa czasem 100-200zl ale jak zimy takie jak ostatnio to doplaty 120.
wiec chyba wychodzi na to samo, a dodam ze mieszkam w srodkowym segmencie i nie wlaczam ogrzewanie, mamy wymienione zawory na "danfosy" i rozliczenie klatkowe nie przez podzielniki.
wiec 5 misiecy placimy po 100zl za ogrz plus ciepla wode
a przez 7 miesiecy po260

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry