Widok

Ile mleka może wypić 3-latek?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się ile ml mleka może wypić 3-latek? Bo wydaje mi się, że mój Syn przesadza z ilością wypijanego mleka.

Właśnie z ciekawości sprawdziłam ile ml mieści się w filiżance, z której pije mleko. (100ml)
100ml x 3-5 jednorazowo. i tak ze trzy razy dziennie. Czyli litr mleka jak nic albo więcej.

Takie napady na mleko ma od około miesiąca.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ostatnio gdzies mi sie obiło o uszy że 3 latek powinien wypijać 2 szkanki (250 ) mleka dziennie
Może tak potrzebuje.Mój pije ale kasze manna,butla 260ml pełna 1 rano czasem popołudniu 1 i na noc 1 czasem 2 pełne.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dodam, że kanapki najlepiej z serem żółtym lub topionym cheddarem ;) odmianą może być jajko ;) czasem parówki.

właściwie szynek czy dobrych kiełbas ostatnio nie chce jeść.

ryby chce jak ich nie ma, jak kupię to dziubnie i koniec.

tylko ciągle mleko, ser aż mi już bokiem to wychodzi i wkurzam się, że taki monotematyczny jest.
nie ma się co wkurzać - napewno jeszcze dosc długo będzie monotematyczny :-) , co do ilości mleka to wg mnie trochę za duzo ograniczyłabym się do 2 szklanek dziennie , podawała sery, twarogi , jogurty itp ew. preparat z wapniem zakupiłabym i podawała
sery lubi i nie ma problemu ;)
z twarogiem gorzej - bardzo sporadycznie zje. Juz lepiej z serkiem bialym do smarowania typu Almette.
Kefirow, maslanek, jogurtow nie ruszy. Kiedys ladnie jadl jogurty pozniej Mu sie odwidzialo. Tylko serki homo zjada.
noo to tak jak mój syn, tyle ze on od ok. 3 do 5 roku życia nie tknął ani kropli mleka ..pózniej mu sie odwidziało , tez lubi sery, jajka to może jeść naokoło

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

pomóżcie-pomysł na własny biznes (106 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

do góry