Widok

Ile was kosztują badania w ciąży?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się czy ktoś to wszystko policzył. Niby mamy darmową służbę zdrowia, ale o tym, że to fikcja wie chyba nawet premier. Zatem powiedzcie moje drogie ile płacicie za wizytę u gin, usg, morfologie i badania prenatalne. Piszcie za ile, u kogo i gdzie. Może uda się innym nie przepłacać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny a teraz zobaczcie jakie są zróżnicowane ceny badań w różnych przychodniach to jest chore....
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie, ja porównałam sobie spółdzielnie na ul.grunwaldziej z przychodnią na ul.chopina (obie w sopocie) i różnica wynosiła 40 zł!
image
image
w gdyni na wejherowskiej toxo IgG 20zł IgM 20zł mocz 7zł morfologia 10zł, grupa krwi 25 zł
to zależy czy chodzisz prywatnie czy na nfz.
Ja miałam zamiar prywatnie ale po co? mam dosłownie pod domem przychodnię a w niej super ginkę na nfz. Oczywiście na wszystko nie moze dac mi skierowania, ale jak na razie nie płaciłam za nic! A większość badań jest refundowanych.
ja robiłam sobie takie zestawienie wydatków w ciąży.
Ale od początku miałam ciąże zagrożoną co wiaże się z częstymi wizytami i dodatkowymi lekami takimi jak Duphaston (drogi lek :/)
i wyszło mi tak:
wizyty prywatne 12x80zł =880zł
leki = 770zł (głównie Duphaston i NoSpa)
różne badania obowiązkowe w ciąży (prywatnie)=457zł.
SUMA 2109zł
a czy któraś z Was orientuje się ile kosztuje glukoza i TSH w Instytucie Medycyny Tropikalnej w Redłowie ???
Ja mam grupowy pakiet zdrowotny przez PZU w Polmedzie.
Za wizytę u gin, cytologię, usg, badania ogólne krwi i moczu i obecność przeciwciał nie muszę płacić.
Za grupe krwi i posiew moczu też nic nie płaciłam.
Za Toxo, Rub, WR zapłaciłam 90 zł.
No i oczywiście witaminy wydatek rzędu 30 zł / miesiąc.
Pakiet kosztuje mnie 28 zł / m-c.
Oprócz gin mam w pakiecie jeszcze innych lekarzy.
Każda cena warta dobrego lekarza. Ja chodzę do dr Chmielewskiego, super specjalisty do Swissmedu.
Omijajcie dr Pawlaczyk z Zaspy.
Najpierw gdy zgłosiłam się do niej z krwawieniami i objawami w ciązy, powiedziała mi, że to miesiączka i że nie jestem w ciąży i przepisała globulki hormonalne na rzekomą infekcję. W dziewiątym miesiącu trafiłam na Zaspę z zatruciem rotawirusem i ona mnie badała USG. Powiedziała że wszystko ok,choć było jej głupio że jestem w ciąży. W tym samym tygodniu,tuż po wyjściu ze szpitala poszłam do dr Chmielewskiego, bo na Zaspie nie chcieli mi powiedzieć czy z dzieckiem wszystko ok, bo jak stweirdził ordynator, trafiłam tam ze swoim problemem, a nie z dzieckiem.Dr Chmielewski zrobił nam USG i wykrył GUZA wielkości 4 cm u naszej córeczki. Oburzona wysłałam męża ze zdjęciem do dr Pawlaczyk, na co ona,że to może być smółka u dziecka! Poszłam jeszcze raz do dr Preisa i on potweirdził NOWOTWÓR!!!
Moja córeczka żyje dzięki doktorowi Chmielewskiemu.
Chodziłam do niego w ramach abonamentu w Swissmedzie,USG zrobił za darmo.
Koszt badan w Wejherowskim szpitalu wyglada nastepujaco:
mocz: 7,00
cytomegalia IgG:26,00 zas IgM 29,00
Glukoza z krwi 5,00
grupa krwi 39,00
Morfologia 9,00
Toksoplazmowa IgG 29,00 zas IgM 48,00
usługa pobrania 6,00
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja chodzę na NFZ w Gdańsku ul. Abrahama,
- wizyta co miesiąc,
- na wszystkie badania mam skierowanie,
- płace tylko 30 zł za USG, no i za USG genetyczne w 12 tc. 130 zł
- na razie wydaje kasę na duphaston, kwas foliowy, feminatal i usg ;)
hej a ile czasu jest "wazne" skierowanie na badania od lekarza w przychodni? i jeszcze pytanko dla tych co robily prywatnie badanie ft3, ft4 i tsh - ile kosztuje ta przyjemnosc?
Ja robiłam w szpitalu na Zaspie i płaciłam około 60 zł.
Dziewczyny. Może któraś sie orientuje, jak chodzi się do Pro Feminy w Wejherowie na NFZ (w ciąży) czy za wszystkie badania się płaci, czy jak to tam wygląda??
jak patrze ile wydajecie niepotrzebnie za badania to szok 350 zl za pietrwsze4 badania oszalalyscie????? ja chodze do dobrego lekarza i ni9c nieplacilam po co prywatnie????jak jest ubezpieczenie.no i ludzie pytaja o toxoplazmoze a wy ciagle o tym samym masakra
Tak ciężko odpalić google, namierzyć nr. tel, zadzwonić i zapytać?

My w ciąży jedyne 80 zł za ostatnie prywatne badanie gin. zakończone skierowaniem do szpitala.

Bez przesady, nie mieliśmy ciśnienia. Bo i o co? W końcu za coś się płaci 300 zł. składki zdrowotnej z pensji. A ginekologa się zagadało, dlaczego nie kieruje na to badanie czy tamto i w końcu skierował na całość w ramach NFZ.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

dokladnie masz racje :) ja rowniez mialam wszystko na NFZ, jedynie usg genetyczne robilismy prywatnie.
na pewno nie wypisze,obowiązują pewne procedury .Skierowanie na badania wystawiane są pacjentkom prowadzonym w danej poradni!
skoro tak płaczesz ze tyle cie kosztuja te badania to po co w ciaze zachodzilas??????? ja co miesiac na wizyte wydaje po 200 zl,usg tez 200, badania ktore zleci lekarz tez robie prywatnie i jakos nie uzalam sie ze to tyle kosztuje a witaminy tez biore te z lepszych ok 60 zl za 30 szt wiec wiesz........
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 40
Wizyty na NFZ
Badania podstawowe jak mocz (ogólny i posiew) , morfologia, glukoza, tsh tez NFZ
Badania krwi dodatkowe- prywatnie Toxo- 4x36, CMV 2x28, ft4 - koło 15zł ale nie pamietam
No i póki co ( 29tc) 2 badania prywatne USG 2x150 plus jeszcze dwa mnie czekają wiec łącznie 600zł
Czyli łącznie koło 800zł plus na początku jeszcze tabletki, kwas foliowy, witaminy, luteina.. wiec całą ciąża kosztowała mnie koło 1000zł
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

do góry