Widok
nie powinno być problemu, bo imię świętego to nadaje się na bieżmowaniu a tak nie ma takiej konieczności. Przecież wśród nas chodzą ochrzczone osoby z imionami pogańskimi
Nikt nie robi problemów z imionami ;) Przecież to jest Twoja sprawa jakie imię dasz dzieciom :)
Mój synek ma dwa imiona : Dominik Karol
Córcia też ma dwa imiona : Marcelina Karolina będzie chrzczona tydzień po świętach :)
Mój synek ma dwa imiona : Dominik Karol
Córcia też ma dwa imiona : Marcelina Karolina będzie chrzczona tydzień po świętach :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
są albo dwa albo jedno nie można tu mieć jedno a tu dwa:)
moje dzieci mają po jednym imieniu, nie chciałam dwóch dawać
moje dzieci mają po jednym imieniu, nie chciałam dwóch dawać
nadając imiona dzieciom nie kierowałam się tym czy to święte czy nie imię i nawet nie wiem nic o tym czy byli tacy święci
można sprawdzić czy imię ma swojego patrona, choćby w internecie. Oczywiście co innego jeśli nam się podoba jakieś imię a nie ma swojego patrona, nie będziemy przecież na siłę nadawać imienia, które nam się nie podoba. Wtedy można nadać drugie imię "święte". Myślę, że w tym przypadku chodzi o to czy rodzice chcą aby dziecko miało patrona.
u nas z wyborem imion było tak... :)
miałam termin porodu na 2.10 :) to jest Święto Aniołów Stróżów(uświadomiła nas bardzo pobożna znajoma Teściowej) :) a że wierzę w Anioły :) to postanowiłam dać Synowi Anielskie imię :) żeby miał jednego Opiekuna gratis ;)
drugie imię ma po moim Tacie, który zmarł jak miałam 6 lat :P
miałam termin porodu na 2.10 :) to jest Święto Aniołów Stróżów(uświadomiła nas bardzo pobożna znajoma Teściowej) :) a że wierzę w Anioły :) to postanowiłam dać Synowi Anielskie imię :) żeby miał jednego Opiekuna gratis ;)
drugie imię ma po moim Tacie, który zmarł jak miałam 6 lat :P
Kasia0075, Oliwia jest "świętym" imieniem;)
A Nadia jest pochodną Nadzei - która była święta;)
Więc czasami oryginalne imiona wcale nie są takie oryginalne jak nam się wydaje. Są po prostu zapomniane:)
Mója córa ma dwia imina Oliwia Patrycja. W zasadzie nie kierowałam się świętością imienia, moje opcje od liceum figurowały jako imiona moich przyzłych dzieci:)
A Nadia jest pochodną Nadzei - która była święta;)
Więc czasami oryginalne imiona wcale nie są takie oryginalne jak nam się wydaje. Są po prostu zapomniane:)
Mója córa ma dwia imina Oliwia Patrycja. W zasadzie nie kierowałam się świętością imienia, moje opcje od liceum figurowały jako imiona moich przyzłych dzieci:)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
owszem, warto mieć patrona, chciałam nadać córce imię "z patronem":) ale w ostatniej chwili zmieniłam zdanie, to przyszło zupełnie spontanicznie, spodobało mi się szalenie to imię i tyle, nie będę na siłę zmieniała tego dlatego aby imię było po świętym, nie sądzę aby to wpłynęło negatywnie na życie religijne mojego dziecka ponieważ są w życiu ważniejsze rzeczy, a modlić można się za pośrednictwem świętych tak czy inaczej