Widok
Nikt nie robi problemów z imionami ;) Przecież to jest Twoja sprawa jakie imię dasz dzieciom :)
Mój synek ma dwa imiona : Dominik Karol
Córcia też ma dwa imiona : Marcelina Karolina będzie chrzczona tydzień po świętach :)
Mój synek ma dwa imiona : Dominik Karol
Córcia też ma dwa imiona : Marcelina Karolina będzie chrzczona tydzień po świętach :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
można sprawdzić czy imię ma swojego patrona, choćby w internecie. Oczywiście co innego jeśli nam się podoba jakieś imię a nie ma swojego patrona, nie będziemy przecież na siłę nadawać imienia, które nam się nie podoba. Wtedy można nadać drugie imię "święte". Myślę, że w tym przypadku chodzi o to czy rodzice chcą aby dziecko miało patrona.
u nas z wyborem imion było tak... :)
miałam termin porodu na 2.10 :) to jest Święto Aniołów Stróżów(uświadomiła nas bardzo pobożna znajoma Teściowej) :) a że wierzę w Anioły :) to postanowiłam dać Synowi Anielskie imię :) żeby miał jednego Opiekuna gratis ;)
drugie imię ma po moim Tacie, który zmarł jak miałam 6 lat :P
miałam termin porodu na 2.10 :) to jest Święto Aniołów Stróżów(uświadomiła nas bardzo pobożna znajoma Teściowej) :) a że wierzę w Anioły :) to postanowiłam dać Synowi Anielskie imię :) żeby miał jednego Opiekuna gratis ;)
drugie imię ma po moim Tacie, który zmarł jak miałam 6 lat :P
Kasia0075, Oliwia jest "świętym" imieniem;)
A Nadia jest pochodną Nadzei - która była święta;)
Więc czasami oryginalne imiona wcale nie są takie oryginalne jak nam się wydaje. Są po prostu zapomniane:)
Mója córa ma dwia imina Oliwia Patrycja. W zasadzie nie kierowałam się świętością imienia, moje opcje od liceum figurowały jako imiona moich przyzłych dzieci:)
A Nadia jest pochodną Nadzei - która była święta;)
Więc czasami oryginalne imiona wcale nie są takie oryginalne jak nam się wydaje. Są po prostu zapomniane:)
Mója córa ma dwia imina Oliwia Patrycja. W zasadzie nie kierowałam się świętością imienia, moje opcje od liceum figurowały jako imiona moich przyzłych dzieci:)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
owszem, warto mieć patrona, chciałam nadać córce imię "z patronem":) ale w ostatniej chwili zmieniłam zdanie, to przyszło zupełnie spontanicznie, spodobało mi się szalenie to imię i tyle, nie będę na siłę zmieniała tego dlatego aby imię było po świętym, nie sądzę aby to wpłynęło negatywnie na życie religijne mojego dziecka ponieważ są w życiu ważniejsze rzeczy, a modlić można się za pośrednictwem świętych tak czy inaczej