Widok

Impreza dla znajomych bez dzieci - dziwne?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chcemy zrobić imprezę dla znajomych z okazji "okrągłych urodzin". Większość z gości, których planujemy zaprosić ma dzieci. Ale chcemy, aby była to impreza tylko dla dorosłych - bez dzieci. Wspomnę, że w tym samym gronie (ale z dziećmi) spotykamy się na swoich i dzieci urodzinach jak i bez okazji - wiele razy do roku.
Powiedziałam o planie tej imprezy jednej z koleżanek, a ona stwierdziła, że oni nie mają z kim zostawić dzieci i najwyżej będą jedyni z dziećmi. Powiedziałam jej, że nie mają przychodzić z dziećmi tylko zorganizować opiekę i wyrwać się sami - to stwierdziła, że "to najwyżej nie przyjdziemy".
Czy według Was - jej podejście jest dziwne czy moje? Bo już zgłupiałam... Po to taka impreza, żeby tych dzieci właśnie nie było... Raz na kilka lat taką się robi i czy to dziwne?
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie, dla mnie to jest normalne. My tez z reguly spotykamy sie z dziecmi, z tymi znajomymi ktorzy nie maja dzieci to z nasza cora i nikomu ona nie przeszkadza, ale sa takie imprezy na ktore jej nie zabieramy albo ktore orgnizujemy z zalozenia bez dzieci i nikt nie ma z tym problemu. Rodzice tez czasem moga sie wyrwac:)
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0
lenka, ale dlaczego dziwisz się że nie przyjda skoro nie mają co z dzieciakiem zrobic?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 22
Nie chodzi o to, że dziwi mnie, że ewentualnie nie przyjdą (i pewnie się obrażą), ale o to, że od razu była odpowiedź "to my będziemy jedyni z dziećmi". Czy to nie jest nie w porządku, że ktoś zaznacza, że impreza jest bez dzieci, a ktoś oznajmia, że on z dziećmi właśnie przyjdzie? I jeszcze jedna sprawa - do imprezy jeszcze dużo czasu, więc jest czas, aby się zorganizować.
PS. Mają dwójkę dzieci:)
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 4
mnie też dziwi takie podejście bo gdybym miała ochotę iść na imprezę bez dzieci to bym poszła i załatwiła sobie opiekę tym bardziej , ze jak piszesz jest jeszcze dużo czasu na to , jeśli ktos kto organizuje taką imprezę nie zyczy sobie dzieci to nie nalezy przychodzić z dziećmi i nie ma się o co obrażać
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aniaa, Rybalon - dzięki za odpowiedzi:) Też tak myślę - po to raz na jakiś czas właśnie takie imprezy są, żeby było inaczej:) Czyli normalna jestem, haha;-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dla mnie to jak najbardziej normalne, zwłaszcza że jest czas na zorganizowanie opieki, a dorosłe imprezy to nie miejsce
na spotkania z dziećmi :)
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokladnie tak jak piszesz ..po to się robi imprezy bez dzieci aby były własnie bez dzieci :-)))
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dla mnie impreza bez dzieci nie jest dziwna:)To normalne,ze od czasu do czasu trzeba sie wyrwac i pobawic bez dzieci:)
Tez mamy prawo troche do zabawy,bo na dzieciach swiat sie nie konczy:)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja w ogóle nie potrafię sobie wyobrazić, że znajoma zaprasza mnie na urodziny, a ja targam ze sobą dzieciaka. To jakaś pomyłka i tyle. Nie jesteś dziwna imho.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki Dziewczyny!!! Bo już się zastanawiałam czy jej nie ulec i się nie zgodzić, bo sie obrazi... Ale co tam, najwyżej się obrazi;-)
Będzie impreza BEZ DZIECI!!! YEAH:-)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2
każda pewnie pamięta z dzieciństwa wieczory z babcią ;) dorośli mają prawo się poboawic bez kinderbalów czasami też :)
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3
jeśli impreza jest bez dzieci a nie mam co z nimi zrobić to nie idę na nią - ale nie obrażam się
dla mnie jasne jest jak bez dzieci to bez dzieci - bez wyjątków bo jeden przyprowadzi to potem drugi chce też zabrać swoje i z imprezy dla dorosłych robi sie kinder bal ;)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1
Liczę na to, że moja koleżanka też do takiego wniosku dojdzie:-)
Dzięki za opinie!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja jestem jak najbardziej nad tego typu imprezami. sama nie mam jeszcze dzieci ale jak organizuje imprezy dla wszystkich, którzy mają dzieci to mówię, że jeżeli mają z kimś zostawić na wieczór pociechy to niech wpadną bez i się rozerwą. Wśród moich znajomych nikt się nie obraża na szczęście.
Nie dajmy się zwariować. Czasami warto wychodzić zostawiając dzieci w domu pod opieką. To odpręża, odświeża zawiązek i pozwala na mały relaks wśród znajomych bez bieganiny i zbędnych nerwów.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja uważam, że wszystko zależy od chęci - jakby chciała, to wykombinuje żeby dzieci gdzieś podrzucić, wynająć pania do opieki... dla chcącego nic trudnego ;-)
Pewnie koleżance nie zależy na spotkaniu, a dzieci często pomagają nam uniknąć imprezy na która nie chcemy iść ....

Bawcie się dobrze ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie sądzę, aby nie chciała być:) Ona ma takie podejście, że przecież to żaden problem, że ona będzie z dziećmi - zauważ, że powiedziała "To my jako jedyni będziemy z dziećmi". Dopiero jak zasugerowałam, że przecież mogą zorganizować kogoś do dzieci - stwierdziła, że jak? Obcą osobę? Bo dziadkowie daleko...
A oni imprezy lubią:) Tyle tylko, że wszędzie chodzą z dziećmi i średnio się nimi zajmują - najczęściej kończy się tak, że gospodarze czuwają nad ich dziećmi - żeby nie nabroiły, bo rodzice pozwalają na prawie wszystko... Tym bardziej nie chcę, aby byli z dziećmi - już na jedną imprezę (kilka lat temu) też przyszli z dzieckiem - mimo, że była to impreza dla dorosłych... ja mam wtedy od razu 'nerwa';-)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
to zrób w jakiejś knajpie, albo późno. przyjdzie ten,kto chce i komu na prawde na Was zależy...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Rozumiem matkę, że nie chce zostawić dzieci z obcą osobą, jeśli dziadkowie są daleko. Sama również bym tego nie zrobiła, bo siedząc na imprezie pewnie cały czas zastanawiałabym się co się teraz dzieje z moimi dziećmi. W tej sytuacji niestety nie wzięłabym udziału w imprezie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 23
.....bo czasami warto usiąść, pogadać, zjeść i wypić drinka a nie latać w okół stołu.

na szczęście jak pisałam moi znajomi się nie obrażają i ja też nie zamierzam się obrażać jak kiedyś ktoś zaproponuje takie wyjście. będę starała się zorganizować opiekę na te kilka godzin i spędzić miło czas wśród znajomych.

ale rozumiem jak ktoś nie ma czasami z kim zostawić smyków. czasami zdarza się, że w tym czasie nie mamy nikogo wobec tego zostałabym w domu i tyle.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry