Widok

Interpretacja wyników b.krwi

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę o pomoc, co oznacza w morfologii krwi niski poziom MCV i MCH?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja teraz nie dam już rady poszukać, ale w googlach wpisz "analiza badania krwi" itp. i na pewno znajdzie się coś!
Powodzenia :)

dzięki :-))
Czy to może mieć związek z brakiem lub niedoborem kwasu foliowego?
Miałam w ostatniej ciąży problemy, których teraz wolałabym się ustrzec.
Proszę o pomoc.
Dzięki, czyli jednak ma to związek z niedoborem kwasu foliowego. Od kilku miesięcy biorę kwas foliowy, wcześniej folik teraz mam zwiększony od 3 tygodni a jak widać ciągle to za mało, ciekawe jaka moze być przyczna, że jest niedobór kwasu?
Sama suplementacja niestety nie zawsze pomaga. Czasem może zaburzone być wchłanianie kwasu foliowego. Picie np: herbaty hamuje wchłanianie kwasu foliowego, choćby nie wiem ile się go "połknęło". Ale przyczyny zaburzonego wchłaniania mogą też być inne. Ginekolodzy nie zawsze mają wiedzę na temat dietetyki i żywienia (prościej jest przepisać tabletki). Najlepiej skonsultuj się z dobrym dietetykiem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

do góry