Widok
Jak ratować niemowlaka - szukam chetnych na szkolenie
Dziewczyny, w innym wątku został poruszony temat ratowania niemowlaka w sytuacjach kiedy się zadławi, będzie miało bezdech itd.
Ja powiem szczerze, że nie wiem czy bym potrafiła ratować dziecko.
Ajeczka, dała namiary na przeszkolenie w PCK , może zbierzemy się w grupę osób (będzie taniej w większej ilości osób ) i pójdziemy na taki kurs ??
Kto byłby chętny ??
Ja powiem szczerze, że nie wiem czy bym potrafiła ratować dziecko.
Ajeczka, dała namiary na przeszkolenie w PCK , może zbierzemy się w grupę osób (będzie taniej w większej ilości osób ) i pójdziemy na taki kurs ??
Kto byłby chętny ??
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
wypowiedź zmoderowana (Admin, 2010-03-11 16:26:16)
to jeszcze podam Wam namiar do Adiutare
http://adiutare.wordpress.com/
PCK jest nieco skostniałe, a Adiutare jest bardziej otwarte na jakieś nowości, jak nie uda się w PCK, to "zapukajcie" do Adiutare, ale nie wiem czy maja "little anne" do ćwiczeń ;)
http://adiutare.wordpress.com/
PCK jest nieco skostniałe, a Adiutare jest bardziej otwarte na jakieś nowości, jak nie uda się w PCK, to "zapukajcie" do Adiutare, ale nie wiem czy maja "little anne" do ćwiczeń ;)
[/url][/url]
Słuchajcie, wiem że babki ze szkoły rodzenia Dobry Początek w sklepie Mama i Ja organizowały ratownictwo, bo sama byłam na takich zajęciach. Prowadziło to 2 młodych kolesi z ratownictwa i naprawdę bardzo fajny kurs. Trwało około 2-3 godzin, razem z ćwiczeniami. Koszt od pary był 50zł. Może odezwać się o jakieś namiary na tych panów?
W necie jest stronka SR i tam maile i telefony położnych.
W necie jest stronka SR i tam maile i telefony położnych.
ja tylko przypomnę wątek, który założyłam kilka miesięcy temu... http://forum.trojmiasto.pl/APEL-DO-PRZYSZLYCH-RODZICOW-UCZESZCZAJACYCH-NA-ZAJECIA-W-SR-t126911,1,16.html?hl=apel#hl
Dziewczyny
2 miesiące temu przezyłam moment grozy - gdyby nie szkolenia z pierwszej pomocy, nie wiem czy nie wpadlabym w panikę.
Moja roczna córcia nagle straciła przytomność i dostała silnych drgawek. Był moment, że myslałam, że nie oddycha.
To były najgorsze chwile mojego całego życia !
Ryczałam i ratowalam. Nie do opisania.
Dlatego takie zajęcia to coś bardzo cennego - nigdy nie przewidzimy co przyniesie życie... a życie naszych skarbów jest wkońcu najważniejsze...
2 miesiące temu przezyłam moment grozy - gdyby nie szkolenia z pierwszej pomocy, nie wiem czy nie wpadlabym w panikę.
Moja roczna córcia nagle straciła przytomność i dostała silnych drgawek. Był moment, że myslałam, że nie oddycha.
To były najgorsze chwile mojego całego życia !
Ryczałam i ratowalam. Nie do opisania.
Dlatego takie zajęcia to coś bardzo cennego - nigdy nie przewidzimy co przyniesie życie... a życie naszych skarbów jest wkońcu najważniejsze...
www.naszekobiece.fora.pl
ja też jestem chętna.
Te warsztaty w Akademii Zabawy i Rozwoju Octopus jakoś mnie nie przekonują i też informacja aby zabrać swojego misia lub lalkę do ćwiczeń ... nie wiem wydaje mi się że bardziej chodzi tu o promocję centrum i zakup chusty, ale może to tylko moje odczucia. Kasiu napisz jak jutro zadzwonisz czy PCK by się podjęło organizacji takich zajęć.
Te warsztaty w Akademii Zabawy i Rozwoju Octopus jakoś mnie nie przekonują i też informacja aby zabrać swojego misia lub lalkę do ćwiczeń ... nie wiem wydaje mi się że bardziej chodzi tu o promocję centrum i zakup chusty, ale może to tylko moje odczucia. Kasiu napisz jak jutro zadzwonisz czy PCK by się podjęło organizacji takich zajęć.
Natalia, jaki byłby koszt takiego szkolenia ?
Oczywiście dzwonię też do PCK i myślę, że do końca tygodnia podejmiemy jakąś decyzję bo chętnych jest sporo. Zastanawiam się tylko czy suche wiadomości nam wystarczą, bo chyba nie masz możliwości abyśmy ćwiczyły na fantomie ?
Oczywiście dzwonię też do PCK i myślę, że do końca tygodnia podejmiemy jakąś decyzję bo chętnych jest sporo. Zastanawiam się tylko czy suche wiadomości nam wystarczą, bo chyba nie masz możliwości abyśmy ćwiczyły na fantomie ?
Jak już będziecie coś wiedzieć napiszcie proszę jaki jest koszt - jestem zainteresowana w razie czego.
Zrobiłam wstępną listę chętnych z wątku, żeby łatwiej było określić ilość:
1. Kasia31 (+mąż)
2. MiA_2008
3. Sara03
4. Kolorowa Parasolka
5. Asiunia81
6. aleksandra27
7. Ania1979
8. larisa28
9. styczniówka
10. andiamka
11. iwonka_ika (+ mąż)
12. daguś
13. adarechota (+mąż)
14. julka80
15. mamtu
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam. :)
Zrobiłam wstępną listę chętnych z wątku, żeby łatwiej było określić ilość:
1. Kasia31 (+mąż)
2. MiA_2008
3. Sara03
4. Kolorowa Parasolka
5. Asiunia81
6. aleksandra27
7. Ania1979
8. larisa28
9. styczniówka
10. andiamka
11. iwonka_ika (+ mąż)
12. daguś
13. adarechota (+mąż)
14. julka80
15. mamtu
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam. :)
Natalia: no ja mam nadzieję, że wreszcie uda mi się dotrzeć na szkolenie, a B. mówił, że Ty się zimą lenisz ;) Ale rozumiem ;)
Na szkoleniu ratowniczym w czerwcu, (gdzie chodziłam jako jedyna z grupy psów rewirowych, bo tropiące chodziły!) mieliśmy zajęcia z lalką niemowlakiem i prowadził je Jasiu, więc fantom jest. Teraz trzeba przebić się przez procedury wypożyczenia, bo my nadal jesteśmy tylko jako kandydatki w GRS :(
Na szkoleniu ratowniczym w czerwcu, (gdzie chodziłam jako jedyna z grupy psów rewirowych, bo tropiące chodziły!) mieliśmy zajęcia z lalką niemowlakiem i prowadził je Jasiu, więc fantom jest. Teraz trzeba przebić się przez procedury wypożyczenia, bo my nadal jesteśmy tylko jako kandydatki w GRS :(
[/url][/url]
mamtu ominęłaś mnie, ale się nie gniewam :-))))
wklejam listę ze mną
1. Kasia31 (+mąż)
2. MiA_2008
3. Sara03
4. Kolorowa Parasolka
5. Asiunia81
6. aleksandra27
7. Ania1979
8. larisa28
9. styczniówka
10. andiamka
11. iwonka_ika (+ mąż)
12. daguś
13. adarechota (+mąż)
14. julka80
15. mamtu
16. ojjka
wklejam listę ze mną
1. Kasia31 (+mąż)
2. MiA_2008
3. Sara03
4. Kolorowa Parasolka
5. Asiunia81
6. aleksandra27
7. Ania1979
8. larisa28
9. styczniówka
10. andiamka
11. iwonka_ika (+ mąż)
12. daguś
13. adarechota (+mąż)
14. julka80
15. mamtu
16. ojjka
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
hej, ja również dopisuję się do listy :) wprawdzie dzidzia dopiero w drodze, ale takich szkoleń nigdy za wiele,
1. Kasia31 (+mąż)
2. MiA_2008
3. Sara03
4. Kolorowa Parasolka
5. Asiunia81
6. aleksandra27
7. Ania1979
8. larisa28
9. styczniówka
10. andiamka
11. iwonka_ika (+ mąż)
12. daguś
13. adarechota (+mąż)
14. julka80
15. mamtu
16. ojjka
17. stopkrotka
czekam na info, pozdrowienia
1. Kasia31 (+mąż)
2. MiA_2008
3. Sara03
4. Kolorowa Parasolka
5. Asiunia81
6. aleksandra27
7. Ania1979
8. larisa28
9. styczniówka
10. andiamka
11. iwonka_ika (+ mąż)
12. daguś
13. adarechota (+mąż)
14. julka80
15. mamtu
16. ojjka
17. stopkrotka
czekam na info, pozdrowienia
27.02 -godz 10.00- szkolenie przygotuję na ok 3 h - przekażę wam między innymi informacje dotyczące postępowania w stanach zagrożenia życia dziecka , w przypadku zakrztuszenia, reanimację noworodka z ćwiczeniami na fantomie -dlatego ważne by grupa liczyła nie więcej jak 10 osób żeby wszyscy mogli przećwiczyć . Proponuję cenę 40zł od osoby a w przypadku par 60 zł od pary dodatkowo przygotuję dla każdego z was materiały w formie skróconej.Jeśli osób chętnych będzie więcej niż 10 mogę zorganizować takie spotkanie w dwóch terminach.Jestem również otwarta na sugestię odnośnie zagadnień, które by was jeszcze interesowały.
Zależy mi na tym żeby każda z was miała możliwość poćwiczenia na fantomie i dlatego proponowałabym 10 osób następny termin proponuję na 06.03 również 10 osób max.Chciałabym żeby po 3h szkolenia każda z was wróciła do domu z przekonaniem że w razie potrzeby wie jak zareagować a do tego potrzebne są ćwiczenia;)
Natalia, dziękuję !!
Będę o wiele spokojniejsza po takim kursie.
Fajnie, że tyle rodziców zgłasza się na kurs. Bezpieczeństwo dzieci najważniejsze. Każdemu z Was życzę, aby ten kurs nigdy w życiu Wam się nie przydał.
Będę o wiele spokojniejsza po takim kursie.
Fajnie, że tyle rodziców zgłasza się na kurs. Bezpieczeństwo dzieci najważniejsze. Każdemu z Was życzę, aby ten kurs nigdy w życiu Wam się nie przydał.
bogosiaa mi też pasowałby 20 marca bo niestety teraz 27 nie mogę (mój starszak jest chory) a na początku marca wyjeżdżamy :-(
To może wstępnie zrobię listę na 20 marca???
20.03.2010
1.Bogosiaa + mąż
2.Ewa + mąż
3. ojjka
To może wstępnie zrobię listę na 20 marca???
20.03.2010
1.Bogosiaa + mąż
2.Ewa + mąż
3. ojjka
Właśnie wróciłam ze szkolenia dotyczącego pierwszej pomocy przedmedycznej dla niemowląt organizowane za darmo w Akademii Octopus w Gdańsku. Prowadziła je osoba pracująca na stałe na OIOMie dziecięcym. Jestem mega zadowolona a przede wszystkim spokojniejsza. Nie było żadnej reklamy jeśli chodzi o zachęcanie do uczęszczania dziecka do Akademii, jak podejrzewała Styczniówka. Wszystko dokładnie zostało po kolei wytłumaczone, pokazane. Wiem już teraz m.in. jak powinna wyglądać apteczka, aby pomogła ratować życie w nagłych wypadkach a nie tylko aby była aby być. Ale co najważniejsze wiem jak się z dzieckiem obchodzić, gdy straci przytomność, zachłyśnie się, oparzy, czy się będzie topić. (nie daj Boże!!!). Polecam, polecam i jeszcze raz polecam takie szkolenie.
Natalia, tak, rzeczywiście tak było napisane, ja sama wzięłam ze sobą lalę córki, ale nie była potrzebna. Jak nam powiedział prowadzący sztuczne oddychanie to ok. 15% czynności związane z ratowaniem niemowlaka. Ważniejsze jest co się robi przed podjęciem decyzji a sama czynność sztucznego oddychania jest o wiele prostsza niż u dorosłego człowieka. Od bodajże 2005 r. już nie trzeba szukać dokładnego miejsca na klatce piersiowej niemowlęcia gdzie się robi uciśnięcia; zmieniły się przepisy.
Pokazane było na dużej lali jak się to robi a kwestia czy trzeba było przynieść lalę czy misia nie przesądza o tym chyba czy kurs był przeprowadzony profesjonalnie. A był. Z resztą temat pierwszej pomocy to temat - rzeka, więc w ciągu 2 godzin nie da się wyczerpać tematu. Ja czuję się w pełni usatysfakcjonowana.
Pokazane było na dużej lali jak się to robi a kwestia czy trzeba było przynieść lalę czy misia nie przesądza o tym chyba czy kurs był przeprowadzony profesjonalnie. A był. Z resztą temat pierwszej pomocy to temat - rzeka, więc w ciągu 2 godzin nie da się wyczerpać tematu. Ja czuję się w pełni usatysfakcjonowana.
pozwole sobie wypowiedziec sie jeszcze raz w temacie szkolenia :)
mielismy znowu 'akcje' tej nocy (moj synek czesto sie poddusza jedzeniem - tym razem zaskoczyl as bo po raz pierwszy po prostu mlekiem)
idac na szkolenie wiedzialam co nieco
malo, ale zawsze costam
to co zyskalam to kwestie techniczne - dla przykladu wiedzialam juz tej nocy jak odchylic glowce malucha aby sie odkrzutusil
(wczesniej przy podobnych "atrakcjach" tego nie robilam)
- dziekuje za ta wiedze -
nie wiem jak to jest w przypadku gdy idzie ktos na takie szkolenie kompletnie zielony
natomiast dla kogos kto cos wie - kazda dodatkowa informacje jest prosciej przyswoic
ja zdecydowanie zadowolona jestem z kwestii technicznych
i jako rekomendacje powiem, iz planuje aby po moim powrocie do pracy szkrabem zajela sie moja siostra - ktora tez posle na takie szkolenie (jesli wygospodaruje wolny weekend)
mysle ze na czym jak na czym ale na bezpieczenstwie malucha nie wolno oszczedzac !
mielismy znowu 'akcje' tej nocy (moj synek czesto sie poddusza jedzeniem - tym razem zaskoczyl as bo po raz pierwszy po prostu mlekiem)
idac na szkolenie wiedzialam co nieco
malo, ale zawsze costam
to co zyskalam to kwestie techniczne - dla przykladu wiedzialam juz tej nocy jak odchylic glowce malucha aby sie odkrzutusil
(wczesniej przy podobnych "atrakcjach" tego nie robilam)
- dziekuje za ta wiedze -
nie wiem jak to jest w przypadku gdy idzie ktos na takie szkolenie kompletnie zielony
natomiast dla kogos kto cos wie - kazda dodatkowa informacje jest prosciej przyswoic
ja zdecydowanie zadowolona jestem z kwestii technicznych
i jako rekomendacje powiem, iz planuje aby po moim powrocie do pracy szkrabem zajela sie moja siostra - ktora tez posle na takie szkolenie (jesli wygospodaruje wolny weekend)
mysle ze na czym jak na czym ale na bezpieczenstwie malucha nie wolno oszczedzac !
Mia, cieszę się że to szkolenie w czymś pomogło choć troszkę,na pewno kolejne szkolenia wzbogacę o kwestie dotyczące razenia sobie ze stresem w takiej sytuacji.Powiem szczerze że nie przypuszczalam że jest to tak istotne, a po szkoleniu z Wami już wiem. Myśle że od 13.03 uda mi się również wygospodarować troszkę czasu po szkoleniu, by osoby które były już na szkoleniu, a chcą sobie poćwiczyć albo popytać mogły przyjść na takie już bezpłatnę ćwiczenia.
Natalio, zle zrozumialas ze szkoleie pomoglo "troszke" - pomoglo duzo :)
nie wiem jak jest z osobami ktore nie wiedza nic - mysle ze dla nich kazda wiedza w tym zakresie jest cenna
je natomiast potrafie docenic dodatkowa wiedze techniczna
i za to jeszcze raz bardzo bardzo wam obojgu dziekuje
ps. czekam na ten skrot ze szkolenia o ktorym rozmawialismy na koniec :)
nie wiem jak jest z osobami ktore nie wiedza nic - mysle ze dla nich kazda wiedza w tym zakresie jest cenna
je natomiast potrafie docenic dodatkowa wiedze techniczna
i za to jeszcze raz bardzo bardzo wam obojgu dziekuje
ps. czekam na ten skrot ze szkolenia o ktorym rozmawialismy na koniec :)
Pani Natalio,
przeczytałam pobieżnie cały wątek i już się pogubiłam - czy jest jakaś szansa na szkolenie jeszcze w marcu? Co prawda mam termin na kwiecień ale obawiam się że mogę nie doczekać kolejnych wolnych terminów :) W kwestii jakiegokolwiek ratowania noworodka jestem całkowicie zielona - mój mąż mimo że skończył taki szybki kurs ratownictwa też chętnie by poznał metody radzenia sobie z taką kruszynką. Dlatego jeśli się coś zwolni poproszę o maila: monika_stachowska@wp.pl
przeczytałam pobieżnie cały wątek i już się pogubiłam - czy jest jakaś szansa na szkolenie jeszcze w marcu? Co prawda mam termin na kwiecień ale obawiam się że mogę nie doczekać kolejnych wolnych terminów :) W kwestii jakiegokolwiek ratowania noworodka jestem całkowicie zielona - mój mąż mimo że skończył taki szybki kurs ratownictwa też chętnie by poznał metody radzenia sobie z taką kruszynką. Dlatego jeśli się coś zwolni poproszę o maila: monika_stachowska@wp.pl
Też jestem bardzo zainteresowana takim szkoleniem. Widzę, że ostatni wolny termin to 17 kwietnia:
1. andiamka
2/3. Sasza + mąż
4. wickedwoman
5. mąż MiA_2008
6. Marta
7/8. Gosia D. + mąż
9/10. cecha + mąż
Termin więc też już jest pełny :) Mój mail to zuzanna37@op.pl. Czekam na info (gdzie i o której?)
1. andiamka
2/3. Sasza + mąż
4. wickedwoman
5. mąż MiA_2008
6. Marta
7/8. Gosia D. + mąż
9/10. cecha + mąż
Termin więc też już jest pełny :) Mój mail to zuzanna37@op.pl. Czekam na info (gdzie i o której?)
Witam!
W związku z dużym zainteresowaniem, oraz chęcią zdobycia przez państwa wiedzy z zakresu udzielania pierwszej pomocy noworodkom, niemowlętom oraz dzieciom proponuje pomocną dłoń
Nazywam się Dawid Turski wraz kolegą Zdzisławem Formella prowadzimy szkolenia z tematyki poruszonej w wątku.
Jesteśmy ratownikami medycznymi pracującymi w pogotowiu ratunkowym w Gdańsku oraz Pruszczu Gdańskim dysponującymi własnym sprzętem dydaktycznym w tym fantomami do nauki resuscytacji krążeniowo-oddechowej.
W codziennej misji dydaktycznej współpracujemy ze szkołami rodzenia na terenie Gdańska oraz Żukowa (gdzieś tam wyżej była o nas mowa jako chłopakach z ratownictwa)
Chętnych do zapoznania się z programem proszę o kontakt mailowy jak w profilu dawtur@o2.pl
Najbliższy termin 23 i 26 03.2010r godzina 17:30 grupa 12 lub 24(dwóch prowadzących) Zajęcia odbywają się we Wrzeszczu na terenie sklepu Mama i Ja.
Pozdrawiam Dawid T
W związku z dużym zainteresowaniem, oraz chęcią zdobycia przez państwa wiedzy z zakresu udzielania pierwszej pomocy noworodkom, niemowlętom oraz dzieciom proponuje pomocną dłoń
Nazywam się Dawid Turski wraz kolegą Zdzisławem Formella prowadzimy szkolenia z tematyki poruszonej w wątku.
Jesteśmy ratownikami medycznymi pracującymi w pogotowiu ratunkowym w Gdańsku oraz Pruszczu Gdańskim dysponującymi własnym sprzętem dydaktycznym w tym fantomami do nauki resuscytacji krążeniowo-oddechowej.
W codziennej misji dydaktycznej współpracujemy ze szkołami rodzenia na terenie Gdańska oraz Żukowa (gdzieś tam wyżej była o nas mowa jako chłopakach z ratownictwa)
Chętnych do zapoznania się z programem proszę o kontakt mailowy jak w profilu dawtur@o2.pl
Najbliższy termin 23 i 26 03.2010r godzina 17:30 grupa 12 lub 24(dwóch prowadzących) Zajęcia odbywają się we Wrzeszczu na terenie sklepu Mama i Ja.
Pozdrawiam Dawid T
A jednak było o nas. bogoosia napisała"Słuchajcie, wiem że babki ze szkoły rodzenia Dobry Początek w sklepie Mama i Ja organizowały ratownictwo, bo sama byłam na takich zajęciach. Prowadziło to 2 młodych kolesi z ratownictwa i naprawdę bardzo fajny kurs. Trwało około 2-3 godzin, razem z ćwiczeniami. Koszt od pary był 50zł. Może odezwać się o jakieś namiary na tych panów?
W necie jest stronka SR i tam maile i telefony położnych."
Ps bogoosia nasze nr tel sa na dyplomach :-)
Pozdro dla PCK
Najbliższy termin szkolenia to 13,26,03.2010r zapraszam chętnych do zaznajomienia sie z programem. Do otrzymaniana maila
W necie jest stronka SR i tam maile i telefony położnych."
Ps bogoosia nasze nr tel sa na dyplomach :-)
Pozdro dla PCK
Najbliższy termin szkolenia to 13,26,03.2010r zapraszam chętnych do zaznajomienia sie z programem. Do otrzymaniana maila
Pani Natalio,
my z mężem tak na gorąco po dzisiejszym szkoleniu - dziękujemy za poukładanie w naszych głowach tak ważnej kwestii jakim jest bezpieczeństwo naszego dziecka :) uważamy że jest to wiedza bardzo bardzo potrzebna - chociażby do tego aby uniknąć paniki w najważniejszym momencie. Tak jak wiele moich przedmówczyń mam nadzieję że wiedza ta nigdy się nie przyda - niemniej jednak dzieciaczki są nieobliczalne i wszystkiego można się spodziewać ;)
Wszystkim zastanawiającym się polecam zajęcia u Pani Natalii - osoby bardzo sympatycznej i otwartej na wszelkie nasze pytania :)
my z mężem tak na gorąco po dzisiejszym szkoleniu - dziękujemy za poukładanie w naszych głowach tak ważnej kwestii jakim jest bezpieczeństwo naszego dziecka :) uważamy że jest to wiedza bardzo bardzo potrzebna - chociażby do tego aby uniknąć paniki w najważniejszym momencie. Tak jak wiele moich przedmówczyń mam nadzieję że wiedza ta nigdy się nie przyda - niemniej jednak dzieciaczki są nieobliczalne i wszystkiego można się spodziewać ;)
Wszystkim zastanawiającym się polecam zajęcia u Pani Natalii - osoby bardzo sympatycznej i otwartej na wszelkie nasze pytania :)
Natalio, jestem zapisana na 20 marca na szkolenie. Czy mogłabym poprosić o ponownego maila z dokładnymi informacjami :-))) Niestety do mojej poczty wdarł się błąd i gdzieś mi pożarł poprzedniego maila od Ciebie :-((( Byłabym bardzo wdzięczna :-))) dzieki wielkie :-))))
no wlasnie nie tylko ciezarowki !
i akurat przeciw kobietom w ciazy nie mam nic - prosze przede mna
ale te ktore juz maja dzieciatka po tej stronie brzucha moga ciepliwie poczekac w kolejce jako i ja czekam
nie, dziekuje, poczekam na SWÓJ termin
i akurat przeciw kobietom w ciazy nie mam nic - prosze przede mna
ale te ktore juz maja dzieciatka po tej stronie brzucha moga ciepliwie poczekac w kolejce jako i ja czekam
nie, dziekuje, poczekam na SWÓJ termin
Natalio, mam pytanie - czy mogę prosić Ciebie o kontakt na mail lub komórkę (chyba Tobie ją podawałam... nie pamiętam:)? Odnośnie przeszkolenia mojej opiekunki w najbliższym możliwym terminie - nie wiem czy pamiętasz, rozmawiałyśmy na ten temat po ubiegłotygodniowym szkoleniu. Nie mam pewności czy jest dla niej miejsce. Pozdrawiam i za szkolenie pięknie dziękuję!
I polecam innym :)
I polecam innym :)
hop!
jest nowy wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/jak-pomoc-niemowleciu-kurs-pierwszej-pomocy-dla-rodzicow-opiekunow-t153189,1,16.html
i stronka Natalii:
http://www.babyandcare.pl/ - w zakładce "pierwsza pomoc" są terminy szkoleń!
jest nowy wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/jak-pomoc-niemowleciu-kurs-pierwszej-pomocy-dla-rodzicow-opiekunow-t153189,1,16.html
i stronka Natalii:
http://www.babyandcare.pl/ - w zakładce "pierwsza pomoc" są terminy szkoleń!
[/url][/url]
Polecam zapisać się na kurs pierwszej pomocy, pomoże ci nabrać teorii i praktyki.
Co do samego prowadzenia szkolenia pamiętaj też o zapewnieniu odpowiedniego obrazu, który można przedstawić za pomocą odpowiednich systemów multimedialnych http://groupav.pl/systemy-multimedialne/ jest to bardzo ważne w przekazywaniu wiedzy itd.