Widok

Jak to jest z wygalaniem?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja kolezanka kilka dni temu rodziła w Szpitalu Wojewódzkim. Na izbie przyjęć załapała się na pożądny ochrzan od połóżnej dlaczego łono ma nie wygolone. Ona na to ze do terminu porodu ma jeszcze ponad 3 tygodnie więc tego nie zrobiła, baba była bardzo zniesmaczona i sama ją wygoliła. Czy to jest wymagane?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szkoda tylko, ze nie wolno "woskować" sie w ciazy. Nie jest to przyjemne fakt ale nie trzeba sie golic tak czesto.

image

ja własnie z tego powodu chodzę do kosmetyczki na wosk.
nie należy to do najprzyjemniejszych doświadczeń,ale jest skuteczne na 3-4 tygodnie. i nie masz wrażenia chodzenia z - za przeproszeniem - papierem ściernym w gaciach

A was po goleniu na "0" nie kłuje później krocze jak włoski odrastają?
Mnie dość mocno kłuje i nie wyobrażam sobie golić się do "0"- nie dość że boli wszystko od porodu to jeszcze kłują odrastające włoski.
Wystarczy podgolić się na dole, tam gdzie będzie szycie. I ja tak zrobię, a gdybym czasem nie zdążyła, też nie będzie tragedii, bo rodze w Kościerzynie i tu nie robią żadnych problemów z podgalaniem.
image
Mi na SR powiedzieli że jeżeli nie chcesz golić sie nie musisz ale jest to zalecane , szkoła prowadzona przez polożne z wojew.

[url=http://www.maluchy.pl]image[/url [url=https://achtedzieciaki.pl/artykul/10][img]http://s10.suwaczek.
Puck też nie wymaga golonka :)

ale jakoś nie wyobrażam sobie z "futerkiem" rodzić

ja zawsze staram się być "podstrzyżona" a jak miałam "ciężkie dni" to obowiązkowo, czasem robię się też na zero:))

nie no golimy , golimy ale nie na "0" i do porodu nie ma takiej potrzeby :-)) przynajmniej na zaspie
dziewczyny, a Wy się nie golicie?kurde, mnie się wydaje to takie oczywiste...choćby ze względów estetycznych:))
ja tez na zaspie rodzilam i niec takiego nie wymagali

image
na zaspie nie trzeba ani lewatywy ani golenia do porodu sn a juz na pewno nie musisz sie golic na "0" wystarczy trochę
pytanie, jak tu się ogolic jak brzuch coraz wiekszy ???
koleżanki mi mówiły, że golił je mąż.

image
Mi w Redłowie trochę poprawiła i bez problemu, natomiast lewatywy nie miałam bo już nie było czasu a z resztą przed porodem mnie przeczyściło :0 chyba z wrażenia :)
w wojewodzkim wymagane jest ogolenie co do ostatniego włoska i lewatywa obowiązkowo( wiem to ze szkoły rodzenia prowadzonej przez położną z wojewódzkiego) . Na klinicznej lewatywa "na życzenie" a z goleniem -jeśli nie masz "buszu" to nie golą :D

imageimage

<a href="http://www.slub-wesele.pl
ja mam nadzieje, że uda się mi to zrobić samej ;)) no i nie zapomnę o tym szczególe ;)))

Jesteśmy małżeństwem od 27.07.2007
image
Ja tez rodzilam w wojewodzkim i trafilam na mila polozna, sytuacja byla taka sama jak u kizi i aleksandry27:)
image
Ja rodziłam w wojewódzkim, sama załatwiłam sprawę, położna się spytała czy jest potrzeba golenia ;-).

Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

ja rowniez rodzilam w wojewodzkim i mialam tak samo jak kizia

ja rodziłam w wojewódzkim i nikt mnie nie ochrzaniał, położna sama goliła, chociaż już bylam nieco wygolona; przy poprzednim porodzie to starczyło, a tym razem położna dokończyła prawie do "zera", ale nie robiła żadnego problemu; pewnie jak zwykle zależy na kogo się trafi...
chyba lepiej być wygolonym, łatwiej wtedy dbać o higienę po porodzie. poza tym przeważnie jest szycie...

image
w wojewodzkim sie czepiaja to prawda na klinicznej nie musisz byc golona nie masz lewatywy nic ich to nie interesuje:)
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

nie daje rady,mam juz dosc...... (27 odpowiedzi)

Musze sie wygadac,przepraszam ze tu ale nie mam komu;( Mam 26lat i okolo 100000tys dlugu przez...

psi fryzjer - moze macie kogos sprawdzonego? (12 odpowiedzi)

j/w najchetniej w okolicach Żabianka, Zaspa, Przymorze, Brzeźno

do góry