Widok

Jak wózek "parasolka" sprawdza się zimą ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, mam pytanie jak wózek typu parasolka sprawdza się zimą - zwłaszcza jak maluszek jest leniwy i nie ma ochoty chodzić ?
Jak patrzę czasami na te małe kółka to wydaje mi się że po takim ubitym śniegu z lodem to raczej kiepsko (?) a może są jakieś modele parasolek na większych kółkach co im nie straszne zimowe polskie chodniki ? Bede bardzo wdzieczna za pomoc bo czeka nas wyjazd na narty w marcu i myslalam zeby zamiast naszej duzej spacerowki kupic parasolke (ze wzgledu na ograniczony bagaznik) na krotkie spacery z malym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na ubitym śniegu to każda jest ok...problem zaczyna się przy błocie, takim śniegu rozjeżdżonym na ulicy, wtedy trzeba sobie pomóc nogą ;) ale do przezycia
nic nie zastąpi dużych pompowanych kół a najlepiej to brać sanki na śniegi ;)
Zimą wogóle się nie sprawdza. Po kamieniach tez koszmar. Ale na krótkie spacerki po chodniku to moze nie będzie tak zle.
Niestety jak mówiły dziewczyny żaden mały wózek nie bedzie super dobry na śnieg. Polecam sanki :P
wózek z dużymi kołami jest nawet ok na śniegu:) właśnie przetestowaliśmy taki w bardzo kiepskich warunkach i nie było źle:) mamy obecnie spacerówke z Jedo bartatina.
W ogóle się nie sprawdza. My nie używaliśmy parasolki jak spadł śnieg.
Z całym szacunkiem... głupie pytanie.
Przecież z góry wiadomo, że małe kółka się nie sprawdzają na śniegu, a jeśli myślisz o pompowanych to już mówisz o spacerówce...
Sorha ja mam taką parasolkę http://4.bp.blogspot.com/_ZtHPwGpRozg/SPb7grttToI/AAAAAAAAAjw/rsZ22fXZQTY/s200/Quinny_1.JPG zdarzyło mi się parę razy że musiałam ją odpalić w zimie dla małej bo duży wóz nawalił i powiem ci że nawet na tej kaszy dawała radę czasami lepiej jak niektóre "super" wózki które spotykałam a jak było już baaardzo ciężko to jest na tyle lekka że brałam pod pachę i przenosiłam przez przeszkodę :) jej dużą zaletą jest to że ma pompowane kółeczka i głębokie siedzisko .Jak maluch zaśnie to śpi sobie wygodnie i nie dmucha mu z każdej strony co jest zaletą niewielu parasolek :) dla synka miałam "Inglesinę max" i pomimo że jak na parasolkę ma spore kółka to do tej się chowa :D
Dzięki dziewczyny :)
Tris - wcale nie glupie pytanie --> cala zime widzialam na spacerach mamuski z parasolkami wiec myslalam ze moze jednak :) wole zapytac niz sie glowic nad zakupem
Aha i ma dobrą amortyzację :))
http://allegro.pl/wersja-zimowa-saturn-coneco-folia-spiwor-polar-i1428511005.html taki jest dobry my mamy go ju ztrzeci sezon i jest super. cala zime jezdzil .
Na 100 % pokonają śniegi dwa wózki - parasolki firmy Chicco, są to jedyne parasolki z kołami w tym rozmiarze, polecam :)

Chicco CT4
http://allegro.pl/wozek-chicco-ct-4-i1430626003.html
Multiway
http://allegro.pl/chicco-multiway-complete-folia-palak-ochraniacz-i1429477887.html
Multiway mi się podoba (trochę amorka do d... jak dla mnie ale nie jest najgorzej ) ale jest dla wysokich niestety,u mnie rączka sięga pod.......cycki :(
Ten chicco multiway mi się podoba :) czyli w sumie jest jakiś wybór więc może się skuszę i kupię na wyjazd parasolkę --> zawsze póżniej będzie można jej użyć a dzięki temu uzyskamy dużo miejsca w bagażniku :)

A co myślicie o Emmaljunga - Spider
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=687&
Ma spore koła a łatwo składany (jest w kategorii wózków do samolotu) ??
Sorha moja siostra ma multiwaya i miałam okazję nim pośmigać ,ogólnie jest ok tylko strasznie sztywny jak dla mnie .A ten co linka wkleiłaś na allegro widziałam tylko innej firmy i widać ze ma sprężyny z tyłu czyli jakaś amortyzacja jest :)
Podczytywalam Wasz watek i zamowilam Multiway -dla siostry, a wlasciwie dla jej synka w prezencie od dziadkow :) Mam nadzieje,ze bedzie zadowolona, bo ciezko jej bylo wyjsc z bloku z duzym wozkiem, 10 kg dzieckiem i jeszcze przebic sie przez zaspy pod klatka, no i w aucie wreszcie bedzie miala troche miejsca ;D
ja miałam chicco ct 0.4 i śmigał nam po śniegu po błocie po lesie po polnych drogach wiadomo amortyzacja zerowa ale małej to nie przeszkadzało spała sobie slodko więc było oki. Dla mnie w chicco ct 0.4 jeden mankament ja jestem wysoka i kopałam w kółka a mąż to już w ogóle. Multiway jest pod tym względem lepiej wyprofilowany jeżeli chodzi o wyższe osoby. W multiwayu juz nie kopię w kółka :) Ogólnie polecam.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry