Widok

Jak zaplanować płeć dziecka:-)))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, znalazłam to w grono.net - wkleję tutaj, może komuś się przyda, chociaż czy można wierzyć w takie rzeczy...:-)))nie jestem przekonana...:-)))

witam wiatm :)
prosta sprawa z tą płcią jest :)
jak wiadopmo zeby byl dzidzius musi się połaczyć nasza komoreczka z plemniczkiem :) nasza komóreczka to zawsze X natomiast plemniczki moga byc albo X albo Y.
Jesli nasza komoreczke dopadnie plemniczek X, to powstanie XX czyli dziewczynka
Jesli komkoreczke dopadnie Y to bedzie XY czyli chłopiec.
Teraz pytanie jak to zrobic zeby odpowiedni plemniczek dopadl komoreczke?
Otóż plemniczki X poruszaja sie powoli ale za to dlugo żyją, wiec jesli wspolzyjesz przed jajeczkowaniem ( czyli niedlugo po okresie) to jajeczka jeszcze nie ma i plemniki musza czekac, Y pierwsze doleca na miejsce ale nic na nie nie bedzie czekac i "zdechna", natomiast za 2-3 dni doczłapią sie X i dojdzie do zapłodnienia, powstanie XX czyli mała kobietka :).
Analogicznie.. jesli współrzyjesz po owólacji (czyli powiedzmy jesli cykl trwa 18 dni to owolacja bedzie ok. 14 dnia) .. no wiec jelsi wspolzyjesz po owolacji ( a najlepiej w jej dniu) to Y leca szybko i zapladniaja jajeczko zanim Xsie doczłapią. Powstanie XY czyli mały mężczyzna :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moli, ja planowałam chłopca i mam dziewczynkę wystaraną w szczycie owulacyjnym :P dokładnie wiem kiedy zaszłam, dokładnie wiedziałam kiedy jest owu, nie było możliwości pomyłki, więc teroria fajna, ale u nas sie nie sprawdziła, ALE ... spróbujemy jeszcze raz :)
ja zgodnie z ta teorią planowałam dziewczynkę a mam synka :)
no to u mnie ta teoria sie sprawdzila,ale mysle,ze to czysty przypadek;)
Tylko jeszcze trzeba wziąć pod uwagę mnóstwo innych czynników, np.palący papierosy ojciec dziecka (nie mówię, że w tym przypadku tak było) co powoduje, że plemniki poruszają sie wolniej. I wtedy nawet w dniu owulacji są większe szanse na dziewczynkę ponieważ plemniki męskie mogą "nie zdążyć", a dłużej żywotne plemniki żeńskie spokojnie docierają do celu:-)))
Ales smieszne ;D U mnie zgadzaja sie obie teorie i z owulacja i z platkami na sniadanie ;D
u nas planowana dziewczynka (4 dni przed owulacją i później już NIC) i jest chłopiec.
Należy przede wszystkim bardzo dobrze znać swój organizm. Ja wiem co do godziny kiedy mam jajeczkowanie. Po owólacji jajo zdolne jest do zapłodnienia max. 6 godz, przed owólacją max. 3-4 dni.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry