Widok
Jaka wanienka?
Mam pytanie do doświadczonych mamuś dot. wanienki.
Jaką polecacie?
Ja zastanawiam się nad wanienką, którą mocuje się na wannę. Mam malutką łazienkę (blokową) i stojak nie wchodzi w grę, na pralkę też nie postawię. Pomyślałam więc o takiej wanience. Poza tym będę często wieczorami sama, więc dźwiganie wanienki z wodą i noszenie jej do innego pomieszczenia będzie uciążliwe.
Czy któraś z Was używa takiej wanienki? Czy jesteście zadowolone?
Kolejne pytanie to czy kupić wanienkę profilowaną, czy osobno kupić siedzonko do wanienki zwykłej?
Jaką polecacie?
Ja zastanawiam się nad wanienką, którą mocuje się na wannę. Mam malutką łazienkę (blokową) i stojak nie wchodzi w grę, na pralkę też nie postawię. Pomyślałam więc o takiej wanience. Poza tym będę często wieczorami sama, więc dźwiganie wanienki z wodą i noszenie jej do innego pomieszczenia będzie uciążliwe.
Czy któraś z Was używa takiej wanienki? Czy jesteście zadowolone?
Kolejne pytanie to czy kupić wanienkę profilowaną, czy osobno kupić siedzonko do wanienki zwykłej?
hej
ja co prawda nie użytkuję wanienki mocowanej na wannę, ale chciałam podzielić sie moim doswiadczeniem.
najpierw kupiliśmy zwykłą wanienkę, taką z akpolu. koszt ok 30 zł. była wyprofilowana. niestety po 3 pierwszych kąpielach wylądowała w piwnicy.
my kapiemy malutką w sypialni.
przenosimy wanienkę. niestety ta z akpolu przy przenoszeniu jest strasznie niewygodna, woda sie przelewa, plastik wygina....
kupiliśmy wanienkę z Ikei
jest super! fajna mała, koszt 20zł!
fajny plastik, fajny kształ, w środku antypoślizgowe paseczki.
naprawde polecam!
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00173388
no ale ty nie chcesz przenosić wanienki, wiec nie wiem czy pomogłam. może ktoś inny sie zainspiruje.
ja co prawda nie użytkuję wanienki mocowanej na wannę, ale chciałam podzielić sie moim doswiadczeniem.
najpierw kupiliśmy zwykłą wanienkę, taką z akpolu. koszt ok 30 zł. była wyprofilowana. niestety po 3 pierwszych kąpielach wylądowała w piwnicy.
my kapiemy malutką w sypialni.
przenosimy wanienkę. niestety ta z akpolu przy przenoszeniu jest strasznie niewygodna, woda sie przelewa, plastik wygina....
kupiliśmy wanienkę z Ikei
jest super! fajna mała, koszt 20zł!
fajny plastik, fajny kształ, w środku antypoślizgowe paseczki.
naprawde polecam!
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00173388
no ale ty nie chcesz przenosić wanienki, wiec nie wiem czy pomogłam. może ktoś inny sie zainspiruje.
Wanienki profilowane odradzam. Są użyteczne może na początku, ale później utrudniają dzieciom swobodne poruszanie się - a tym samym rozwój nowych umiejętności. Są wanienki z wkładką profilowaną, którą się później wyciąga np. bebe jou. A co do tej nakładanej na wannę, to myślę, że w Twoim przypadku to super sprawa, widziałam taką na stronie producenta Brevi.
Już w ciąży możesz być super mamą!
www.supermama.boo.pl
www.supermama.boo.pl
mój stelaż trzymał się dobrze , nic nie latało - tam można sobie dostosować ten rozstaw do swojej wanny, wanienka ma swój odpływ więc poprostu wyjmujesz z niej korek i woda zletuje do duzej wanny. Na spód wanienki kladłam ręcznik aby na 100% dziecko się nie ślizgało - ja obie ręce miałam wolne - poprostu bajka :-). Wanienki uzywalam do ok. 6-m-ca bo z drugiej strony bylo wyprofilowane do siedzenia - z tym, że pozniej już wkladałam tą wanienkę do dużej wanny bo wolałam aby nisko siedział -także nie uzywałam stelaża.
Przestałam ją stosować jak już syn dobrze sam siedział.
Przestałam ją stosować jak już syn dobrze sam siedział.
http://allegro.pl/wanienka-onda-firmy-ok-baby-stelaz-gratis-i1193981738.html
tak to wygladało mniej więcej
tak to wygladało mniej więcej