Widok

Jaki fotelik samochodowy polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej. Cena jaką planuje wydać to ok 300-400 zl. Polećcie coś drogie mamusie. I napiszcie na co zwracać uwagę przy zakupie? Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

gdzie można obejrzeć ten fotelik reverso plus w trójmieście?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram- tyloko concord. On jest nie do ruszenia!

u nas fotelik concord reverso plus od urodzenia bo on jest do 24 kg ;) a potem będziemy się martwić nowym

Patrzcie tutaj - https://www.empik.com/lionelo-bastian-fotelik-samochodowy-0-36-kg-grey-lionelo,p1184255554,dziecko-p
Rozwiązanie na czasie, w sensie - na wiele lat, porządnie wykonane. Co o nim myślicie? Moim zdaniem opcja mega pozytywna.
Oczywiście - trzeba też racjonalnie do tego podejść. A opcja poniżej 500 zł. Nieźle, prawda?

mamy też transformera ale xt :)

jeśli chodzi o kategorie wagową 15-36kg to my mamy fotelik concord transformer x-bag :)

Dla nieco starszych dzieci polecam model Nino z EasyGo. To jest przedzial 9-36, wiec dluuugo posluzy. Jestem zadowolona z regulowania pochylenia i mocnego zaglowka. A materialy sa wygodne i mieciutkie, nic sie nie niszczy, nie mechaci itd.

Ważne jest aby dopasować fotelik odpowiednio do wagi dziecka , bo właśnie do wagi dopasowane są foteliki. My korzystamy już z fotelika przeznaczonego dla dzieci od 15 do 36 kg. Fotelik posiada możliwość regulowania wysokości oparcia a nawet możliwość jego pochylenia. Dodatkowe zalety to przydatne podłokietniki oraz uchwyt na butelkę.

o tym filmiku pewnie piszesz halinka655...no powiem szczerze robi wrażenie, takie niepozorne urzadzenia a rzeczywiście warto mieć Smart Kid Belt, tak jak dla mnie córa ma już prawie 150cm, podkładka odpada, a SKB czemu nie https://www.youtube.com/watch?v=g9ZhnQO5oKE

Zgadza się, Smart Kid Belt to bardzo fajna alternatywa dla fotelika. Mały, można go ze sobą zabrać wszędzie no i widziałam niedawno wideo na youtube z porównania testów zderzeniowych i wypadł tak samo jak zwykły fotelik. Także można mu zaufać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jest wiele cierkawych możliwości, osobiście polecam ranking najlepszych fotelików samochodowy : Foteliki samochodowe - informacje

Należałoby zaznaczyć, że Smart Kid Belt jest przeznaczone dla dzieci z 2 lub 3 grupy. Fajne rozwiązanie gdyż rośnie razem z dzieckiem, jest małych rozmiarów więc łatwo go przenosić i świetnie sprawdza się w taksówkach. Zaznaczę też, że stworzyli go ludzie, którzy wcześniej projektowali foteliki samochodowe. W najdrobniejszych szczegółach zadbali o bezpieczeństwo dziecka co potwierdzają atesty i testy zderzeniowe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja bym ci polecił Smart Kid Belt, nie wiem czy znasz urządzenie? 100% bezpieczne dziecko podczas jazy a zobacz jaki to łatwy w zapięciu pas. I cena nie taka jak za fotelik
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Moje dziecko jeździ w foteliku Jane Gravity, dużym plusem jest to że można go dostosować do przedniego i tylnego kierunku jazdy. Jest zgodny z normą I-size, i ma aż 4 pozycje kąta nachylenia oparcia. Jak do tej pory sprawdza się dobrze więc moge polecić.

Aktualnie używam fajnej alternatywy do fotelika, a mianowicie Smart Kid Belt. Urządzenie, które zapewnia memu dziecku bezpieczne podróżowanie potwierdzone atestami i testami zderzeniowymi. Łatwo je przenosić gdyż jest małych rozmiarów, a co najważniejsze rośnie razem z dzieckiem (15-36 kg).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja mam fotelik samochodowy 9-25 Avionaut Glider.Nie był drogi a jesteśmy zadowoleni z użytkowania. Na potrzeby naszego dziecka jest w sam raz.
Tez o nim myslę bo leciutki i można spokojnie dziecko nawet śpiące włożyć do auta bo służy jako nosidełko też , a ta podstawka z nogą na isofixie w aucie może jeżdzić i tylko wpinać i wypinać górę, super chyba
No i testy zderzeniowe z nim widzialam, bezpieczny też
Te foteliki sa zupelnie Inne ! Radze pojechac do sklepu I obejrzec I porownac! Tobi wyglada na super fotelik, jest wiecej zabezpieczen, dziecko w nim dobrze siedzi I gdy spi nie lata glowa, rodi to bardziej wybrakowana jego wersja a priori to wyglada beznadziejnie..
Przede wszystkim trzeba pojechac do sklepu popytac, przymierzyc,wsadzic dziecko wpiac do samochodu I wtedy podjac decyzje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A dla nas najwazniejsze jest bezpieczenstwo naszych dzieci I one jezdza I nowych I z atestamj fotelikach! Syn ma 15-36kg I posluzy kilka dobrych lat a drugie dziecko ma 9-18 kg I rowniez kilka lat posluzy! Odkladalismy na te foteliki , nie trzeba wielkich zarobkow ,aby kupic dobry fotelik. Nie wyobrazam sobie kupic uzywanego (nie wiadomo jak byl uzywany ile czasu I jak intensywnie) czy bral udzial w wypadku czy gdzies jest polamany I sklejony tak aby widac nie bylo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry