Widok

Jaki rozmiar biustu? 85D czy E?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam 85cm pod biustem i 105 w biuście, więc jaki mam rozmiar stanika kupić, to jest na pograniczu 85D/E, a chce zamówić na allegro i nie wiem jaki,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Są w internecie wskazówki jak prawidłowo dobrać odpowiedni stanik. Może ci pomóc taka tabela zobacz, a jezeli nadal będziesz mieć problemy, to najlepiej idź do dobrej brafitterki, ona z pewnością pomoże w doborze rozmiaru.
dzięki dziewczyny naprawdę nie wiem jak wam dziękować, może w końcu będę wiedziała jaki mam rozmiar :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
no to na pewno podjadę tam.
moze w koncu mój (wydawało mi się że mały) biust będzie zadowolony :)
Pewnie, że mają tam 65-tki.
no właśnie to ten sklep :) dzięki Agatha.

a czy są tam też małe staniki?
bo ja poszukuje 65 pod biustem, ale nie wiem jaka miseczka, bo dopiera niedawno okazało sie że całe zycie nosiłam za duży obwód stanika i wkurzałam sie że mi podjeżdża do góry:)

a w sklepach typu triumph wogóle zapomnij o rozmiarze 65- nie produkują. w atlantiku są, ale fason mi sie odpowiada, w esotiq-u też są ale tylko klasyczne: czarne, beżowe i białe, a ja chcialabym jakiś taki fajny a nie zwykły gładki...
Lingeria na Dmowskiego (w Gdyni na Żwirki i Wigury). Tylko i wyłącznie, reszta przy tym sklepie wysiada.

A jak już tam nauczą Cię dobierania rozmiaru, to polecam internetowy sklep Ewy Michalak - staniki do ogroooomnych dekoltów nawet w ogroooomnych rozmiarach :)
ostatnio na Dmowskiego widziałam sklep z dużymi stanikami, nawet miałam powiedzieć o nim sistrze, ale zapomniałam.;) nie pamiętam jak się nazywa, ale jest mniej więcej po środku- patrząc w stronę dworca.
i co nikt nic nie wie?
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
cześć dziewczyny czy w Trójmieście jest miejsce gdzie doradzą mi z doborem dużego stanika? jak tak to podajcie adresy gdzie, bo nie wiem czy te wyżej z 2008r. są aktualne
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Poczytaj na ten temat. Strona: http://lobby.blox.pl/2009/03/Bedac-mloda-brafitterka.html
70J rozmiar polski lub brytyjski 70G
wg mnie to wole 85E
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzieki;) nie zauwazylam go ;)
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/

wg podanego wcześniej przez dziewczyny linka wychodzi 70E. Zajrzyj i wpisz swoje dane po lewej stronie :)
Agatha, gdzie jest ten sklep na Węglarskiej? Ja się boję, że do karmienia to nic nie kupię :/ bo o ile przed ciążą dało się coś kupić, to teraz jest masakra... A po porodzie biust się powiększy :/
prosze o pomoc dziewczyny.
w biuscie mam 92 cm natomiast pod biustem 78 cm. jaki jest moj rozmiar biustonosza??
A jeśli faktycznie masz pod biustem 78cm, proponuję eksperyment:
idź do dowolnego bieliźniaka, weź stanik z obwodem 70 (Tak, siedemdziesiąt) i zapnij go pod biustem tak, żeby miseczki były na plecach - chodzi o przymierzenie samego obwodu. Częsty bowiem błąd polega na sięganiu po ciaśniejszy obwód bez odpowiedniego przeliczenia miseczki - wtedy stanik ciśnie, bo miska za mała, a dziewczyny zrzucają to na niewinny obwód:).
Jeśli ta siedemdziesiątka okaże się jednak być w porządku, to trzeba przeliczyć miseczkę - skoro nosiłaś 75A, to CO NAJMNIEJ 70C, jeśli nie 70D. Jest to logiczne, jeśli uwzględnimy, że obwody rosną o 5 cm, a miseczki tylko o 2cm:)
Obwód ma podtrzymywać, nie uciskać - ale paradoksalnie większy dyskomfort można odczuwać, jeśli jest za luźny. No i jeśli latami nosiło się za luźne obwody, początkowo dobrany stanik bywa szokiem: Tu może pomóc przedłużka.
kryterium stanowi nie maksymalnie ciasny obwod, a dobre podtrzymanie piersi! nie musisz brac megaciasnego obwodu jezeli luzniejszy prawidlowo podtrzymuje Twoj biust
Lili,

wiem że nie ma czegos takiego jak małe A ale wczesniej pasowały tylko niektóre A z serii o tym samym obwodzie i własnie te mniejsze :) ale nie w tym rzecz

bielizna zostawia slady ale jednak nie czuje zeby mnie usciskała a jak zapne stanik na ostania haftke to czuje ze mnie cisnie..

wiec jak to jest chodzi o to zeby cisło? czy moze potem sie tego juz nie czuje .. nie pisze rzecz jasna o miseczce ale o obwodzie

zapiety luźniej nie zostawiał sladów i nie cisnął i w ogole czułam sie w nim swietnie ale zgodnie z przedstawiona teoria był za luźny...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry