Widok

Jakie mleko pije Twój roczniak?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Do tej pory byliśmy na Bebilonie Pepti 2 :)

ale już czas spróbować przestawić Gabrysia na normalne mleczko :)

dostaliśmy od Pani Dr 3 próbki Bebilonu 2 - ale nie ma mowy, żeby Gabryś go wypił... za słodki dla Niego :P nawet kaszki nie zje na tym mleku :P

póki co dosypuję go do BP i mojego mleka(ale chcę zakończyć ściąganie, rok wystarczy)

zaraz skończy mi się ostatnia próbka i stoję przed koniecznością zakupu jakiegoś mleka :P

Bebiko czy Bebilon? (teoretycznie ta sama firma, bardzo podobny skład, przy Bebilonie płaci się więcej chyba za to opakowanie?)

2 czy już 3?

niby roczniaki piją już 3 :P ale próbki dostałam jeszcze 2 :P

a może mleko Hipp?

jakie mleczka piją Wasze roczne maluchy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusiu, przy okazji sto lat dla Gabrysia!
image
image
Caluski dla Gabrysia!
A teraz na temat: Tomus pije Nestle Junior Waniliowe i z Miodem-sa slodkie, a kaszke robie mu na Naturalnym (nie zawiera cukru). Pani doktor dala Ci 2, bo po odstawieniu od piersi przechodzi sie na 2-niezaleznie od wieku dziecka. Jezeli nic sie nie dzieje, to po kilku dniach (u nas po skonczeniu opakowania mleka) przechodzisz na 3/Juniora.
dzięki za życzenia :))))

Kasia i Tomuś - jak myślisz - dzisiaj lepiej kupić jeszcze małe opakowanie Bebilonu 2, czy już 3? byliśmy u lekarza we wtorek i od tego czasu Gabryś ma dosypywany Bebilon 2 :P
my praktycznie od poczatku podawalismy Nestle Nan a odkad mlody skonczyl roczek to pije Nestle Junior, sa 3 smaki i jak narazie wszystkie trzy synkowi pasuja i zadnych rewolucji kupowych itp nie ma:)
Agusia nie pytaj,bo ja pojecia nie mam.Ale jak juz podalas cale opakowanie, to chyba 3. One raczej az tak bardzo nie moga sie roznic. Chodzi bardziej o to,ze mleko z piersi znacznie sie od 3 rozni, dlatego zaczyna sie od 2. Pewnie stezenie okreslonych substancji jest w nim nizsze. Smacznego! Oby Gabrysiowi pasowalo ;)
czy u Was Bebilon 2 też się ciężko rozpuszcza??? niby temperatura wody ok(czasem nawet cieplejsza) - a grudki i tak pływają :P

przy wcześniejszych mlekach nie miałam takiego problemu :P
Po odstawieniu Majki od piersi przeszłyśmy na Bebilon . Nie miała problemów brzuszkowych , rozpuszczał się bez problemu. Teraz przeszłyśmy na Bebiko 3R i też jest ok.
image
Tomek ma juz prawie połtora roczku ale ciagle nie mozemy przesc na bebiko

obecnie podajemy pół /pól bebilon pepti i bebiko ale jak tylko dodam 1 miarke bebiko wiecej od razu sa problemy kupkowe..

i tak nie mozemy zmienic mleczka.. a moze spróbowac z normalnym bebilonem ... sama nie wiem musze porozmawiac z pediatra

inna rzecz ze z nabiału Tomek toleruje tylko jogurty - asło jak mu ostatnio podałam mu zaszkodzilo..
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl
am my przeszlyśmy na Enfamil 3
wiec tak :

przechodzimy teraz na bebiko 3 ....czy moge podac 3R bo czytałam ze jest bardziej syte a mała jest wielkim głodomorem ,mleka pije maks 150 ml naraz ; czy moge raz dawac banannowe raz 3R ??
image
U nas w końcu wyglądało to tak.
Około 10 mies mała przeszła na NAN HA a teraz jest na nan pro 3 z domieszką nan ha ale coś jej nan pro 3 nie służy, bo zaczynają być luźne kupki, więc muszę dziś iść po inne mleczko i zacząć wprowadzać i chyba zaryzykuję wprowadzając NESTLE junior
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Mój synek ma 15mscy i od jakis 4 miesiecy się zbuntował i nie chciał pić zandego mleka modyfikowanega, aż przypadkiem trafiłam na mleko candia i tylko to toleruje:
http://www.candia.pl/mamo-rosne/
image
pisałam już w innym wątku - 2 tygodnie temu byliśmy z Gabrysiem na szczepieniu i pytałam Panią Dr o zmianę mleka na Bebiko(bo taniej wychodzi niż zwykły Bebilon, który Gabryś teraz pije)

Pani Dr powiedziała, że po roku można już wprowadzać krowie, słodkie mleko :P i jeśli nic nie będzie się działo - zrezygnować z modyfikowanego, bo teraz jest taka nagonka firm produkujących mm - żeby co 3r życia dzieci były na sztucznym mleko, a nie ma takiej potrzeby...

wczoraj zaczęliśmy ostatnie opakowanie Bebilonu(z zapasu) i zobaczymy jak nam pójdzie ze zwykłym mlekiem :P (póki co jogurty, sery i serki, masło a nawet naszą kawę zbożową z mlekiem-oczywiście znikomą ilość tej kawy- Młody dostaje i nic się nie dzieje)
ooo to szybko z tym mlekiem.mój organizam nie toleruje mleka z kartonu i chyba Liwce tez daruje .Ogladałam kiedys program gdzie mowili ze mleko nie jest wcale takie zdrowe dla organizmów ludzkich:) ciekawe......
image
a jest Bebilon Pepti 3? nam pediatra ostatnio dała dalej recepte na pepti 2
image image
Chyba nie ma pepti 3
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Mała ciężarówko - są ludzie(lekarze też) twierdzący, że mleko zakwasza organizm i nie powinno się go pić... niby podobnie jest z mięsem ;)
też mi się tak wydaje, ale mały je Danio i nic mu nie jest, więc skończę sapasy pepti i zacznę wprowadzać jakieś 3.
image image
Moja przed skonczeniem roczku nie pila mleko i nie tknie do dzis :)))
imageimage
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://w
moja córeczka piła NAN, przed roczkiem przestawiliśmy ją bez kłopotu na Gerber 2, teraz Gerber 3 (ma rok i 2 miesiące). Żadnych rewolucji kupowych ani innych nie było :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

OWI Gdynia, dr. Marzena Umińska (18 odpowiedzi)

witam, jutro mamy pierwszą wizyte w OWI. będzie nas przyjmować rehabilitantka dr. Umińska. czy...

do góry