Widok

Jęczmien na oku u dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dzisiaj rano wstalismy z jeczmieniem na oku, nie wiem czy leciec od razu do lek., czy czekac az samo przejdzie?, macie jakies dosw. w tej kwestii?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale wiem też, że jak był mały jego matka stosowała maści więc na pewno coś w aptece na to mają tylko trzeba się dowiedzieć
Mój mąz często miewa jęczmienie i po potarciu oka złotą obrączką (pierscionkiem) znikają jak ręką odjął.
Wcześniej oczywiscie obrączkę myję by nie znajdowaly się na niej zarazki np z rąk.Bo jęczmien to nic innego jak infekcja.
Opiekowałam się dziećmi także mam doświadczenie a miałam 7 mcy, 1,5 r, 2,5 i 4,5 więc różne etapy i uwierz da się :) trzeba odpowiednio podejść dziecko a moja 13 mczna córcia ma tej energii bardzo dużo :) dodam też że tak samo dobrze sobie radziłam z mierzeniem temp w pupce gdzie niektórzy uważają to za niewykonalne.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
2-latek to bardziej energiczny dzieciak od rocznego,
sama zobaczysz;-) bynjmniej moja taka jest zadne sztuczki nie pomagaja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak to nie da? moja ma roczek i dałam rade bez problemu, spróbuj jak zaśnie może, pokaż że sobie robisz tak albo niech ona Ci zrobi a potem Ty jej, złoto gdy się nim pociera wydziela jakiś składnik zabijający wirusa czy bakterię która tworzy jęczmienie.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
mala ma 2 latka, nie da sobie przejechac obraczka, robilam napar z rumianku i wacik troche trzymala. Sprobuje jeszcze z tym jajkiem. a co to ta biostymina, masc?, to jest na recepte?
wygrzewać ugotowanym ciepłym jajkiem, nie wiem ile dziecko ma ale u nas przy nawracających jęczmieniach pomogła biostymina
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja za dziecka miałam jęczmień nie raz, nigdy nie byłam z tym u lekarza, zawsze pomagały domowe sposoby: potrzeć złotą obrączką albo rogiem od poduszki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry