Widok
Kącik Malucha Gdynia
Witam. Myślimy z koleżanką o założeniu Kącika Maluszka w Gdyni. I pytanie do mam z tego miasta - myślicie że byłoby zainteresowanie ( jaka dzielnica?)? Ile byłybyście gotowe zapłacić za np. 8 godz. i w jakim wieku oddałybyście dziecko do takiego miejsca. Obie mamy wykształcenie pedagogiczne i lubimy dzieci - mamy swoje maluchy także:)
Ja bym była zainteresowana co do kwoty to nie wiem ale zalezy mi na tym zeby wrócić po macierzyńskim do pracy a nie mam nikogo do opieki z rodziny ,żłobków nie ma w Gdyni więc pewnie będę skazana na szukanie niani.Najczęsciej przyjmowane sa do prywatnych przedszkoli 2 latki a nie ma nic dla młodszych dzieci,szkoda.
dokładnie, jak widzę wokól oddanie dziecka do prywatnego przedszkola nie stanowi problemu, 2 i 3 latki przyjmują wszędzie, ale problem jest co zrobić z dzieckiem po macierzyńskim, nie każdy niestety może zostać na wychowawczym, pozostaje tylko niania lub babcie
jeżeli chodzi o kwestię finansową to ciężko mi coś powiedzieć
wiem ile kosztują prywatne przedszkola w Rumi między 600 a 800 zł
gdybym znalazła przedszkole lub żłobek od jakiegoś 6 m-ca życia to pewnie długo bym się nie zastanawiała
jeżeli chodzi o kwestię finansową to ciężko mi coś powiedzieć
wiem ile kosztują prywatne przedszkola w Rumi między 600 a 800 zł
gdybym znalazła przedszkole lub żłobek od jakiegoś 6 m-ca życia to pewnie długo bym się nie zastanawiała