Widok

Kącik Malucha Gdynia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Myślimy z koleżanką o założeniu Kącika Maluszka w Gdyni. I pytanie do mam z tego miasta - myślicie że byłoby zainteresowanie ( jaka dzielnica?)? Ile byłybyście gotowe zapłacić za np. 8 godz. i w jakim wieku oddałybyście dziecko do takiego miejsca. Obie mamy wykształcenie pedagogiczne i lubimy dzieci - mamy swoje maluchy także:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym była zainteresowana co do kwoty to nie wiem ale zalezy mi na tym zeby wrócić po macierzyńskim do pracy a nie mam nikogo do opieki z rodziny ,żłobków nie ma w Gdyni więc pewnie będę skazana na szukanie niani.Najczęsciej przyjmowane sa do prywatnych przedszkoli 2 latki a nie ma nic dla młodszych dzieci,szkoda.

dokładnie, jak widzę wokól oddanie dziecka do prywatnego przedszkola nie stanowi problemu, 2 i 3 latki przyjmują wszędzie, ale problem jest co zrobić z dzieckiem po macierzyńskim, nie każdy niestety może zostać na wychowawczym, pozostaje tylko niania lub babcie
jeżeli chodzi o kwestię finansową to ciężko mi coś powiedzieć
wiem ile kosztują prywatne przedszkola w Rumi między 600 a 800 zł
gdybym znalazła przedszkole lub żłobek od jakiegoś 6 m-ca życia to pewnie długo bym się nie zastanawiała
Dziewczynki!
Na dąbrowie! I nie tak drogo = przeciez 700-800 to masakra!
Mieszkam na Chyloni i tam przydałby się taki kącik dla maluszka :) moim zdaniem dzielnica nie jest tak ważna jak dobre połączenie, miejsce blisko skm byłoby super. Moje pytanie to czy ten kącik dziłałby na zasadzie żłobka? czy raczej miejsce gdzie możnaby było zostawić maluszka na kilka godzin?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry