Widok

Kakao-od kiedy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Trochę szukałam na ten temat, ale nie znalazłam odpowiedzi... wiem, że są kaszki kakaowe po 12 miesiącu... Rozpuszczalne do mnie nie przemawia, sam cukier i przeróżne E...EEE...
A i tak na marginesie: jak zrobić takie prawdziwe na mm?
Niestety mojemu małemu mleko przestaje podchodzić, każdego dnia coraz więcej zostaje na dnie butelki. Dałam mu Junior smakowy, ale efekt podobny;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas jakoś od roczku...Albo może i wcześniej... Raczej gotuję zwykłe, raz mąż zrobił jej rozpuszczalne.
Balbinka moja juz kako tez probowala na zwyklym krowim,zreszta tak samo jak jogurt naturalny,danonki,bakuse itp nawet twarog probowala wiec mysle ze mozesz jej troszke dac
Dzięki za informacje:) Dziś zostawił połowę porcji w butelce;/ Na skutek czego już o 10 jadł drugie śniadanie, które zazwyczaj miał po 11
moja pije kakao na zwyklym mleku od kiedy skonczyla 1,5 roku.jednoczesnie odrzucila wtedy tez mm.niestety.........nie chce pic normalnego kakao nawet z cukrem.daje jej na szklanke mleka niecala mala lyzeczke nesquica czy puchatka.wiec w gruncie rzeczy ma samo mleko troche podbarwione kakao:)
Mój synek pije od około 15 miesiąca, dlatego że już mleko modyfikowane przestało mu smakować w każdej postaci i zaczął pić mleko krowie z kaszą manną plus kakao, bo bez tego nie chciał nawet posmakować.
corka pije kakao od 12 miesiaca.
corka jest antymlekowa, nie chce kaszek itd
a wiec pije pol kubeczka kakao na noc
moja uczeszcza do zlobka i tam popija kakao. dyr mowi, ze ich jadlospis ukladany jest wg wskazowek instytutu zywienia i w pelni dostosowany do wieku. ma 16 miesiecy. za nia juz zlobkowa bawarka i pare innych hitow z jadlospisu, ktorych w domu nie podaje
Moja córeczka dostawała kakao w szpitalu jak miała 9 miesięcy, więc chyba można podawać dość wcześnie. Pamiętam, że bardzo się wtedy zdziwiłam i nawet się lekarza zapytałam czy się w kuchni nie pomylili ale powiedział, że nie, więc podawałam.
A swoją drogą, to myślę, że najlepiej by było rozrobić tochę naturalnego kakao w krowim, bo to można bez problemu zagotować albo chociaz bardzo mocno podgrzać a wtedy najlepiej się rozrabia i dodać do butelki z mm.... chyba, że rozrobisz w gorącej wodzie i dodasz mm jak przestygnie.
ja swojemu robie normalne kakao na mleku krowim.a MM pije przed snem wieczorem przed drzemką..(opinii na swoje postępowanie nie potrzebuje ja tylko pisze ja ja robie)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry