Widok

Karmienie piersią

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak uważacie, czy 7 miesięcy karmienia piersią to wystarczająco dla maluszka?
Mamy dietę urozmaiconą więc w ciągu dnia popija sobie max 2 razy, głównie przed drzemkami. na noc nie wystarcza już mu pokarmu i budzi się często tzn. około 6-8 razy w nocy Teraz wyszły ząbki więc potrafi mnie nawet ugryźć. Wczoraj postanowiłam, że już kończę karmienie i przechodzę na butlę, ale dziś mam jakieś wyrzuty sumienia... aczkolwiek Mały zasnął na swoje dwie drzemki bez problemu i nie domagał się piersi a w nocy obudził się tylko dwa razy !
Wesprzyjcie mnie proszę :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
przeczytaj doładnie wątek. tak własnie jedna mamusia pisze, że nie poda mm, chocby nie wiem co. i jeszcze pediatra jej przyklaskuje. i chodzi o malucha. i wyobraz sobie, ze ja takze uważam pokarm mamy za najlepszy. karmiłam piersią swoje dziecko, chociaż w szpitalu nit nie wspierał mnie nikt w tym wyborze. ale w momencie kiedy zaczęło byc to zbyt stresujące i dla mnie i dla malucha 8 miesięcznego, powoli odstawiałam...i podaję mm do tej pory i podawać będę dopóki mm jest wskazane (do 3 r.ż) bo t najlepsza opcja dla dziecka. lepsza niż mleko krowie. a mleko dziecko pić powinno. a tutaj w wątku mamusia wypisuje, że mm nie poda i już. bo tak.bo albo jej mleczko albo żadne. tak. to jest chore.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
MM do 3 r. ż.?Dziecko w tym wieku już wszystko je ,lepiej mu podać jogurt i inne produkty mleczne a nie pakować w niego mm ,no chyba ,że jest alergikiem.No i nie wiem czy będzie chciało pić w tym wieku mm.Dodam,że ja krótko karmiłam piersią i dziecko praktycznie od pocz. było na mm,wspomniałam powyżej,że samo odrzuciło w wieku 2 lat a dostawała już tylko raz na noc ,pluła nim dalej niż widziała a dostawała tą samą markę od urodzenia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mm do 3 r.ż jeśli dziecko się domaga, wiadomo że nikt nie będzie na siłę jakiegokolwiek mleka dziecku wciskał, mój odrzucił mleko w wieku 1,5 roku, dosć szybko niby, ale bez problemu zastapilismy to innymi posiłkami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie syn uwielbiał MM i pił do 3 lat. Młodszy ma 2,5 i też pije MM i będzie pił do 3 lat o ile mu nie zbrzydnie. Poza tym skoro zaleca sie dawać MM do 3 lat to tak właśnie robię. Jak zaleca się karmienie piersią to wam pasuje, ale MM jak się zaleca do 3 lat to już nie??? To chyba stasznie dziwne podejście.......

Nie - cola i czipsy nie są dobre dla dwulatka i też nimi nie karmię swoich dzieci. Ale jak zje czasem parówkę czy danonka to nie umrze od tego, więc nie dajmy się zwariować.

U mnie paradoks polega na tym, że mam swoje w ogrodzie owoce (mnóstwo), robimy z tego kompoty, dżemy, soki itd, ale niestety dzieci mają po mnie gust do warzyw i owoców - i ich nie jedzą. Niestety nie poszły w ślady po tatusiu miłośnika owoców. Tak więc moje dzieci nie będą jadły super zdrowych posiłków z warzywek, bo z głodu umrą. Muszę inaczej wymyślać żeby jadły i też to im nie zaszkodzi. ja tak żyłam i było dobrze to i im nic nie będzie.

Jezu, nie dajcie się zwariować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie słyszałam aby dziecko mające wokół siebie dużo jedzenia -i to zdrowego-umarlo z głodu. .... nie bój się,nic im się nie stanie. Nie daj się zwariować.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie - mimo wszystko coś tam jedzą i żyją ;) W dodatku są zdrowe, pediatra chwali, że takie chłopaki wysokie jak na swój wiek, choć nie wiem po czym. Chyba po tym MM ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry