Widok

Kartuzy - Porodówka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z kobiet rodziła w Kartuzach??Mieszkam po za trójmiastem.Pierwszego synka rodziłam w Wojewódzkim ale że teraz są te korki i wszystkie budowy drogi martwie sie że tam nie dojade a zwłaszcza w godz szczytu.Szukam alternatywnego szpitala.Mam szybki dojazd do Kartuz ale nie znam opini.W internecie znalazłam ale z roku 2007-2009. Czy któraś z was ma akutalniejsze opinie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
usuwano mi w tym szpitalu torbiel jajnika
pomimo ze to traumatyczne przezyciejesli chodzi o bol lepszej opieki i troski na tym oddziale niż miałam doswiadczyc nie moglam:)
jak juz zaczelam chodzic i sie poruszac oberwowalam jak traktuja tam kobiety w ciazy i powiem z tym co widzialam np w wejherowie a w kartuzach niebo a ziemia przedewszystkim nie mecza tych kobiet jesli nie idzie naturalnie to rodza cesarkami ale nie upieraja ze ze baba po 12 h rodzi naturalnie nie idzie przez 3 h to leca z cesarka jak patrzalam przerob byl tam niezły wiec kobiety jednak decyduja sie na ten szpital
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam cc choć w 2012 ale jestem bardzo zadowolona. CC było we wtorek do domu wyszłam w piątek. Małą dostawałam do karmienia, w czwartek przywieźli ją ok 8 rano i została już pod moją opieką, choć pielęgniarki przychodziły co jakiś czas i pytały czy mają zabrać. Ogólnie dla mnie spoko.
czy któraś z dziewczyn jeszcze wypowie się na temat opieki w kartuzach??
słyszałam niezbyt korzystne komentarze, dlatego bardzo sie waham między zaspą a kartuzami.
Ja także byłabym wdzięczna za świeże opinie. Jakie panują tam warunki, jakie badania wykonuje się noworodkom i czy można liczyć na dobrą opiekę? Pozdrawiam wszystkie mamy i proszę o podzielenie się wrażeniami, jeśli któraś w Was tam w ostatnim czasie rodziła:)
Będę również wdzięczna za wszelkie opinie oraz info czy po cc jest możliwość skóra do skóry...
Ja rodzilam w maju. Na opieke nie narzekam, polozne mile, zagladaly i pytaly czy trzeba pomoc. Obchod 2 razy dziennie. Dziecko po porodzie ubierane jest w szpitalne ciuszki. Kapiele tez wykonuja polozne, daja masc posladkowa. Badaja sluch, pobieraja krew na badania chorob genetycznych. Jesli chodzi o szczepienia to maja wlasne szczepionki. Ja szczepilam inna niz szpitalna. Trzeba to wczesniej zglosic. Sale sa 1,2 i 3 osobowe. Przy salach lazienki. Ogolnie czysto i schludnie. Jedzenie typowo szpitalne czyli dietetyczne ;) Sala porodowa ma prysznic, jest pilka i worek. Badaja tetno dziecka. Nie mialam znieczulenia bo mi odradzili ;) podali oxy i porod szybko poszedl. Zaproponowali gaz rozweselajacy i nawet pomogl. I maz na sali tez sie przyda ;) pomagal mi oddychac i masowal plecy :) Nacinali mnie ale ladnie pozszywali wiec jestem jak nowa. Porod przyjmowala polozna o imieniu ( chyba) Elwira. Bdz pomocna. Z tego co wiem to Kartuzy maja poziom referencyjny 1 czyli jakby cos sie dzialo z dzieckiem lub z toba to zawoza do Gdanska.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy sa aktualne opinie?

Glownie chcialam sie dowiedziec czy po cesarce dziecko jest przy mamie oraz czy jesli trafi sie sala jednoosobowa czy ktos z rodziny moze zostac na noc?

Nie zebys swirowala ale pierwszy porod mialam w Wejherowie i byla taka mozliwosc. Drugi porod jesli bedzie jeszcze szybszy do Weja nie zdaze :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry