Widok

Klocki dla 2-latka - mega blocks czy wader?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ktore klocki polecacie dla 2latkow?
Mega blocks czy Wader czy jakies inne?
Zalezy na samych kolckach, bez dodatkow typy auta/zwierzeta jak to jest w d*plo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W d*plo tez są zestawy samych klocków a to jak dla mnie najlepsza jakość.
Mój synek dostał te klocki z wadera, a potem zestaw podstawowy z lego d*plo i są bez porównania.
d*plo łatwiej się łączą/rozłączają, mają łagodniejsze krawędzie i moim zdaniem nie są łatwe do połamania.
Te z Wadera potem komuś oddaliśmy i dokupiłam jeszcze 3 zestawy używanych lego d*plo bez ludzików, samochodzików itp. Tylko podkładkę do układania klocków dokupiłam (taka duża zielona) - warto. Synek ma 5,5 roku i jeszcze się nimi bawi
Ja polecam mega blocks. Moje córeczka jak skończyła rok zaczęła się nimi bawić.
Polecam mega bloks - moje dzieci długo się nimi bawiły ( na zmianę z d*plo), są niezniszczalne i dobrze dopasowane.
MOże mieliśmy pecha, ale u nas mega blocks się nie sprawdził. Ciężko było dziecku klocki rozłączyć. Łączyły się też bardzo ciężko. Może taka partia wybrakowana nam się trafiła. Wader też nie zachwycił. Mimo że u nas nie było problemu z łączeniem i rozkładaniem, to te klocki mająjakieś takie ostre kąty, ostre krawędzie. Za to lego dooplo :) są rewelacyjne. Polecam z czystym sumieniem.
Mój do tej pory czasem bawi się klockami Mega Bloks :) (ma 6 lat i na codzień wybiera lego)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry