Widok

Kolka lub problem z "wykupkaniem sie"

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja miesieczna coreczka marudzi przez kilka godzin w nocy. Czasem jest to mruczenie i markotna mina, czasem placz. Wygina sie w tym czasie, az do czasu kiedy nie pusci baczka lub zrobi kupe. Czasem sie wygina w luczek i placze.
Czy tak wlasnie wygladaja kolki czy tez moze to normalne przy "kupkowaniu" ?
Jesli to nie kolka to jak mozna pomoc bobasowi, zeby mu pomoc z ta kupka? Zona przestrzega diety w czasie karmienia piersia, je duzo jablek. Czy jakies produkty zywnosciowe dla zony moga pomoc malej ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mojemu pomagało nagrzewanie brzuszka powietrzem z suszarki ( sam jej szum go uspokojał) i masowanie brzuszka zgodnie z ruchem wskazówek zegara :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ewwa - na lepsze kupkanie to czopki glicerynowe :P Viburcol uspokaja ;)
Gdy próbowałam Mai nie dokarmiać ok. 14, to od ok. 16 potrafiła jeść co godzinę, czasem nawet co 40 minut. PO takim maratonie przy cycu ja jestem nieżywa, a mała strasznie marudna, więc już nawet nie próbuję nie dokarmiać jej w dzień, bo wiem jak to się skończy :)
I standardowo po kąpieli butle i wtedy następne karmienie po 5-6 godzinach dopiero.
Wczoraj dałam Mai więcej tej herbatki HIPP i chyba jest trochę lepiej - już nie pręży się tak bardzo i nie budzi z płaczem przy napinaniu.
Nie rozumiem po co mi te czopki uspokajające. Przecież nie chodzi o to, żeby ją uspokoić, tylko o to, żeby jej ulżyć. Kupiłam te czopki, ale dawać ich nie będę, bo to nie ma sensu wg mnie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...

do góry