Widok

Księża w parafii Banino (odejście)

Witam wszystkich. Mam do was jako do parafian naszego Kościoła pytanie. Czy nie odnosicie wrażenia, że obecni księża Proboszcz i ks. Leszek, zamiast żyć parafianami, ich sprawami, problemami i potrzebami zajmują się tylko sobą i nie rozwijają Kościoła, nie wychodzą do nas parafian?
Moim zdaniem ten układ się wyczerpał i brak w nim życia. Ponadto co przychodzi nowy ksiądz to odchodzi. Teraz, z tego co wiem, ks.Daniel rówież odchodzi... W parafii potrzeba świeżej krwi w prowadzeniu kościoła.
Ksiądz Proboszcz od długiego czasu, pewnie z racji zdrowia, całkowicie nie radzi sobie z parafią. Dodatkowo teraz nikt go nie zastępuje (rodzina księdza to robi....) jest istne bezkrólewie.... Proboszcz w zeszłym roku zamiast chcrzcić chciał "bierzmować", na ślubie uśmiercał matkę panny młodej.
Ksiądz Leszek przez 2/3 mszy zbiera ofiarę na tacę, rozmawia z wiernymi podczas tej czynności a w czasie Komunii Św. tylko ks. Daniel rozdaje komunię, bo księdzu drugiemu sie nie spieszy, musi w końcu sobie pogadać.
Wierzę, że ksiądz Leszek i Proboszcz są dobrymi i wartościowymi ludźmi, ale ks. Daniel odkąd jest, zrobił więcej niż oni razem wzięci przed masę czasu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 21

Witam serdecznie czytam wasze opinie na temat Babińskiego kościoła księży i dziwi mnie to co tu piszecie czy księża nie robią nic dla kościoła waszym zdaniem nie a mojim dużo są msze kiedy parafianie chcą mamy czysty kościół wyrematowany w zimę ciepło w mało jakim kościele tak jest i śmiać mi się chce jak czytam że księża chodzą pijani po koledach to tylko wymówka by nie przyjąć kolędy co do ofiar ksiądz nie mówi dajcie mi bo nie przyjdę więc buraki z miasta nie wiecie co to kościół to niewypowiafajcie się Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokladnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak bym miał chrzcić ,,lucyfera'' to bym wziął więcej niż niż dostał Ojciec Tadeo. Bym go tak wodą ognistą przelewał, oblewał, obmywał aż byłby czysty jak łza. Taki zabieg na pewno ukróciłby jego prowokacje.
Oj lucek lucek popraw się i zamknąć drzwi to możesz za sobą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Katoliku Jezus powiedział kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień... Rzucasz??? Nie nam oceniać, Bóg nas osądzi, a napewno tych, którzy w niego wierzą
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A po co to tak mając się z prawdą i to za darmo? W Kosciele nie ma rozwodów tylko ewentualne stwierdzenie, że małżeństwo nie zostało ważniejsze zawarte. I nie kosztuje takich pieniędzy. Wystarczy zadzwonić do Trybunału.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak zgadzam sie, szczegolnie w kwestii rozwodu. Znam osobiscie taki przypadek w baninie. I to calkiem niedawno. Zalatwili rozwod koscielny chociaz dla mnie katolika slub przed Bogiem moze byc tylko jeden i cos takiego dla mnie nie istnieje. Teraz ci co zalatwili ten rozwod orzy pomocy baninskich ksiezy chodza do konunii bo slubowali sobie ponownie. Tzn pan mlody ponownie bo pani mloda byla panienka. Po co sie tak oszukiwac za 15000.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

aaa widzę lucyferze , że zmieniłeś nick anty -pisie:) patrzcie ludziska:) prowokator powraca....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

co do chrzcin..... skąd wzięliście 400zł?? ja nie dawno chrzciłem synka i jakoś nikt z księży żadnej sumy z góry nie zażądał... i dałem według swego uznania....znaaacznie mniej i żadnej negatywnej wypowiedzi od księży nie zaznałem, a więc skąd takie pomówienia?? zwykłe trole internetowe i przegrywy życiowe. pzdr zdrowo myślących
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

zamknąć to się możesz u siebie w komórce:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

zamykamy kościół.koniec
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jest może informacja kiedy będą święcone szaliki z wyhaftowanym "Śmierć wrogom ojczyzny" i kije bejzbolowe? Na Jasnej Górze był pokropek to może i lokalni księża dostosują się do obowiązującego w kościele kanonu?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

dziękuję :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie pamiętam, ale wydaje mi się, że jest. Tam raczej nie można zabłądzić :)

a jest może jakaś tabliczka na drzwiach czy drzwi nie są opisane?

Po wejściu do kościoła należy skręcić w prawo i dojść do dużych drewnianych drzwi. Za nimi, też na prawo znajduje się kancelaryjka/biuro
:)

a gdzie jest biuro parafialne? PS. Tak wiem w kościele - ale gdzie?

Dziwne.. My chrzciliśmy dziecko w maju i nie było żadnych cenników, tylko ofiara "co łaska". Akurat parafii w Baninie i obecnemu proboszczowi naprawdę nie można nic złego zarzucić (a mamy porównanie..).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesli chodzi o kolędę to to dawno przestaliśmy wpuszczać, przez kilka lat z rzędu na osiedlu obok algidy stary proboszcz przychodził pijany, spędzał u nas 3 minuty, brał kopertę i wychodził. Sorry, ale pijanych facetów do domu nie wpuszczam...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Mnie bawią osoby, które nie odróżniają tych dwóch rzeczy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież nie ma obowiązku przynależności do kk. Patrząc na to co ostatnio wyrabia kk najlepiej jest nie wspierać tej instytucji w jakikolwiek sposób.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry