Widok

Która butelka lepsza: MAM BABY czy Dr. Brown?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja córeczka strasznie łapczywie pije, krztusi się i po wypiciu dostaje strasznej czkawki i myśle że poniekąd to wina butelki jaką mam. Waham się między powyższymi - która Waszym zdaniem jest lepsza, może ktoś był w podobnej sytuacji i jakaś butelka pomogła?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam Browna i sprawdza się od początku.
dla mnie minusem jest duża ilość części do mycia.
a czy działa antykolkowo np nie wiem, bo Franek był niekolkowy i w tzw okresie kolek mało karmiony butelką.
nie krztusił się przy piciu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak na początek małe porównanie

image

image

Prostsza w codziennym użyciu jest butelka MAM.
Przy pierwszym dziecku używałam butelki Dr Brown's a przy drugim dziecku tylko MAM (zresztą smoczki, gryzak i resztę też)
my również mamy Browna. Kasjan kolek nie miał. mam nadzieję, że to dzięki tej butelce;)
mamy butelkę z szeroką szyjką, bo przypomina kobiecą pierś. tak nam powiedział sprzedawca.
Miałam jedną i drugą, nam się sprawdziła lepiej MAM, prostrza w codziennym myciu, ( dzięki temu, że dno odkręcane ) zawsze porządnie ją umyłam.
u nas sprawdziły się butelki Dr Brown :) w akcie desperacji próbowaliśmy różnych sposobów na pozbycie się kolek ;)

najpierw kupiliśmy 1 butelkę - na próbę :) kolki nie ustąpiły, ale widać było, że Młody nie łyka powietrza i nie krztusił się przy piciu(wcześniej mieliśmy butelki Avent) :P chociaż części do mycia jest od cholery i ciut ciut ;P to kupiliśmy 2 kolejne butelki tej firmy :)

kolki stawały się lżejsze(nie trwały już 6 godzin tylko 1) - definitywnie minęły jak Młody przeszedł na mleko Bebilon Comfort (ale pojawiły się zaparcia, więc ostatecznie dostał Bebilon Pepti, w każdym razie kolki już nie wróciły)
My mamy MAM i sa fajne bo maja szeroka szyjke do nasypywania mleka... Do rozbrajania ich na czesci pierwsze przy myciu juz sie przyzwyczailam :)
U nas Mam zdecydowanie najlepiej sie sprawdzila
podbijam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Córeczka zdecydowanie woli MAM. Z dr Browna nie chciała pić, pewnie z powodu różnicy w kształcie smoczka. Poza tym łatwiej myje się MAM.
butelek Dr Brown's używaliśmy jakieś 9 m-cy - mycie i owszem - było kłopotliwe... ale gdybyśmy jeszcze kiedyś potrzebowali butelek antykolkowych - z pewnością kupilibyśmy takie same :) poza tym ostatnio widziałam, że nawet kubki niekapki są już tej firmy.
Zdecydowanie Mam.
Kupiłam obydwie, ponieważ mały nie umiał pić z butelki i łapał powietrze przy ssaniu, w rezultacie strasznie mocno ulewał. Smoczek w butelce Mam idealnie układa się w ustach. Funkcja samosterylizacji jest bardzo przydatna (jezdzimy dużo po szpitalach i łatwo ją wyparzyć). Okręcane dno ułatwia mycie. Używamy ich już 5 miesięcy i razem z synkiem jesteśmy bardzo zadowoleni
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oczywiście MaM najlepsza
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Również używam Mam baby, są bardzo fajne, tylko jedna kwestia mnie zaciekawiła! Czy trzymając butelkę w podgrzewaczu, woda nie z niego, nie dostanie się do środka butelki! Zawsze muszę strzachnąć butelka i z dziurek wycieka woda

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry