Widok

Który fotelik BeSafe iZi Comfort X3 czy Romer King Plus

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam sie nad zakupem i nie wiem który wybrać?? Czy ktos używa BeSafe??Wydaje mi sie ze ma bardzo fajnie rozkładanie do pozycji półleżącej, i jest troszkę wyższy przez co dziecko więcej widzi. Nie wiem jak sprawdzają sie te magnesy które podtrzymują pasy. Będę wdzięczna za rzeczowe argumenty ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie , rozkladanie to jest taka "wajcha" pld spodem (tam gdzie nogi dziecka) i trzeba uzyc sily zeby fotelik podniesc. Najlepiej od razu jechac z rozlozonym (BS to jest jakies 10 - 20 stopni odchylu wiec dzieciak i tak nie bedzie miec wielkiej roznicy z pozycja "siedzaca". Dodam ze fotelik powinien przylegac tylem do przedniego oparcia fotela.
http://www.sdkrak.pl/fotelik-samochodowy-besafe-izi-comfort-x3-p-1510.html-to jest ten besafe?
Czy w Gdańsku można kupić taką matę antypotową? Chętnie wrzucę do First Class Emmaljungi.
Witam
mamy be safe trochę inny model (Combi x3 montowany na razie tyłem bo to zdecydowanie bezpieczniej), ale główne cechy chyba są w nich takie same. Obicie alcantra jest ok, my na wszelki wypadek przed wakacjami w ciepłym kraju dokupiliśmy matę antypotową aerosleep i w moim poczuciu się sprawdza. Combi trochę mniej się rozkłada do spania, ale mały ma poduszeczkę na szyję i jest ok. Pozdrowienia :)
Witam! ja mam jeszcze pytanko odnośnie obicia, piszesz ze małe się mocno nie poci, czy ty też masz alkantarę i czy to jest taka perforowana ? Widziałam że są różne rodzaje alkantary, takie z dziurkami na na pasach (w kolorze jasnego beżu) lub czarne na siedzisku?
A wiecie moze gdzie moge za zywo zobaczyc Recaro Young Sport w Gdyni? w Bobowozki narazie nie maja.

To mi się podoba w MAMA i JA, że z uśmiechem na ustach pomogą zamontować, z isofixem i bez. W Akpolu montują na swoim fotelu i jest wielkie halo jak chcesz żeby ktoś wyniósł fotelik do twojego auta i pomógł. A prezentacja montażu i obsługi fotelika u nich pozostawia wiele do życzenia, zależy jeszcze która pani się trafi.
my kupowalismy w mama i ja bez czekania.odrazu moglismy przymierzyc w samochodzie
Ja be safe kupowalam w Bobowozkach,ale baaaaaaaaaaardzo dlugo na niego czekalam :(
MY mamy fotelik besafe iZi comfort x3 i kupalismy ze wzgledu na to ze mozna go rozlozyc bardziej niz inne fotoliki.To prawda co pisla m.Flipka ze fotelik jest wysoki wiec maly widzi duzo no i nasz synek lubi w nim jezdzic i spac.a duzo jezdzimy samochodem patrzelismy wlasnie pod tym katem,
Dzieki za rade musze juz kupic bo mala rosnie jak na drozdzach:)

Widzę, że ostatnio nie dodał się mój długaśny komentarz na temat BeSafe :(
W skrócie: mam X3 z 2010 roku i jestem zadowolona. W testach wprawdzie nie ma X3 tylko X1 a szkoda. Fotelik lepiej wypada w isofixie niż montowany na pasach. Duża zaleta to nie grzanie się tapicerki (w poprzednim foteliku mała przepacała się na wylot) i magnesy przytrzymujące pasy przy wkładaniu dziecka oraz pokrętła do kładzenia fotelika kidy dziecko zaśnie.
My kupowaliśmy w MAMA i JA, w Akpolu nie prowadzą. Z innych wątków wiem, że jeśli na stronie MAMA i Ja znajdziesz fotelik taniej niż w sklepie, możesz negocjować cenę. Sprawdź też bobowozki.pl, z tego co widzę aktualnie cena z isofixem jest około 100PLN niższa niż w MAMA i JA w sklepie w Gdańsku.

Takiego Roemera o którym piszesz kupili ostatnio znajomi w Akpolu, była nawet promocja 20% z kartą stałego klienta.
A mozecie podpowiedziec jakis sprawdzonych sprzedawcow internetowych lub stacjonarnych gdzie kupie ktorys z tych fotelikow?

Ja mam co prawda z izofixem i nie wiem, czy to robi roznice ale bez problemu siegam z siedzenie kierowcy, do tego "pokretla" do rozkladania/skladania, a fotelik malego jest za siedzeniem pasazera (a mam combi)-takie pokretla sa 2,wiec nie wazne z ktorej strony fotelika bedziesz-zawsze mozna to zrobic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo dziękuję za odpowiedz. Mam jeszcze pytanie czy fotelik jest łatwo rozłożyć do snu w czasie jazdy z pozycji przednich foteli? my kupimy bez isofixa ze względu na dużą różnicę w cenie. No i zdecydowaliśmy się na kolor- czarny:) pozdrawiam
postaram sie odpowiedziec :)

1. pozycja do spania, to pozycja polezaca, pod katem ok 70stopni, nasz synek jezdzil w nim od kiedy mial 5-6mcy i od samego poczatku dobrze mu sie w nim spalo, glowa mu nie opada na boki, bo takie pochylenie jest wystarczajace. pozostale 2 polozenia to 90stopni (do siedzenia) i ok. 80 stopni (taka niby pomiedzy). regulacja jest bardzo prosta, za pomoca dzwigni.

2. tak, mamy z baza isofix i noga, ta rozdwojona na koncu. fotelik jest bardzo stabilny. jest wysoki, wiec czasem moze sie poruszyc na boki, ale minimalnie, probowalam nim kiedys potrzasac i sie nie da, baza i noga sprawiaja, ze fotelik jest b. stabilny. dzieki temu, ze jest wysoki, maluch moze sobie ogladac swiat. ma 4 albo 5 gwiazdek w testach wiec jest b. bezpieczny.

3. maly zaczal jezdzic w nim pod koniec wrzesnia i nie bylo juz wtedy upalow, ale nigdy sie nie spocil - a w poprzednim, bez wzgledu na pogode sie pocil (berbero).

4. fotelik jest dosc waski, nie ma regulowanej szerokosci jak np concord ale jak maly jest teraz w kombinezonie, to nie ma miejsca na wiercenie sie ;)

fotelik zajmuje sporo miejsca, nie na szerokosc, ale glebokosc. musisz tylko sparwdzic, czy bedziesz miec wystarczajaco duzo miejsca miedzy tylka kanapa a fotelem kierowcy/pasazera, bo wiem, ze w niektorych samochodach moze byc za ciasno. choc wazne jest, w fotelikach montowanych tylem do kierunku jazdy, zeby tyl fotelika byl jak najblizej przedniego fotela.

jesli bedziesz miec jeszcze jakies pytania, to chetnie odpowiem.

fajna sprawa jest z pasami, bo maja magnesy i jak rozpina sie dziecko, pasy przyczepia sie do bokow fotelika i przy wkladaniu dziecka nie ma problemu z wyciaganiem pasow spod dziecka ;)
witam. Mamo Filipa chciaabym zadac jeszcze kilka pyt. dot. fotelika. Tez chcemz kupic izi comfort x3 w alcantarze. Czy dziecko w pozycji lezacej ma wygodnie, czy sie wysypia. czy macie z isofixem. czy dziecko nie poci sie w lecie. mam drobne dziecko i myslalam poczatkowo o Romerze, ale on jest bardzo szeroki i nie rozklada sie tak do spania. pozdrawiam i czekam na info. a, no i zycze szczesliwego rozwiazania juz teraz.
my mamy besafe i jestesmy b. zadowoleni. tapicerka jest b. praktyczna (alcantara) - nie przywiera kurz a ewentualnie plamyy schodza po przetraciu wilgotna szmatka. fotelik jest b. stabilny a obsluga intuicyjna. jest wysoko osadzony, wiec maly moze ogladac caly swiat zza okna. ja polecam. jak dane nam bedzie kupic drugi, to z pewnoscia tylko besafe.
witam, mam pytanie dot. besafe. jaki macie Państwo model? ja zastanawiam się nad zakupem izi comfort x3. Jaka jest tapicerka, wiem że besafe mają też z obiciem alcatara. Jak się rozkłada do spania? wiem, że za boczne pokrętła. Wygodny to sposób? i jest dziecku wygodnie? macie z isofixem czy bez? pozdrawiam
A jakie tapicerki w Besafie są praktyczne? Widziałam,że alcantarę też mają?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry