Widok
Eee, nie upieraj się... Jakub to piękne imię i ma świetne zdrobnienie, a jak Twój synuś już będzie dorosłym facetem, to Jakub będzie brzmiało dojrzalej, bardziej męsko i elegancko. A dla rodziny i przyjaciół nadal będzie Kubą.
Magdalena to piekne imię kobiece, a Magda brzmi o wiele bardziej pospolicie... Po to imiona mają swoje zdrobnienia, żeby mozna było ich fajnie używać, zależnie od sytuacji...
Magdalena to piekne imię kobiece, a Magda brzmi o wiele bardziej pospolicie... Po to imiona mają swoje zdrobnienia, żeby mozna było ich fajnie używać, zależnie od sytuacji...
Bardzo się cieszę ze imię Kuba jest dozwolone w urzędzie;) mój mąż strasznie uparł się na.Kubę a nie Jakuba hehe więc nie będę się z nim sprzeczać ; ) Ja mam na imię Magdalena i powołano na mnie różnie od Magdaleny po Magdę Ale przeważnie magdalena, a moJa znajoma też Magdalena była całym czasem wołania magda więc to napewno są 2 różne imiona ;) co mnie bardzo cieszy ;)
jesli tak ci zapiszą w dokumentach to można - spróbuj poszukać tego imienia w kalendarzu - jesli jest tak zapisane to nie bedzie problemu
Mój znajomy ma zapisane Włodek, a nie Włodzimierz i jest
Ale powiem ci ze z tego powodu osoba o takim imieniu ma trochę problemó w przyszłoścoi - jego ciagle pytaja czy napewno?? Czy to dorze zapisane?? proszą o inne dokumenty zeby sprawdzić.....
Więc moz elepiej nie experymentować...
Mój znajomy ma zapisane Włodek, a nie Włodzimierz i jest
Ale powiem ci ze z tego powodu osoba o takim imieniu ma trochę problemó w przyszłoścoi - jego ciagle pytaja czy napewno?? Czy to dorze zapisane?? proszą o inne dokumenty zeby sprawdzić.....
Więc moz elepiej nie experymentować...
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

Kuba jest zdrobnieniem od Jakuba, a Magda i Magdalena to dwa odrębne imiona, choć niektórzy zdtrabniają Magdalenę mówiac Magda.
Ojciec mojego szefa ma wpisane w dokumentach - Zbyszek.
Także wszystko chyba zależy od widzimisię urzędasa.
Ojciec mojego szefa ma wpisane w dokumentach - Zbyszek.
Także wszystko chyba zależy od widzimisię urzędasa.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Ja bym się zdecydowała na sądowe sprostowanie aktu urodzenia i powrót do tradycyjnej wersji imienia, Jakub, ze zdrobnieniem Kuba.
Ile można uchodzić za matkę niedouczoną, tudzież zdziwaczałą, z żałosnymi pretensjami do oryginalności i w wydaniu małomiasteczkowym, i to wszystko dziecka kosztem, które na każdym kroku musi wyjaśniać, że rodzice bawili się imionami, zamiast dziecku okazać elementarny szacunek...
Wykształcenie takiego rodzica i pochodzenie można zgadywać z dużą trafnością na podstawie samego imienia dziecka, jak i domyślić się, jakie ono może mieć oceny w szkole.
Ile można uchodzić za matkę niedouczoną, tudzież zdziwaczałą, z żałosnymi pretensjami do oryginalności i w wydaniu małomiasteczkowym, i to wszystko dziecka kosztem, które na każdym kroku musi wyjaśniać, że rodzice bawili się imionami, zamiast dziecku okazać elementarny szacunek...
Wykształcenie takiego rodzica i pochodzenie można zgadywać z dużą trafnością na podstawie samego imienia dziecka, jak i domyślić się, jakie ono może mieć oceny w szkole.