Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE GRUBASKI 13 WRZEŚNIÓWKI 2 :)****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
new

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też planuje łóżeczko postawić koło okna

wczoraj oglądałam mebelki w necie...ceny porażające...przynajmniej tych co mi sie podobają :/

nie mam innego wyjścia nasze łózko jest pod oknem i nie mam go gdzie postawic a obok łózeczko
jak mi sie uda rozrysowac pokój to ci pokaże

no ale co bedzie stało w przeciągu ?

u nas bedzie stało koło okna własnie

My dwa i najchętniej bym to biurko wywaliła zajmuje tylko miejsce, a kompa zamieniła na laptopa.. i problem byłby z głowy. My mamy z 3 pokoi zrobione 2 i jeden jest taki niekształtny że nic tam nie pasuje a znowu nie chcemy żeby łóżeczko stało blisko okien to w takim układzie bedzie stało przy drzwiach.. tak źle i tak niedobrze.

kurcze, my mamy 3 pokoje i ja mam problem gdzie przestawić biurko z komputerem... przy Waszych stwierdzam że to pikuś

my bedziemy mieli ciasno ale jakos damy radę

ok dzieki serdeczne :))))

image
lolitka zrobie w wekend zdjecia i ci wysle i pogadam z mezem o cenie

jak cos to informuj co z ta komoda bo sie juz rozgladam ale ceny to kosmiczne jakies sa :))

nie doluj sie moze im przejdzie...
mam wielka nadzieje ze sie dogadacie i bedzie wszystko cacy...

image
dokladnie my żeby było taniej postanowilismy ze Maciej z bratem sami zrobia szafę taka ale zabudowe. na szczęście oni oboje i mój tat to zlote rączki

u nas tez nie jest az tak rozowo
niby mamy swoje mieszkanie, ale ono ma 1.5 pokoju :) tzn mamy kuchnie z aneksem (poprzedni wlasciciele wyburzyli sciane miedzy malym pokojem i kuchnia) i duzy pokoj, poki co dzidzia bedzie z nami w duzym pokoju - musimy zrobic przemeblowanie, trzeba gdzies wstawic lozeczko, i tez sie zastanawiam gdzie poukladac ciuszki....
ostatnio robilam maly porzadek i pol mojej szafki juz oddalam malenstwu :) ale co to jest....
ALE myslmy pozytywnie :) co ma byc to bedzie :) dzidzie powinny miec szczesliwych rodzicow ;)

lolitka ja będe chciała sprzedac komode bo my musimy szafę zrobic.

Ciesz sie ze nic nie płacisz bo my cała pensje Macka oddajemy i jeszcze im malo a na wynajem nas nie stać juz mam dość ale nie mam zamiaru sie dzisiaj dolować.

lCo do lotu maleństwa ja nie wiem, ale też chętnie bym się dowiedziała..

hej mamuski :)))
czytajac te wasze wczorajsze wpisy musze sie do was dolaczyc...
tez mam jeden pokoj a zeby wstawic luzeczko to musze cos z niego wyniesc niby ma 16m ale mam meble wbudowane w sciane (bo mieszkam z rodzicami w domku u gory i sa skosy) i ani przesunac ani nic nie moge z meblami zrobic...
no i mam problem gdzie ciuszki dzidzi wlozyc...
myslalam o kupnie jakiejs komody takiej nie duzej bo ciuchy z ktorych wyrosnie malenstwo bede pakowac w worek i na strych...
ale o tyle mam dobrze ze zadnych rachunkow nie musze placic (oprocz neta) no i mamy wlasna kuchnie tylko lazienka wspolna...
rodzicow mam takich dobrych bo wiedza ze nie moge dostac pracy NIGDZIE caly czas mowia ze zadzwonia i nic juz pare razy bylam osobiscie sie pytac ale powiedzieli ze zewzgledu na to ze mam cukrzyce boja sie mnie przyjac nawet w urzedzie pracy tez nic nie moga znalesc...
a to tylko u nas (w polsce) tak jest dlatego chcemy z mezem wyjechac...
wiecie moze ile dzidzius musi miec by leciec samolotem?? gdzies slyszalam ze 3 miesiace ale nie jestem pewna...
pozdrawiam

image
tak sobie poczytałam Wasz wąteki stwierdziłam,że teraz już z własnego doświadczenia ciążowego dam kilka (mam nadzieje cennych rad):

pmagda - nie czytaj netu - ja wiem to jest ciężkie,ale naprawde uwierz mi, tym schizowaniem czy z maluszkiem jest ok,można popaść niemal w depresję...przeszłam przez to (bo sama starałam się o maleństwo,więc wszystko wywoływało we mnie nieziemski ,

wpier - rozumiem,że masz dużo wesel latem, ale powiem ci tak, nie licz że na nie pójdziesz...ja cała ciąże znosiłam super, z super humorem i samopoczuciem,ale weź pod uwagę, że mam o tyle lepiej, że 3 trymestr przechodziłam zimą - kiedy jest chłodno, a i tak się puchnie. Nogi mam tak spuchnięte,że najwygodniejsze buty to jedynie adidaski, ewentualnie buty na przylepce. Moja siostra rodziła w sierpniu i ledwo chodziła. Po drugie na weselach jest głośno - a to jest najgorsze, maluchom w brzuchu to nie pasuje i mocno dają o sobie znać. O tańczeniu zapomnij. Ogólnie życzę Ci takiego samopoczucia jak ja miałam przez całą ciążę, ale ja nie poszłam na ślub kuzynki w styczniu - pod koniec ledwo się chodzi.....

Ogólnie życzę Wam, abyście w szczęściu i radości doczekały się swoich maluchów....wy pewnie chcecie,aby ten czas zleciał wam migiem - też tak miałam, a ja z kolei wolałabym, aby się ciągnął, gdyż w sierpniu będę musiała swoją myszkę zostawić w domu i wrócić do pracy....i z tą myślą już jest mi ciężko.

mi tez ale zacisniemy pasa i damy rade ale oni nie moga liczyc już na nasza pomoc jak będzie im potrzebna a mniemam ze niedługo bedzie bo tesciu po 3 zawałach, nie chodzi ma 80 lat .tesciowa zwyrodnienia i 70 lat

przykro mi.... co za ludzie....

tak za ten jeden pokój albo mamy sie wyprowadzic
e szkoda gadać całe popoludnie przeplakałam

no wiesz?? za ten jeden pokój??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry