Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE GRUBASKI 6 :)****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
neewww

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tyłozgięcie macicy jest jedną z odmian jej budowy. Trzon macicy, czyli jej główna, większa część, jest w stosunku do szyjki macicy zgięty ku tyłowi, w stronę kręgosłupa, a nie ku przodowi, jak to bywa zazwyczaj (mówimy wtedy o przodozgięciu). Tyłozgięcie nie jest wadą ani chorobą. Nie ma znaczenia dla przebiegu ciąży i porodu, gdyż wtedy macica zaokrągla się i nie jest już zgięta w żadną stronę. Jeżeli tyłozgięcie jest znaczne, to może utrudniać zajście w ciążę, ale zdarza się to bardzo rzadko.
no no ladny juz ten twoj brzunio... :))) ja juz mam wiekszy ale nie duzo... zawsze bylam szczupla i tek kilka kilo wiecej to zawsze dobrze... jak bylam 03.01 u ginekologa to wazylam juz 52kilo narazie sie nie waze ale we wtorek ide do lekarza tyle tylko ze juz nie do swojego bo moj nie ma specjalizacji w opiece kobiet w ciazy z cukrzyca a ten ktorego znalazlam przyjmuje niestety prywatnie i przy kazdej wizycie stowka w plecy :( ale jest "ponoc" bardzo dobrym specjalista a najwazniejsze jest w tej chwili zdrowie dzidziusia no i moje... :)) czy ktoras z was ma juz siare?? ja juz dostalam i sie zastanawiam czy to nie za wczesnie troche... no ale kazdy inaczej zbudowany jest i inaczej sie rozwija...
image

image

pmagdaleno - mój mi mówił że to może mi miednicę uciskać troche i pwodować takie bóle jak przed okresem lub podobne. Ale myślę, że to ciężko sprecyzować.
A jak dziś się czujesz? Boli jeszcze?

image
image
Boli jak nie minie to pojade do wojewódzkiego wieczorem żeby mnie zbadali

Maj@akażała ci ginekolog spać na brzuchu?mi tak żeby sie szybciej wyprostowała ale juz mi coraz trudniej spać

ja dzisiaj tez mam jakies bóle :( cos mnie tak pobol
ewa..

Palla a co z tym twoim zdjęciem?

to ja się pochwalę dzisiejszą fotką :) jak uda mi się wkleić.
:) dupcia i nóżki od dołu... :) kurczę - te nóżki to umięsnione jak u herkulesa haha...
ale jeszcze nie dało się stwierdzić czy to Łon czy Łona... gin powiedział, że to co się majtało między nóżętami to pępowina, a nie siuraczek :)

image

Cześć dziewczyny :-)
W końcu się zebrałam i piszę, bo mnie ostatnio taki leń naszedł, że tylko czytałam a odpisywać już mi się nie chciało......
U mnie już chyba organizm doszedł do wniosku, że ten mały intruz w moim brzuszku jest całkiem sympatyczny i mdłości jakby powoli odpuszczały, chociaz czasami w nocy od 3.00 mam atrakcje.
Jeżeli chodzi o brzuszek, to początkowe bóle minęły ale zauważyłam, że po przytulankach z mężem ból powraca....mam nadzieje, że to nic złego....
A poza tym jestem już na zwolnieniu, bo mój lekarz powiedział, że panują choróbska i nie mam się narażać na kontakty z nimi...siedzieć w domku, chodzić na spacery, odpoczywać, spać i myśleć pozytywnie.....no to sie stosuję :-)))
Pozdrawiam....

Aaaaa......mały brzuszek już widac.....chociaż raczej wieczorem niż rano :-)

image
image
Magdzia, postaram sie dzisiaj zrobic, ale ja zawsze zapominam o tym wieczorkiem, jak bede pamietała to zrobie

agu_pe super te nózki

nie? hihi też mi się strasznie podobają...

mi też lekarz proponował zwolnienie, ale nie wzięłam co by w pracy się za szybko nie dowiedzieli ;)

image
image
wiper....ja poszłam z zaświadczeniem, że jestem w ciąży i powiedziałam, że się kiepsko czuję i że idę do lekarza za kilka dni. Później tylko zawiozłam zwolnienie. Swoją drogą odchorowałam rozmowę z szefową, bo zachowała się wyjątkowo beznadziejnie......ale najwazniejsze, żeby z nami teraz było wszystko ok....

image
image
a ja mam doła bo w mojej przychodni jest tylko jeden ginekolog a ona mi nie odpowiada i chciałabym ja zmienić ale nie mam kasy na prywatne wizyty i nie wiem co teraz zrobić

a nie możesz zmienić przychodni?

no nie przychodnia jest rewelacja długo szukałam takich specjalistów.Ginekolog tez jest dobra ale mnie wkurza bo jest wiecznie niezadowolona

niezadowolona? a z czego??

z podejścia tej baby, jest wiecznie nie usmiechnieta i niezadowolona i wkurza mnie to .Chciałabym chodzic państwowo ale nie wiem gdzie i do kogo

moja wiedza w temacie dobrego państwowego lekarza jest zerowa, choć sama wolałabym nie bulić za te cholerne comiesięczne wizyty...

też bym chciała państwowo, szczególnie jeżeli sobie pomyślę ile kasy pójdzie na te wizyty co chwilę, usg i inne pierdoły

ostatnio wydałam w aptece 120 zeta a kupiłam tylko witaminy i ten cholerny Duphaston

image
image
no właśnie dlatego zdecydowałam sie na nia , niby jest patologiem ciąży i endokrynologiem ale jest taka niemiła i to mnie wkurza

ja w ciazy chodzilam panstwowo do dr. Czuprynskiej, nigdy nie placilam za zadne badania, wszystko na ksiazeczke RUM
a gdzie ona przyjmuje i czy jest dobrym lekarzem ?

ja z calego serca ja polecam, ale wiem ze jest wiele osob ktore nie sa zadowolone z jej opieki. Ale ile ludzi to tyle opinii. Ona przyjmuje w Szpitalu studenckim naprzeciwko Opery Baltyckiej.
To nie wiem czy ja tam będę mogła chodzić nic w poniedziałek tam zadzwonie dzięki

bedziesz mogla bo ja nie jestem studentka, pracuje, mam ubezpieczenie i to wystarczy. Nie musisz miec legitymacji studenckiej. Potrzebny jest dowod ubezpieczenia i ksiazaczka RUM. Najlepiej bedzie jak zadzwonisz i wypytasz o wszystko. Podac ci namiary dokladne na ta lekarke?
jakbys mogła to byłabym wdzięczna
moze być na meila jak nie chcesz tu pisać

wysle ci wszystkie informacje na maila :)) tylko daj znac czy dojdzie. Pozdrawiam goraco.
dziekuję

nie ma sprawy. Juz wyslalam maila :)) Troche dlugi jest ale chcialam udzielic wszystkich niezbednych informacji :)))
znikam juz bo moj synek domaga sie juz obecnosci matki :)))
Dziekuję

a co polecacie na zawroty głowy.... :/// kurcze nie wiem jak wytrzymam w pracy do 17tej....

image
image
dołanczam się do pytania małej, od paru dni mam okropne zawroty głowy, no i te mdłości mam nadzieję że niedługo nastąpi ich koniec heheh

a dziś dwa egzaminy mnie czekają , a nawet nie mam ochoty do notatek zajrzeć

image
image
no - w koncu perełka z suwaczkiem :)
niby rozni nas tydzien (ty 9t4d, ja 10t4d), a jednak 14dni... (ty 220, ja 206) dziwne :)

image
image
wiesz co, ja dokładnie dziś jestem w 9 tygodniu, ale te suwaczki sie tak nie chca ustawić u mnie, albo mogę być teraz w 8 tyg i 3 dniu, albo w 9 tyg i 4 dniu, zupełnie bez sensu i sama nie wiem jak to jest z nimi

image
image
Aleksandra, a czy ja równiez mogłabym poprosić o maila z informacją o tej lekarce?
Ja mam swojego rodzinnego w tej przychodni dla studentów. Gdybym miała tam przy okazji ginekologa, to super :)
Dzięki z góry!

kurcze ci lekarze mam już ich dość od godziny dzwonie w sprawie wynikówale ma zlewke na mnie

Madzia a na jakie wyniki czekasz?

na toxmoplazmoze bo miałam podwyrzszoną i cytomegalię ale oba są dobre

jade wieczorem do szpitala bo mam skurcze w brzuchu i boli mnie podbrzusze

wzięłam kolejną nospę i zaplanowałam z bólem wytrzymać do poniedziałku

trza być twardym, a nie miętkim, nie :))))

no tak tylko żeby nic złego sienie stało

pmagdalena....jak Cie boli to jedź lepiej na pogotowie żeby sprawdzili czy wszystko w porządku, ostatnio na majówkach na innym forum pozegnalismy dzidzie jednej forumki...tez zlekceważyła ból i delikatne plamienie poczym poroniła biedaczka w domu :( tragedia. teraz jestesmy wszystkie juz bardziej wyczulone na bóle. Więc ja bym na twoim miejscu naprawde sprawdziła ...przynajmniej będziesz spokojneijsza :* a tak będziesz sie niepotrzebnie denerwować....3mam kciuki buziaki

image
image

Ale ja nie plamię

nio tylko tak pisze bo dla mnie to nie jest normalne miec skurcze w podbrzuszu i bóle tak jak wyżej pisałaś :) no ale jak mówisz że ten twój ból jest taki normany to ok :) w końcu skad mam wiedziec jak Cię to boli :) życzę żeby przestało boleć w takim razie :)

image
image

byłam w szpitalu i musze znowu brac Duphaston i to 3 razy dziennie

Musze zmienic lekarza bo ta moja mnie wkurza bo kazała mi odstawić

Magda w takim razie zmień lekarza, po co masz się denerwować

image
image
musze zmienić ale nie mam na kogo

dobrze że pojechałaś do tego szpitala , ja też jeszcze biorę duphaston lepiej nie ryzykować ja tam wolę od razu jechać do szpitala najwyżej powiedzą że nic nie jest a ja mam spokój
image
[url=http://www.maluchy.pl]image[/url [url=https://achtedzieciaki.pl/artykul/10][img]http://s10.suwaczek.
tak masz racje alemoja lekarka pewnie stwierdzi ze panikuje kurcze moze polecicie mi jakiegoslekaraza ale na NFZ

nietety ja chodzę prywatnie ale raz w miesiącu płacę 80 zł a badania i usg mam skierowanie do szpitala za darmo ;usg też w szpitalu w cenie tych 80 zł raz w miesiacu więc nie jest aż tak drogo
image
[url=http://www.maluchy.pl]image[/url [url=https://achtedzieciaki.pl/artykul/10][img]http://s10.suwaczek.
a do kogo chodzisz?

Ja chodzę do doktora Leszka Klimaszewskiego on podobno ma dobrą reputację i został mi polecony on też przyjmuje na NFZ ale nie wiem dokładnie gdzie
image
pmagdalena ciesze się że pojechałaś :) czytałam kiedyś twoje posty że lekarka kazała Ci juz odstawić duphaston i byłam zdziwiona bo ja go brałam dłużej, no ale każdy lekarz ma inne zwyczaje wiec nic nie pisałam. No ale najważniejsze że z Toba i malenstwem wszystko w porządku :* 3 majcie się zdrowo :)

image
image

dobrym lekarzem jest tez Władysław Musiał przyjmuje w MSWiA na kartuskiej to jest kolo wojewodzkiego przyjmuje w poniedzialki i czwartki z rana a w srody popoludniu i w srody miedzy 14 a 15 robi usg...

polecam jest bardzo mily i czasem zartuje ma dobre podejscie juz go paru kolezankom polecilam i sa zadowolone niestety ja nie moge byc pod jego opieka w czasie ciazy (8letnia cukrzyca) :(

lecze sie u niego juz dlugi czas i naprawde polecam...

dziewczyny a co to jest za lek ten duphaston czy jakos tak??bo piszecie o tym leku...

pozdrawiam :))
image

image

A mozesz podać telefon do tego lekarza?

Duphaston to poprostu progesteron . Kobiety w ciązy dostaja go na podtrzymanie ciąży

Magda jak sie czujesz ? już lepiej ?

no czuję sie duzo lepiej
dzisiaj mam tylko kolke z lewej strony
rano miałam sesję z mężem

a co u ciebie ?

kurcze gdzie mój suwaczek?

ja tez dobrze, dziekuję. Wczoraj tak przez chwile tak mnie brzuch zabolał, ze sie przestraszyłam ale sekunda i przeszło..

Ja idę konczyz obiadek dla M, ale czort sie chyba domyśla, bo cały czas wypytuje czy bedziemy mieli gości,

spadam ,papa i miłego weekendu :)

papa udanej imprezki

magda co do doktora musiała to ja też u niego kiedyś byłam i jest super telefon sprawdź sobie do mswia to ci podadzą ja do niego teraz nie chodzę bo tam w szpitalu nie ma odziału położniczego ale lekarz jest naprawdę dobry
image
to jest
Kartuska 4/6
80-104 Gdańsk
tel.(0-58) 309-82-22 (to jest do rejestracji)
jak cos to sprobuj jeszcze na ten (0-58) 309-82-26

jak bys chciala to mam jeszcze numer komorki do niego...
image

image

ja raczej tego leku nie dostane bo to raczej sa hormony a ja ich brac nie moge...
mam nadzieje ze nic takiego nie bede musiala brac...

image
image

image

ja to mam jazdy z tą ciążą
W piątek była w szpitalu a w sobotę miałam mega nerwoból w lewym boku i musiałam jechać znowu do szpitala

Mam nadzieję że moje przeboje juz się skończyły

Magda ja zauważyłam u siebie że im więcej czasu mam dla siebie tym mniej robię i tym gorzej się czuję ;bo mam czas na myślenie o tym co mnie boli ,dziś i wczoraj nie było mnie w domu więc czułam się jak nowonarodzona nic mnie nie bolało nic nie strzykało; a od jutra do pracy ciekawe jak podziała na mnie poranne wstawanie czy też tak dobrze:)
image
witajcie! :)

dziś Eliska popodglądamy sobie nasze bejbiątka :)
ja mam wizyte dopiero na 19,30.... :/ sie doczekac nie mozemy :)))))

image
image
cześć :)

ja mam dopiero wizytę na 13 lutego :( ale nie bede miała robionego usg...

ja USg będe miała dopiero w marcu

ja też - dopiero w 20-tym tygodniu...
szkoda, nie?
tak fajnie pooglądać tego Małego Ludzika na ekranie. i posłuchać serducha...

seruszko usłysze już 30 stycznia

jak lekarz na pierwszym usg wlaczyl mi glosnik i uslyszalam bicie serduszka....- matko! co za niesamowite uczucie! aż się popłakałam :)))

image
image
kurczę - tego się nie da porównać z niczym innym :)

Magda, ja też idę 30 stycznia na USG, moze też już posłucham :)

image
image
na pewno posłuchasz :) przygotuj się na niezapomniane wrażenia :)))

małaa chyba sobie dzisiaj dobrze dzidzi nie pooglądasz. Ja byłam w sobotę i niestety nic nie widziałam. Zdjęcia też nie będzie z tego USG (TYLKO Z TEGO W SZPITALU). i SEDUCHA TEŻ NIE BYŁO.

image
no to mnie nie pocieszylas.... :////

image
image
ale z drugiej strony chociaż dobrze że gin dobrze widział i powierdział że wszystko jest ok i jaki jest duży

image
a dlaczego nie wydrukował Ci fotek?
przecież to nie problem? każde usg ma taką opcję.

pytałam o zjęcia , powiedział że na tym USG nie można. Może ma coś popsute, nie wiem

image
a ja słyszałam w 7 tygodniu serce
A jak mąż usłyszał to sie poplakała prawie

dziewczyny macie juzplany na imiona dla dzieci? bo my mamy kłopot z imionami nic nam sie nie podoba

w przyszłym tyg. to już będzie prawie 8 tydz. to mam nadzieje ze tez usłysze...w ogóle mam nadzieje ze wszystko jest ok i lokator jeszcze jest...

imiona są już w miare sprecyzowane

image
image
wiper napewno jest
ja ciągle sie boje ze sie cos stanie ale mnie dzisiaj lekarka pocieszyła

my mamy dla chłopaka - M ubóstwiał swojego dziadka, był z nim bardzo mocno związany i tak się nieszczęśliwie złożyło, że był w morzu kiedy dziadek zmarł, więc nie miał nawet okazji go pożegnać - stąd imię dla chłopca. tak trochę chyba w ramach hołdu...
z dziewczynką natomiast jest problem... nasz początkowy typ jakoś w miarę upływu czasu przestał nam się podobać... i na razie nie mamy pomysłu...

My dla dziewczynki Majka a dla chłopca nie wiem.. Ja bym chciała Maks ale M sie nie zgadza... a wy nic ? zadnych opcji ?

magda byłas u lekarza juz ?

my wogóle nie mamy pomysłu na imię .jak nam się jakies podoba to za tydzien juz nie

Byłam u lekarza wszystko oki, lekarka byla dzisiaj mega miła, kazała brac duphaston 3 razy dziennie i nospe i lezeć

Byłam polekarzu na szybkim spacerku a teraz kuruje męża w wyrku

M miał wypadek 6 lat temu w którym zginął jego przyjaciel na którego mówiono własnie Maja i chyba ze względu na to on się zgadza na pamiątke :) a mi sie poprostu to imie podoba jest takie słodziutkie:)
ale dla chłopca zero pomysłu ;/

Palla u nas też Maks wchodzi w gre ;)

image
image
Mi sie tez maja podoba narazie.

Moja rodzinka chciałaby zebym dziewczynkę nazwała Oliwia a ja nie moge słuchać tego imienia bo mi sie mega źle kojarzy

wiper a co Ty masz takie dziwne wątpliwości? coś jest nie halo??

czemu oliwia ci sie zle kojarzy ? ja mam takie głupie skojarzeniu typa margaryna albo cos;/ ale nie wiem jak oliwie zdrobic, oliwka, liwia, jakos nie ciekawie.. a imie maja samo w sobie jest takim zdrobnieniem :) majcia i maja inaczej cie chyba nie da hehe :P

majeczka jeszcze :))

u nas poki co dla laseczki mamy Oleńkę (jeszcze pół roku temu była Julia i zadne inne imie, teraz jest Ola i zadne inne :)) mam nadzieje ze to juz nam sie nie zmieni)

dla facecika ja bardzo bym chciała Marcin, moj mezus srednio, on by wolal Piotr, Krzys... jeszcze mamy troszke czasu - na pewno cos wybierzemy :)

image
image
Aga, mam wątpliwości, bo to takie nierealne dla mnie jeszcze jest

zobaczyłam wtedy na USG i było ok, a teraz jak nie widzę to jakoś nie mogę w to uwierzyć

tylko tyle...

image
image
wiper ja mam to samo niestety ale nie martw się

Mi sie xle kojarzy bo mialam w pracy kolezanke o tym imieniu i była wredna

Dziewczyny, jeśli szukacie ciążowych ciuchów to zapraszam na wyprzedaż ;)
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2393550

image
hihi - ja przez pierwsze dwa tygodnie po tym jak się dowiedziliśmy byłam w takim szoku, że nie umiałam nawet się cieszyć - o co M miał do mnie straszne pretensje...

nic się nie martw :) Lokatorek rośnie, zaraz zacznie Ci rosnąć brzusio - jest dobrze. :))

a ja znowu zapomniałam zrobic zdjecia brzuszka :( mam nadzieje ze dzisiaj bede pamietała ... a juz tak rosnie :)

Piri fajne te ciuszki ale ja sie boje że kupię i będą za male

Piri te dresowe sa super wzielabym je gdyby były dobre dla mnie

mała - no ja też się nie mogę doczekać dzisiejszego usg :) Powiedziałam też w końcu w pracy szefowi.. Spodziewał się, ale chyba jednak był zaskoczony troche :) Ale spoko :))

image
image
u mnie w pracy bylo bardziej zaskoczenie niz spodziewanie sie ;)

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

do góry