Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE GRUBASKI 6 :)****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
neewww

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tyłozgięcie macicy jest jedną z odmian jej budowy. Trzon macicy, czyli jej główna, większa część, jest w stosunku do szyjki macicy zgięty ku tyłowi, w stronę kręgosłupa, a nie ku przodowi, jak to bywa zazwyczaj (mówimy wtedy o przodozgięciu). Tyłozgięcie nie jest wadą ani chorobą. Nie ma znaczenia dla przebiegu ciąży i porodu, gdyż wtedy macica zaokrągla się i nie jest już zgięta w żadną stronę. Jeżeli tyłozgięcie jest znaczne, to może utrudniać zajście w ciążę, ale zdarza się to bardzo rzadko.
no no ladny juz ten twoj brzunio... :))) ja juz mam wiekszy ale nie duzo... zawsze bylam szczupla i tek kilka kilo wiecej to zawsze dobrze... jak bylam 03.01 u ginekologa to wazylam juz 52kilo narazie sie nie waze ale we wtorek ide do lekarza tyle tylko ze juz nie do swojego bo moj nie ma specjalizacji w opiece kobiet w ciazy z cukrzyca a ten ktorego znalazlam przyjmuje niestety prywatnie i przy kazdej wizycie stowka w plecy :( ale jest "ponoc" bardzo dobrym specjalista a najwazniejsze jest w tej chwili zdrowie dzidziusia no i moje... :)) czy ktoras z was ma juz siare?? ja juz dostalam i sie zastanawiam czy to nie za wczesnie troche... no ale kazdy inaczej zbudowany jest i inaczej sie rozwija...
pmagdaleno - mój mi mówił że to może mi miednicę uciskać troche i pwodować takie bóle jak przed okresem lub podobne. Ale myślę, że to ciężko sprecyzować.
A jak dziś się czujesz? Boli jeszcze?

Boli jak nie minie to pojade do wojewódzkiego wieczorem żeby mnie zbadali

Maj@akażała ci ginekolog spać na brzuchu?mi tak żeby sie szybciej wyprostowała ale juz mi coraz trudniej spać

ja dzisiaj tez mam jakies bóle :( cos mnie tak pobol
ewa..

Palla a co z tym twoim zdjęciem?

Cześć dziewczyny :-)
W końcu się zebrałam i piszę, bo mnie ostatnio taki leń naszedł, że tylko czytałam a odpisywać już mi się nie chciało......
U mnie już chyba organizm doszedł do wniosku, że ten mały intruz w moim brzuszku jest całkiem sympatyczny i mdłości jakby powoli odpuszczały, chociaz czasami w nocy od 3.00 mam atrakcje.
Jeżeli chodzi o brzuszek, to początkowe bóle minęły ale zauważyłam, że po przytulankach z mężem ból powraca....mam nadzieje, że to nic złego....
A poza tym jestem już na zwolnieniu, bo mój lekarz powiedział, że panują choróbska i nie mam się narażać na kontakty z nimi...siedzieć w domku, chodzić na spacery, odpoczywać, spać i myśleć pozytywnie.....no to sie stosuję :-)))
Pozdrawiam....

Aaaaa......mały brzuszek już widac.....chociaż raczej wieczorem niż rano :-)

to ja się pochwalę dzisiejszą fotką :) jak uda mi się wkleić.
:) dupcia i nóżki od dołu... :) kurczę - te nóżki to umięsnione jak u herkulesa haha...
ale jeszcze nie dało się stwierdzić czy to Łon czy Łona... gin powiedział, że to co się majtało między nóżętami to pępowina, a nie siuraczek :)

image

Magdzia, postaram sie dzisiaj zrobic, ale ja zawsze zapominam o tym wieczorkiem, jak bede pamietała to zrobie

agu_pe super te nózki

mi też lekarz proponował zwolnienie, ale nie wzięłam co by w pracy się za szybko nie dowiedzieli ;)

nie? hihi też mi się strasznie podobają...

wiper....ja poszłam z zaświadczeniem, że jestem w ciąży i powiedziałam, że się kiepsko czuję i że idę do lekarza za kilka dni. Później tylko zawiozłam zwolnienie. Swoją drogą odchorowałam rozmowę z szefową, bo zachowała się wyjątkowo beznadziejnie......ale najwazniejsze, żeby z nami teraz było wszystko ok....

a ja mam doła bo w mojej przychodni jest tylko jeden ginekolog a ona mi nie odpowiada i chciałabym ja zmienić ale nie mam kasy na prywatne wizyty i nie wiem co teraz zrobić

a nie możesz zmienić przychodni?

no nie przychodnia jest rewelacja długo szukałam takich specjalistów.Ginekolog tez jest dobra ale mnie wkurza bo jest wiecznie niezadowolona

niezadowolona? a z czego??

z podejścia tej baby, jest wiecznie nie usmiechnieta i niezadowolona i wkurza mnie to .Chciałabym chodzic państwowo ale nie wiem gdzie i do kogo

moja wiedza w temacie dobrego państwowego lekarza jest zerowa, choć sama wolałabym nie bulić za te cholerne comiesięczne wizyty...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry