Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE GRUBASKI 6 :)****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
neewww

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tyłozgięcie macicy jest jedną z odmian jej budowy. Trzon macicy, czyli jej główna, większa część, jest w stosunku do szyjki macicy zgięty ku tyłowi, w stronę kręgosłupa, a nie ku przodowi, jak to bywa zazwyczaj (mówimy wtedy o przodozgięciu). Tyłozgięcie nie jest wadą ani chorobą. Nie ma znaczenia dla przebiegu ciąży i porodu, gdyż wtedy macica zaokrągla się i nie jest już zgięta w żadną stronę. Jeżeli tyłozgięcie jest znaczne, to może utrudniać zajście w ciążę, ale zdarza się to bardzo rzadko.
no no ladny juz ten twoj brzunio... :))) ja juz mam wiekszy ale nie duzo... zawsze bylam szczupla i tek kilka kilo wiecej to zawsze dobrze... jak bylam 03.01 u ginekologa to wazylam juz 52kilo narazie sie nie waze ale we wtorek ide do lekarza tyle tylko ze juz nie do swojego bo moj nie ma specjalizacji w opiece kobiet w ciazy z cukrzyca a ten ktorego znalazlam przyjmuje niestety prywatnie i przy kazdej wizycie stowka w plecy :( ale jest "ponoc" bardzo dobrym specjalista a najwazniejsze jest w tej chwili zdrowie dzidziusia no i moje... :)) czy ktoras z was ma juz siare?? ja juz dostalam i sie zastanawiam czy to nie za wczesnie troche... no ale kazdy inaczej zbudowany jest i inaczej sie rozwija...
pmagdaleno - mój mi mówił że to może mi miednicę uciskać troche i pwodować takie bóle jak przed okresem lub podobne. Ale myślę, że to ciężko sprecyzować.
A jak dziś się czujesz? Boli jeszcze?

Boli jak nie minie to pojade do wojewódzkiego wieczorem żeby mnie zbadali

Maj@akażała ci ginekolog spać na brzuchu?mi tak żeby sie szybciej wyprostowała ale juz mi coraz trudniej spać

ja dzisiaj tez mam jakies bóle :( cos mnie tak pobol
ewa..

Palla a co z tym twoim zdjęciem?

Cześć dziewczyny :-)
W końcu się zebrałam i piszę, bo mnie ostatnio taki leń naszedł, że tylko czytałam a odpisywać już mi się nie chciało......
U mnie już chyba organizm doszedł do wniosku, że ten mały intruz w moim brzuszku jest całkiem sympatyczny i mdłości jakby powoli odpuszczały, chociaz czasami w nocy od 3.00 mam atrakcje.
Jeżeli chodzi o brzuszek, to początkowe bóle minęły ale zauważyłam, że po przytulankach z mężem ból powraca....mam nadzieje, że to nic złego....
A poza tym jestem już na zwolnieniu, bo mój lekarz powiedział, że panują choróbska i nie mam się narażać na kontakty z nimi...siedzieć w domku, chodzić na spacery, odpoczywać, spać i myśleć pozytywnie.....no to sie stosuję :-)))
Pozdrawiam....

Aaaaa......mały brzuszek już widac.....chociaż raczej wieczorem niż rano :-)

to ja się pochwalę dzisiejszą fotką :) jak uda mi się wkleić.
:) dupcia i nóżki od dołu... :) kurczę - te nóżki to umięsnione jak u herkulesa haha...
ale jeszcze nie dało się stwierdzić czy to Łon czy Łona... gin powiedział, że to co się majtało między nóżętami to pępowina, a nie siuraczek :)

image

Magdzia, postaram sie dzisiaj zrobic, ale ja zawsze zapominam o tym wieczorkiem, jak bede pamietała to zrobie

agu_pe super te nózki

mi też lekarz proponował zwolnienie, ale nie wzięłam co by w pracy się za szybko nie dowiedzieli ;)

nie? hihi też mi się strasznie podobają...

wiper....ja poszłam z zaświadczeniem, że jestem w ciąży i powiedziałam, że się kiepsko czuję i że idę do lekarza za kilka dni. Później tylko zawiozłam zwolnienie. Swoją drogą odchorowałam rozmowę z szefową, bo zachowała się wyjątkowo beznadziejnie......ale najwazniejsze, żeby z nami teraz było wszystko ok....

a ja mam doła bo w mojej przychodni jest tylko jeden ginekolog a ona mi nie odpowiada i chciałabym ja zmienić ale nie mam kasy na prywatne wizyty i nie wiem co teraz zrobić

a nie możesz zmienić przychodni?

no nie przychodnia jest rewelacja długo szukałam takich specjalistów.Ginekolog tez jest dobra ale mnie wkurza bo jest wiecznie niezadowolona

niezadowolona? a z czego??

z podejścia tej baby, jest wiecznie nie usmiechnieta i niezadowolona i wkurza mnie to .Chciałabym chodzic państwowo ale nie wiem gdzie i do kogo

moja wiedza w temacie dobrego państwowego lekarza jest zerowa, choć sama wolałabym nie bulić za te cholerne comiesięczne wizyty...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry