Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009 - 99

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
04.07 Joanka_D - córka Julia - 3445g, 56cm/Zaspa
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
19.08 Kasia i Tomek-syn Tomasz 3280g, 52cm/ Zaspa (wątek 94)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=177438&c=1&k=130#fs
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jolga, no przeciez przyszlo @

kasa poszla rano
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
Mia kobito i z onetu i wupe wracaja meile do ciebie. Dawaj inny adres;)
imageimage
jolga, podeslij mi na maila nr konta i kwote to od razu przeleje tobie kaske

jesli moesz to napisz tez firme w ktorej pracuje twoj maz - jesli chlopaki dostarczaja tam paczki to kogos podesle do niego po kredki
jesli nie to bede sie martwic pozniej :)

iwonka, ty kiedys pisalas o termomixie ze mozna danio zrobic - zarzucisz przepisem?
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
u nas zęboli 10, a z myciem raczej kiepsko. mały nie pije wody, tylko soczki i herbatki. słodycze lubi (czekolady i ciastek z czekolada nie dostaje, ale podjada biszkopty, herbatniki, miśkopty itp), też ostatnio myślałam o wizycie u dentysty, musimy poszukać jakiegoś w Gdańsku.
iwonka_ika, a orientujesz się jak cenowo wygląda sprawa tych zajęć muzyczno-rytmicznych w horyzonciku?
image[/url]

image
Tutaj http://www.rankinglekarzy.pl/lekarz/19094/Arkadiusz-Golmont/stomatolog/Chwaszczyno cala rodzina leczy sie tu od lat i Tomusia nigdzie indziej bym nie zabrala. Nie leczy na NFZ ale przeglady/wizyty adaptacyjne sa gratis ;)
Kasia, a gdzie byliście u dentysty, bo nawet nie mam pojecia, gdzie jakis fajny dla maluszka.
image

image
My bylismy u dentysty dokladnie tydzien temu-zebow 11-choc czworki nie do konca sa jeszcze przebite. Tomul o dziwo dal sobie ladnie obejrzec zeby. Za 6 miesiecy mamy sie znowu pokazac. Z myciem bez problemu-myjemy w wannie pasta elmex, choc maly nie za bardzo wypluwa-wiekszosc polyka, ale doktor kazal sie tym nie przejmowac. Polecil nam kupic elmexzel-na zamowienie w naszej aptece-dzis powinien byc, ktorym mamy jeszcze smarowac zabale po myciu. No i powiedzial:zadnych soczkow, slodyczy czy picia ze smoka i wszystko bedzie ok. Dla nas to pestka, bo do wypicia soku Tomka trudno naklonic, slodycze sa tylko w sobote, a ze smoka w zyciu nie pil, wiec powinno byc ok.
My z mezem mielismy mega stresa przed ta wizyta, a maly byl zachwycony zwiedzaniem gabinetu, swiatelkami itd ;D
A przy okazji:wybieracie sie na niedzielna wyprzedaz?
Jola, ja ma tez we wtorek dentyste ;-) nam pasuje czwartek, wiec bysmy jakos wpadły. Zoska tez ma 8 zeboli, ale najgorsze, ze ona nie daje ich sobie wogole myc, wiec roznie z tym myciem bywa, raczej kiepsko :-(
image

image
dziewczyny( asia i mia) jak sie wkoncu umawiamy? Asia czy w srode/czwartek nas odwiedzicie? Jak wam pasuje? wtorek u mnie odpada bo mam dentyste ale inne dni nam pasuja. Mia mam dac te kredki kolezance czy odbierzesz ode mnie?

A wlasnie mamuski bylyscie z dzieciakami u dentysty tak kontrolnie? U nas stanelo na 8 zebach i narazie wiecej nie widzę ale planuje z mloda sie przejsc kontrolnie.
Dziewczyny nie wiem czy wiecie ale teraz są promocje na kombinezony zimowe dla maluchów np. w Coccodrillo w Medisonie ze 178zł na 107zł.
i widziałam też je w Fashion House są fajne ceny.

Ja niestety się pospieszyłam i kupiłam używany ale "prawie jak nowy" na Allegro za 111zł z kosztami przesyłki już. :(
Powiem szczerze, że na Allegro z kompletami zimowymi Coccodrillo to jakiś obłęd za nowe trzeba zapłacić ok 200 - 230zł :/ jakiś obłęd!!
a używane żeby trafić za mniej niż 100zł to też nie łatwo.
Mia, dziękujemy za kredki.

Jumelka, ale z Dominika już duży i fajny chłopa :-)

U nas zęby bez zmian od ponad pół roku, co jakiś czas niby szukują się do wyjscia, ale na tym koniec.

Zosia zabawek też raczej nie uznaje, chociaz ostatnio ksiazeczkami potrafi się trochę zajac, ze spaniem tez mamy troche problem, bo tak jak wczesniej odkladalam ja do lozeczka to sie troche pokokosila i zasypiala, a odkad nauczyla sie "wychodzic"gora z lozeczka, to wyjelam jej szczebelki, to teraz sa ciagle wedrowki, ale za to slodkie jest jak rano przychodzi do nas ze swoim kocykiem ;) do tego teraz ma etap, że wszedzie mnie ciagnie za reke i albo mam za nia chodzic, albo nosic na rekach, bo wtedy jej latwiej pokazac co chce, poza tym zaczela sie troszke rozgadywac, tylko mama nie chce zaczac do mnie mowic, a umie od dawna, za to tata, baba, ciocia i inne mowi non stop.
image

image
Ryblon ja też myślę o takich zajęciach dla Zuzi znalazłam coś takiego
"Artystyczne improwizacje" – muzyczno – rytmiczne ( z elementami logorytmiki ) i plastyczne, – dla dzieci w wieku od 9 miesiąca do 3 lat

w przedszkolu Horyzoncik na moim osiedlu a wiem że ty z Kowali to też nie daleko :-)

U nas stan zębów powiekszył się o 2, ja po powrocie do pracy nie wiem kiedy mi czas między palcami przelatuje, ale cieszę się bardzo że znów jestm między ludźmi. Zuza u opiekunki i jest zadowolona ale nie wiem czy nie dać jej od nowego roku do jakiejś grupy przedszkolnej od 1,5 roczku.
Zuzka też uwielbia kredki, i tylko na początku brała je do buźki, teraz już tylko tworzy dzieła :-)
Wogóle mam z nią problem, bo niechce się bawić wogóle swoimi zabawkami garnuszek, szczeniaczek leżą w koncie, to chyba przez to że u opiekunki ma zabawki dla starszych dzieci (laptop, garnki, kuchnie itp) sama nie wiem co jej teraz kupić bo jej się nudzi w domu ;-)
u nas też jest problem ze spaniem ale w dzień, wcześniej Hania ładnie zasypiała w swoim łóżeczku albo rozkładałam jej łóżko i tak razem leżałyśmy aż zasnęła a teraz może padać i zaśnie tylko w wózku;/
masakra przyzwyczaiła się do spania na spacerach i mam teraz problem np. teraz jest chora nie możemy wyjść z domu i ze spania nici, muszę przynieść dziś wózek i ją wozić.
No i zaczyna się taki fajny czas , rozumie wszystko co do niej mówie oprócz "NIE I NIE WOLNO"
image
image
Rzeczywiscie Dominik wygląda na starszego, fajny chłopak :)
fajnie wiedziec ze jest taka lista przebojów dla dzieci, musimy sobie obejrzec. my właczamy Jaśkowi "Jaka to melodia" :) małemu bardzo sie podoba, padamy ze śmiechu jak tańcuje i kręci pupką :)
w ogóle zastanawiam sie czy nie zapisac sie z Jasiem na jakies zajęcia muzyczno ruchowe. musze czegos poszukac :)
u nas ostatnio problemy ze spaniem i niestety jedna godzinna drzemka :( chybaże jedziemy gdzies samochodem to mały sobie kimnie chwilkę. no i jakiś nerwowy jest ostatnio, mam nadzieję że to przez zęby.
image[/url]

image
Witamy się i my :)

Miśka od tygodnia zakatarzona, mam już dość wiecznego wycierania nosa i smarkania, ale ona pewnie jeszcze bardziej... Mam nadzieję że to się wkótce skończy.

Stan uzębienia 6 sztuk, bez zmian od 3 miesięcy. Coś wolno ta produkcja idzie :)
Za to ja sobie dziś zęba ukruszyłam na... kaszy gryczanej :/ hehe. nie wiem jak to się mogło stać.

Dominik super i duży chłopak już! :)
imageimage
Ale duży chłopak:)
Hania chora:/ my już mamy kombinezon, zamówiłam z allegro używany tchibo i jest rewelacyjny!
teraz musimy poszukać jakiejść ciepłej czapki, szalika, rękawiczek no i butów.
u nas zębów jest już sporo jakieś 11 ? cięzko mi powiedzieć bo Hania nie daje mi zobaczyć:P
Hania uwielbia cymbałki, ma takie że jeszcze wciska guziczek i jakieś tam melodyjki są i wali w te cymbałki:D
no i codziennie 8 rano ogląda listę przebojów dla dzieci na kanale vh1 o ile się nie mylę, na początku są piosenki dla mam z teledyskami dla dzieci a około 8.20 są takie typowo dziecięce typu" ogórek, ogórek"
Ulubiona piosenka Hani o pieczeniu ciasta:P dzięki niej nauczyła się mówić TAK:P
image
image
Jumelka super fotki! W szoku jestem,ze taka mala roznica wieku miedzy naszymi synami. Twoj wyglada jakby byl rok starszy od Tomka na tych zdjeciach ;) U takich maluchow kilka tygodni to jednak wielka roznica. Choc wzrostem Tomul dorownuje, bo ubranka 86 sa juz ciasnawe i kupuje juz 92.
Ufff, jak ten czas szybko mija. Ciągle Was podczytuję i z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia naszych pociech.

U nas ciągle cisza jeśli chodzi o zęby. Na razie mamy tylko jedynki i dwójki - razem 8 :)
Mały ostatnio rośnie jak na drożdżach i muszę kupować ubranka 86-92. Zaczynamy rozglądać się za kombinezonem na zimę - dwuczęściowym oraz ciepłymi butami. Póki co niezłą jazdę mamy z zakładaniem rękawiczek. Dominik wyrywa rączki, krzyczy, płacze jakby mu się jakaś krzywda działa.

Na dworze nadal największym hitem są wszelkiego rodzaju patyki, a ostatnio również kasztany :)

Jeśli chodzi o kredki, to parę miesięcy temu zakupiłam świecówki Crayons w Carrefourze. Fajne są - grube więc łatwo się je trzyma. No i Dominikowi podpasowały. Jego największe 'dzieła' to zestaw różnych kresek, hihihi. Na początku też próbował jeść kredki, ale szybko mu minęło.

Też się pochwalę moim synkiem :)
image

image
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

do góry