Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Spadłyśmy haniebnie nisko więc zakładam nowy wątek, może się coś ruszy :)

LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07 dziewczynka/Zosia
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07- dziewczynka
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07- dziewczynka /Jagoda
MiA_2008 25.07- chłopczyk
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ:
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08-chłopiec/ Szymon
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje maleństwo też zawsze jakieś wstydliwe i mało się rusza na USG, teraz ide 8 kwietnia to mam nadzieję, że trochę pofika ;-) A mnie dzisiaj od rana plecy bolą i nie wiem jak do 16 wysiedzę :(
Mój za to prawie zawsze przy USG śpi. Ostatnio tak się gdzieś wcisnął, że nie dało się nic pomierzyć i nic się nie dowiedziałam. Doktorka wciskała mi tą sondę i jeździła a on sobie leżał gdzieś w dole. Pokazał tylko główkę z profilu, rączkę, stópkę i odstające od brzuszka jajka :)
Już trzy razy stwierdzono, że to chłopiec i ja głęboko w to wierzę. Mam nadzieję, że tak już zostanie :)
Teraz mam wizytę po świętach i chyba będę musiała się szybciej urwać z wykładu w SR - bo akurat mam wizytę na 18. Ciekawe czy wtedy da się zmierzyć. Może po drodze zjem coś słodkiego coby go pobudzić - to prawie zawsze działa :)
dokładnie, dla mnie też to było ważne, że ktoś inny oceni kondycję mojej ciąży i potwierdzi płeć ;P
Dr Tomczyk stwierdziła, że idealnie się ustawia do określenia płci, pod tym względem Bąbel jest bardzo zdyscyplinowany, ale za to zawstydził się i zasłonił buźkę rączką ;P
no i potwierdziła, że jest bardzo żywotny, o czym ja się przekonuję kilka razy na dobę :)
No własnie, czyli nie wydawało mi się że jakieś niedorobione to wszystko... ale co tam, jak sama mówisz - raz warto.
Chociaż, prawdę mówiąc, mogłabym się obyć bez tego 3D.
Ważne że inny lekarz obejrzał, pomierzył i powiedział że wszystko w porządku.
Martek - szczytem moich marzeń ta wizyta nie była, ale pani doktor jest bardzo kompetentna i sympatyczna, poinformowała mnie o wszystkim, od wielkości główki, poprzez cały wzrost Bąbla i wagę
film faktycznie składa się z fragmentów, a zdjęcia są czarno-białe, ale w trójwymiarze
wydaje mi się, że gdyby Bąbel spał to ładniej by wszystko wyszło, a nie dość, że się wiercił to jeszcze ułożył się bokiem i buźkę przez 90% czasu badania zasłaniał rączką, ale pani doktor była na tyle wyrozumiała i cierpliwa, że udało jej się złapać buziaczka, ale z profilu :)
wydaje mi się, że warto wybrać się na takie badanie raz w czasie ciąży
ale technologia chyba nie jest aż tak posunięta, bo tak jak zdjęcia są czasem poruszone, tak na filmie też się obraz zamazywał w ruchu dziecka
Cześć dziewczyny :)
Coraz więcej panienek się objawiło. Ciekawe czy już zostaną do końca panienkami i nic się nie zmieni? :) Ostatnio ciocia nam kupiła malutką czerwoną sukieneczkę więc już musi tak pozostać:)

Źle się czuję ostatnio i prawie nie wyłażę z domu, tylko leżę w lóżku.
A propos łózka to czkamy na zamówione łóżeczko i pościel :)

Karolcia, jesteś zadowolona z wizyty na szafranowej?

i ja się witam w piątek:)) - mnie niestety nikt nie obudził skacząc w moim brzuchu - musiał zrobić to budzik...:(

gratuluję córeczek:))))

ja jestem tutaj ostatnia na liście - na usg ide po świętach - i dopiero wtedy, mam nadzieję do wiem się kto mieszka u mnie:))

więc chyba ostatnia się wpiszę:))

a co do książki - to ja mam "ciężarówką przez 9 miesięcy" - bardzo mnie odpręża - bo wszyscy tak poważnie mówią o ciąży...:)) a fachowe porady znajduję w internecie:)) na razie mi wystarcza - może później w jakąś jeszcze książkę zainwestuję?:)

miłego piątku - już czekam aż minie te 7 godzinek i będzie weekend!!!:))
W końcu piątek :)
Mój mały od wczoraj ma przypływ energii (może w końcu wiosna idzie, hihi). Wieczorem bombardowanie, a dziś zrobił mi pobudkę o 6.30. Musiałam wstać, bo mi po pęcherzu skakał :)

Karolcia, ja na razie nie kupuję żadnych gazetek, chociaż powoli zaczynają mnie kusić, więc pewnie zacznę. Zdarza się, że odstanę jakąś przy okazji wizyty u gina (Poradnik Domowy, M jak Mama, czy Mamy Dziecko), ale to tak sporadycznie i często 'przeterminowane' :)
Na początku ciąży dostałam od mamy książkę: W oczekiwaniu na dziecko i tam jest całkiem fajnie wszystko wyjaśnione i czasem sobie czytam.
No to widzę że jest po równo....ciekawe jak będzie pod koniec jak już wszystkie mamusie będą znały płeć....Miłego wieczorku życzę. Ja nie mogę doczekać się powrotu męża, aby pokazać mu zdjęcia z usg. Dzwoniłam tylko do niego aby powiedzieć o córci, jest mega szczęśliwy....Coś tak czuję że to będzie tatusia córusia.........
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07 dziewczynka /Zosia
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07- dziewczynka
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07- dziewczynka /Jagoda
MiA_2008 25.07- chłopczyk
trotka 25.07- dziewczynka /Oliwia
asior 27.07

SIERPIEŃ:
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08- dziewczynka
Ola81 07.08- dziewczynka
bruks1983 15.08- chłopiec /Szymon
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08

no to gratulujemy kolejnej panienki :-)
witam!! nasz maluszek sie okresil w 99% i jest to dziewczynka :D
juz nie moge sie doczekac 3-wymiarowego... bedziemy miec 06.04 :)
dzisiaj mala brykala na calego!! szczegolnie upodobala sobie prawa strone i chyba cala sie tam wpasowala...no i charakterek juz ma!! jak mamusia glaskala to niunia nie przeniosla sie na srodek a taty posluchala!!??
Widzę, że same dobre wiadomości na forum.
My dzisiaj całkiem dobrze się czujemy, po nocnych igraszkach synka. Wymyślił sobie skakanie matce po pęcherzu do 2 w nocy:/
A potem cały dzień grzecznie spał.
W poniedziałek czekają mnie badania i zapisanie się do SR, a za tydzień wizyta u gina.
Dzięki Karolcia! Udało się...
jeszcze jedna próba

image
trotka - Gratuluję wiadomości o Córci :)
jeśli wstawiasz fotki z imageshack to musisz kopiować link spod zdjęcia (oznaczenie forum1 czy jakoś tak :)
ja się czuję bardzo dobrze, odpukać, choć wkraczam już w trzeci trymestr, w nocy zdarzają mi się skórcze łydek i drętwienie od pośladków w dół, ale mam na tyle mocny sen, że rozbudzam się na chwilę, dochodzę do normalnego krążenia chodząc na leżąco (ruszam nóżkami) i śpię dalej :)

dzisiaj weszłam do dwóch księgarni i - aż dziwne - mimo chęci kupienia jakiejś książki nie mogłam znaleźć dla siebie żadnej interesującej pozycji
czy Wy również wspomagacie się jakimiś książkami? a może prasa?
przyznaję się, że zaczęłam kupować gazety ze względu na ciekawe dodatki, a teraz coraz częściej kupuję ze względu na fajne artykuły (np. "M jak Mama"), nie są to zakupy regularne ani skierowane na konkretny tytuł :)
O... teraz widzę :)
image

jeszcze jedno...a większych nie można wstawić?
próba zdjęcia
image
Kurczę, a mi się nie wyświetla zdjęcia maluszka Karolci :(
Gratulacje Trotka :)

opis jak wkleić zdjęcie jest tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/Wrzucanie-fotek-ktok-po-kroku-INSTRUKACJA-z-rys-t62975,1,11.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry