Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Spadłyśmy haniebnie nisko więc zakładam nowy wątek, może się coś ruszy :)

LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07 dziewczynka/Zosia
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07- dziewczynka
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07- dziewczynka /Jagoda
MiA_2008 25.07- chłopczyk
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ:
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08-chłopiec/ Szymon
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
miało być nie smaruj się :)
Mnie dzisiaj od rana boli brzuch jak tylko chwilę posiedze przy komputerze, nie wiem co to będzie później bo narazie mam mały brzuszek i już mnie tak jakby ciśnie jak siedzę lekko do przodu pochylona.
mnie też boli jak się pochylam przy kompie w pracy - a robie to dosyć często niestety...
a poza tym czekam aż się do mnie wyraźnie odezwie - bo czasem mnie coś załaskocze - ale co to - nie wiem - może mi się śniadanie przewala:) czekam na znak...:))
w ciąży nawet przy rwie nic nie można brać (bo działają na to tylko szkodliwe dla płodu leki) ani smarować ani rozgrzewać.. miałam podejrzenie rwy i lekarka kategorycznie zabroniła

u mnie na szczęście to był tylko naderwany mięsień ale jeżeli bardzo cię boli idź do lekarza - bo u mnie sprawdzali czy to nie kamienie nerkowe, woreczek i wyrostek

gin powiedział, że w ciąży też czasem takie cuda wychodzą
witamy się i my. Jutro już wracamy do domku-pogoda w stolicy beznadziejna (dzisiaj przywitał nas śnieg).
Ja z plecami mam straszne problemy od jakiś 2 tygodni. Ból nie do opisania i nic nie mogę z tym zrobić-nawet masaże nic nie dają. Na początku było tak, że po intensywnym dniu się odzywały-teraz nie ma na to reguły. Bolą jak nawet siedzę. Niestety-takie to uboczne uroku naszego stanu. Ale na pocieszenie-bliżej nam zostało do końca niż do początku. Damy jakoś rade...ale co będzie w czerwcu...jestem załamana...
Witam się i ja. Wiecie co, a mnie nic nie boli, nie mam żadnych przypadłości ciążowych. czasami się boję, że już w tej ciąży nie jestem. Czuje się świetnie, śpię całą noc, tylko szybciej się męczę niż przed ciążą. W piątek byłam u lekarza i wszystko ok, dzidzia zdrowa. Mam nadzieję, że już tak pozostanie do końca - bez dolegliwości. Co do płci, to mi sie wydaje, że lekarze trochę strzelają w tak wczesnej ciąży. Przecież między nogami może być pępowina i wtedy wyglada jak chłopiec. Ja jeszcze nie wiem ale na przyszłej wizycie - za 4 tygodnie wszytsko się okaże. Pozdrawiam Was ciepło pomimo zimowej pogody. Byle do końca tygodnia, wtedy bedzie wiosna
No na razie jeszcze to jakoś wytrzymuję, niczym się nie smaruję ani nie biorę żadnych leków. Jak będzie gorzej to oczywiście pójdę do lekarza :)
niestety, kręgosłup tak się wygina, że bóle praktycznie są nieuniknione, bodajże w tym filmie "w łonie matki" jest to wytłumaczone i pokazane jak się wygina
ja też miewam bóle w krzyżu, najczęściej wieczorami, czasem promieniują do pośladków, momentami na całe nogi, pomaga pozycja leżąca
wczoraj postanowiłam umyć włosy nachylając się nad brodzikiem, nogi zgięte, żeby brzuszek nie przeszkadzał, kręgosłup wyprostowany, pupa wypchnięta (pozycja podobno nieobciążająca kręgosłupa, możecie sobie wyobrazić jak to śmiesznie wyglądało ;P) i złapały mnie takie bóle w krzyżu, że nie wiedziałam jaką pozycję przyjąć, to był już ostatni raz na najbliższe 3 miesiące, teraz włosy będę myła tylko przy okazji całościowego prysznica

ewa.gdynia - co do tej pępowiny to lekarz mi pokazywał różnicę, pępowina jest grubsza i dłuższa i nie wiem jak można by ją było pomylić z organami chłopców ;P ja bym bardziej stawiała na ułożenie rączki, wtedy można się pomylić, ale lekarz powinien obejrzeć dziecko z każdej strony, żeby uniknąć takiej pomyłki ;)
Ach, co za śnieżny poranek. Kiedy będzie wiosna.
Chociaż lubię zimno i śnieg, ale nie taką pluchę jak się niebawem pewnie zrobi.
My w nocy w miarę przespaliśmy, rano małe odkurzanie i teraz lenistwo z bóle kości ogonowej na czele:/
Cieżko mi samej siedzieć w domu, mąż sobie na urlop wybył śmigać na nartach i tylko mnie zdjęciami dręczy:).Do niedzieli sami z brzuchem siedzimy.
Za tydzień wizyta u gina i niestety badania z glukozą .
MARTEK ja też mam w planach SR w Wejherowie. Nie mam kompletnie weny twórczej aby zabrać się za to....Chcę iść do SR tylko aby nauczyć się opieki nad maleństwem....Rozważam wszystkie za i przeciw bo raczej chodziłabym sama do SR bo mój mąż do późna pracuje. Ciekawe czy do SR chodzi się tylko parami czy można samemu? No i od którego tyg powinno się zacząć chodzić? Ciekawi mnie też opłata jak idzie się samemu? Podobno w SR płaci się tylko za męża a jak pójdę sama to nic nie zapłacę? Pozdrawiam ;D
Nie wiem jak w Wejherowie, ale na Zaspie sporo pań chodzi na zajęcia same, bo np. ćwiczenia odbywają się o godz. 16, a mało który pan zdąży się wyrobić z roboty na taką godzinę.
Co opłat też zbytnio nie pomogę. U nas jak masz skierowanie od swojego lekarza to nie płacisz - myślę, że w tych szkołach przyszpitalnych wszędzie jest tak samo. Ale oczywiście może być inaczej. Polska to dziwny kraj pełen paradoksów ;)
Niestety trzeba zadzwonić do wybranej szkoły i się wszystkiego dowiedzieć :)
Co do zaawansowania ciąży, to zazwyczaj przyjmują między 26-28 tygodniem - ale widziałam panie, które zapisywały się mając już spore brzuszki, więc można i później - pytanie tylko czy zdążysz przejść wszystkie zajęcia :)
zapisałam się do SR przy szpitalu na Zaspie :)
pierwszy wykład w najbliższy poniedziałek, ale ćwiczenia rzeczywiście w nienajlepszych porach (16:00), mój mężuś będzie musiał urwać się z pracy jeśli będzie potrzebny, na szczęście to tylko kilka razy

Jumelko - oczywiście zakręcona, dowiedziałam się wszystkiego oprócz tego gdzie się odbywają te zajęcia, czy to jest sala naprzeciwko gabinetu ordynatora? :)

jutro po południu wybieramy się na USG 3D, jestem bardzo ciekawa jak to będzie wyglądać, przekonamy się co do dr Tomczyk-Małyjasiak, ryzyk-fizyk, zobaczymy :)
oczywiście fotki wstawie, jeśli będzie co wstawić :)
W sumie to ja też dopiero wczoraj się dowiedziałam gdzie odbywają się wykłady :) I to nie jest ta sala, o której piszesz :)
Wykłady są w piwnicy, jak się wchodzi głównym wejściem, to po prawej są schody w dół. Ponieważ i tak trzeba za każdym razem podejść do tego 'biura' i złożyć podpis, więc w najbliższy poniedziałek podpisz się i pójdź za resztą ciężarówek na pewno trafisz :)

rzeczywiście, przecież pani położna mówiła o podpisie ;P
ja to czasami naprawdę jestem roztargniona :/
zmyliło mnie to, że jak poszłam się zapisać to siedziało trochę ciężarówek przed drzwiami gabinetu ordynatora :)
ale dziękuję za przypomnienie :)
I znowu dziś biało... Jak będę wracać z roboty to już pewnie tylko jedno wielkie błocko zostanie. Gdzie ta wiosna?

Właśnie pałaszuję śniadanko i się mentalnie przygotowuję do wizyty u dentysty, bo do 9 już niedaleko. A potem do pracy, ufff. Od jutro mam weekend i już się nie mogę doczekać. Jestem zmęczona już od rana, bo znowu obudziłam się po 2 i zasnęłam znowu dopiero po 5, a o 7 pobudka. Co to się kurczę dzieje? Wcześniej nie miałam takich problemów ze spaniem.
I nici z dentysty. Nikt nie raczył mnie poinformować, że wizyta została odwołana. Normalnie urządzę im następnym razem awanturę. Jestem wściekła, wrrr...
Witam się i zimowo...;(. Dzwoniłam dzisiaj do SR w Wejherowie. Dowiedziałam się, że na zajęcia trzeba zapisać się do 28 tyg ciąży, bo kurs trwa 10 tyg i trzeba zdążyć go ukończyć. Zajęcia odbywają się 1x w tyg. można sobie wybrać poniedziałek bądź czwartek. O opłatach pani nic nie mówiła, powiedziała że na pierwszym spotkaniu będzie o tym mowa. Zapisy są 30 kwietnia na 17.00 lub 18 maja na 17.00. Szpital Wejherowski - pierwsze piętro. Wymagają zaświadczenie od lekarza że nie ma przeciwwskazań do udziału w zajęciach. Pytałam o skierowanie od lekarza na SR powiedziała że nie wymagają...To tyle na temat SR w Wejherowie. Jurto mam usg połówkowe już nie mogę się doczekać, mam nadzieję że dopiszę jutro tą brakującą dziewczynkę aby było parzyście...chyba że już coś się zmieniło, muszę zerknąć na naszą listę. Pozdrawiam ;D
odzyskuję wiarę w życzliwość ludzką!
jechałam bardzo zatłoczoną skm-ką, niestety kolej też sparaliżowała zima, w momencie jak dostałam się do przedziału pewna miła pani ustąpiła mi miejsca :)
trochę mi głupio było, ale przedział ogrzewany, pełno ludzi, a ja ubrana ciepło, Bąbel wiercipięta i napewno po kilku przystankach bym odleciała, zasłabła na bank, także byłam jej bardzo wdzięczna :)
niestety - chyba tylko kobieta zrozumie kobietę :/

dzisiaj w nocy złapał mnie skórcz, po którym z wrażenia nie mogłam zasnąć przez godzinę, czytałam, że takie sporadyczne "przepowiadające" skórcze zdarzają się w trzecim trymestrze, chyba w niego wkraczam :|
ach ja też już się nie mogę doczekać USG - ostatnio byłam w 13 tygodniu - czyli ponad miesiąc temu - a następne dopiero za miesiąc....
a też już bym chciała usłyszeć że wszystko ok - no i kto tam siedzi:)))
pozdrawiam z zimowej krainy - Gdańska:)))
Piękna zima i słońce za oknem.
Aż się cieszę, że nie musiałam rano przebijać się przez miasto do pracy. Zwolnienie mi służy:)(oprócz kości ogonowej). Wczoraj byłam w teatrze muzycznym w Gdyni i maluchowi nawet się podobała żydowska muzyka.
JA do szkoły rodzenia na Kliniczną mam się zgłosić po świętach, ale muszę pamiętać by wziąć od lekarza zaświadczenie że mogę uczestniczyć.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry