Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Spadłyśmy haniebnie nisko więc zakładam nowy wątek, może się coś ruszy :)

LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07 dziewczynka/Zosia
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07- dziewczynka
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07- dziewczynka /Jagoda
MiA_2008 25.07- chłopczyk
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ:
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08-chłopiec/ Szymon
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
karolcia_pf ja też miałam chyba takie skurcze, tyle, że czytałam, że one pojawiają się koło 23 tygodnia więc na mnie chyba jeszcze za wcześnie, a męczyło mnie to dwa dni, nie bolało ale czułam wyraźne skręty :)

dziewczyny jeżeli bierze mnie choróbsko- gardło boli, to w razie czego na przeziębienie mam brać zwolnienie od ogólnego czy też od ginekologa ???
na przeziebienie ja dostałam od ogólnego.
miałam płatne 100%
podobno zeby tak było to lekarz na zwolnieniu musi postawic literkę B.
mowiąc szczerze nie zwróciłam uwagi czy takową mialam.ale chyba tak skoro pensja była normalna
ja czytałam, że takie skórcze występują po 24 tygodniu ciąży, ale wiadomo, że na nic w ciąży nie ma sztywnej reguły, u mnie to był jednorazowy skórcz, ból jak przy okresie, ale ostrzejszy i trwał nie dłużej jak 20 sekund, nie mogłam zasnąć, czekając co będzie dalej, ale był spokój, a Bąbel zaczął się znowu wiercić, więc zasnęłam spokojnie

Larisa - chyba najszybciej dostaniesz się do rodzinnej, ale od kogo w tej chwili weźmiesz zwolnienie to chyba wszystko jedno, wygrzewaj się i łykaj dużo witaminy C we wszystkich postaciach :)
szybkiego powrotu do zdrówka życzę :)
no to chyba pójdę jutro bo dzisiaj już zero szans się gdzieś dostać,
wielkie dzięki karolcia :)

a jak u Was z laktacją ? mi się już pojawiła w ten weekend, 19 tydzień to też dość szybko chyba
U mnie siara pojawiła się w 17 tc, od 20 tc nie rozstaje się przez całą dobę z wkładkami laktacyjnymi:/
u mnie, na szczęście, samoistnych wycieków nie ma, dopiero jak ucisnę pierś leci siara, ale po kropelce, więc nie narzekam
o kurcze - a ja myślałam, że siara to dopiero przed samym porodem - z tydzień lub 2???
to zawsze jest tak wcześnie???
Ja u siebie jeszcze nie zauważyłam siary nawet po naciśnięciu....Czytałam gdzieś że nie każda kobieta ma wycieki.Mam nadzieje że to prawda bo będę się martwić o pokarm czy będę miała czy karmić....Jutro zapytam lekarza jak to jest.
no ja też myślałam, że to za wcześnie ale podobno nie, jak zwykle to indywidualna sprawa, moja kumpela z kolei mówiła, że do końca ciąży nie miała laktacji a po porodzie normalnie miała pokarm więc chyba nie masz się czym martwić
jejku dziewczyny dziwnie mi sie was czyta:)
LAKTACJA zaczyna sie po porodzie :)
A wycieki siary juz w ciazy :) I prawda jest ze nie u wszystkich sa i nic nie maja wspolnego z iloscia pokarmu pozniej.
Ja tez w ciazy zadnych wyciekow nie mialam a potem karmilam piersia normalnie bez problemow:)
helen ty już raz przez to przechodziłaś- my nie :)
większość z nas przechodzi przez to pierwszy raz więc nie ma się co dziwić, że pojawiają się tego rodzaju wątpliwości, chociaż rozumiem, że dla doświadczonej mamy pewne rzeczy wydają się śmieszne :)
ja tez zadnych wyciekow nie mam ale sie tym nie martwie
ja się zaczęłam martwić że będę niedługo miała!!!! nie spieszy mi się z tym:))
u mnie od tygodnia jak nacisnę to kropelki lecą ale wycieków samoistnych nie mam ;) Tylko mam strasznie wrażliwe sutki, dotnąć nie mogę. aha dziewczyny nie wyciskajcie siary bo takie draznienie może wywołać skurcze macicy.
Mój mały tak się ułożył, że wątroba mnie boli jak cholera, nie mogę siedzieć tylko stać lub płasko leżeć;( macie podobnie???
larisa27 temat nie jest wcale dla mnie smieszny. I ja tez nie jestem najmadrzejsza na swiecie,a jak bylo u mnie juz napisalam.
Chodzi mi o terminologie:) Dziwnie sluchac (czytac) dwoch kobiet ciezarnych i jedna pyta drugiej jak u ciebie z laktacja :) W ten sposob to rozmawiaja mamusie z dziecmi w ramionach-tylko o to mi chodzilo i nie mialam zamiaru z niczego sie smiac. Nie ma glupich pytan!
No wiecie to tak jakby dwie ciezarne w polowie ciazy sie spotkaly i pytaly jedna druga jak twoje skurcze parte:)
A ja się wam pochwalę, że od wczoraj czuje już tak naprawdę moje maleństwo, od kilku dni juz coś tak lekko czułam, ale zastanawiałam się czy to napewno to, ale wczoraj wieczorem i dzisiaj już na 100% jestem pewna, że to było to i jest to cudowne uczucie, aż mi się łezki zakręciły, bo do tej pory to tak całkiem do mnie nie docierało, że jestem w ciązy, ale to uczucie jest super :-)))
aj zazdroszcze ci Asiunia...:) ja jakieś tam łaskotanie czuje... ale też pewności nie mam że to "TO" :)) i też czekam na wyraźny znak...:))
gratuluję:))))

i ja też czasem zapominam że w ciąży jestem - może porządny kopniak mi to uzmysłowi:))
Lada dzień się doczekasz i będziesz pewna na 100% :-)
ja poczułam pierwszy raz w sobotę rano ale nie byłam pewna, czy to "to" ale teraz czuję już wyraźniej i to już na pewno dzidziuch :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry