Widok
****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****14
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk
akmka 01.07- dziewczynka :)
_karolcia_pf 04.07
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07
SIERPIEŃ
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
adziula 14.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
stokrotka15-sierpień/wrzesień
zora1- 30.08
Jumelka 01.07- chłopczyk
_karolcia_pf 04.07
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07
SIERPIEŃ
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
adziula 14.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
zora1- 30.08
olala82:bardzo możliwe. A kto CI obliczał termin porodu????
ja miałam obliczany standardowo: ostatni dzień miesiączki (np. 9 października) + 7 dni i dodajesz 9 miesięcy. w dodatku wg usg mały jest starszy o tydzień-ale daty już nie zmieniałam.
Wklejam CI jeszcze link do takiego kalkulatora, który też obliczy termin porodu. Wejdz sobie w zakładkę "kiedy urodzisz"
http://www.przychodnia24.com/kzk/_kalkulatory
ja miałam obliczany standardowo: ostatni dzień miesiączki (np. 9 października) + 7 dni i dodajesz 9 miesięcy. w dodatku wg usg mały jest starszy o tydzień-ale daty już nie zmieniałam.
Wklejam CI jeszcze link do takiego kalkulatora, który też obliczy termin porodu. Wejdz sobie w zakładkę "kiedy urodzisz"
http://www.przychodnia24.com/kzk/_kalkulatory
Cześć, znów do pracy i nowy tydzień. W piątek wizyta i usg ale nie nastawiam się na płeć bo małe rano śpi zawsze zwinięte w kulkę tak że nawet zmierzyć go nie można porządnie.
Co do płci, to zewnęrzne narządy wykształcają się u dziecka ok 16 tyg.więc wydaje mi się że wcześniejsze stwierdzanie to loteria i jest jakieś niepoważne ze strony lekarza...
Co do płci, to zewnęrzne narządy wykształcają się u dziecka ok 16 tyg.więc wydaje mi się że wcześniejsze stwierdzanie to loteria i jest jakieś niepoważne ze strony lekarza...
Dziewczyny ja wyczytałam w necie że płeć kształtuje się w 14 tyg i od tego czasu już wiadomo i można sprawdzić. Ja miałam wizytę w piątek i usg ale niestety moje dziecko nie obnaża się przed obcymi i pokazało "gdzie" nas ma bo odwróciło się tyłem. Następną wizytę mam 16 marca i jeszcze muszę uzbroić się w cierpliwość aby dowiedzieć się kto mieszka w moim brzuszku. Ale żeby czas nie dłużył się tak do następnej wizyty dostałam od teścia słuchawki lekarskie i słucham co tam maluch wyprawia w brzuszku...;D. Bezpieczne i zaspokaja ciekawość....usg na pewno ciekawsze ale cóż....Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma! Miłego dnia wam życzę bo wybieram się na zakupy.
U nas najpierw lekarka stwierdziła, że wygląda na dziewczynkę, bo tak nóżki ścisnęło. Ale jak zaczęła jeździć mi po brzuchu, to wypatrzyła ptaszka. Na zdjęciu widać takie trzy białe plamki i to ponoć ptaszek i jąderka - stwierdziła, że na 100% chłopak. Mam nadzieję, że mu nie odpadną :)
Jutro idę na USG 3D, może wtedy też się pokaże - będzie wtedy potwierdzenie z dwóch różnych źródeł :)
A co do sprzątania, to nie zamierzam zbytnio się przemęczać. Wszystko powoli - zresztą będę miała pomocnika - mąż będzie sprzątał to co najgorsze :) Mam nadzieję, że w środę będę spać już we własnym łóżeczku.
Jutro idę na USG 3D, może wtedy też się pokaże - będzie wtedy potwierdzenie z dwóch różnych źródeł :)
A co do sprzątania, to nie zamierzam zbytnio się przemęczać. Wszystko powoli - zresztą będę miała pomocnika - mąż będzie sprzątał to co najgorsze :) Mam nadzieję, że w środę będę spać już we własnym łóżeczku.
ja kupuje obranka
choc ostatnio coraz wieksze aby za duzo tych malych nie bylo
no i ostatnie dni wyprzedazy ;)
wczorak obłowiłam spioszki i koszulke - lacznie za 17zł
a dzisiaj 2 koszulki (po 7 złociszy) i spodenki po 2zł (słownie: dwa złote ;)))
oczywiscie wszystko nówka, kupowane w sklepach
a w internecie mam wypatrzona juz mate edukacyjna ( i zadne tam tiny love), 2 gryzaczki+przytulacyki, szmacianke do spania, tanie i naprawde ladne posciele i sliczna zawieszke pluszowa do lozeczka
:))))
choc ostatnio coraz wieksze aby za duzo tych malych nie bylo
no i ostatnie dni wyprzedazy ;)
wczorak obłowiłam spioszki i koszulke - lacznie za 17zł
a dzisiaj 2 koszulki (po 7 złociszy) i spodenki po 2zł (słownie: dwa złote ;)))
oczywiscie wszystko nówka, kupowane w sklepach
a w internecie mam wypatrzona juz mate edukacyjna ( i zadne tam tiny love), 2 gryzaczki+przytulacyki, szmacianke do spania, tanie i naprawde ladne posciele i sliczna zawieszke pluszowa do lozeczka
:))))
My rozkładamy wydatki na długo i szafa malucha już w zasadzie zapakowana w podstawową ilość i rozmiar ubranek, przewiduję jedynie jescze jakieś pojedyncze sztuki jak już będzie wiadomo czy panienka czy facecik:) No i począwszy od następnych wypłat zaczniemy już mysleć o łóżeczku, pościeli, wszystkich drobnych akcesoriach i, na sam koniec, pewnie w czerwcu, kupimy wózek.
jutro idziemy na usg, póki sama wyraźnie nie zobaczę co ma Bąbelek między nóżkami to nie uwierzę lekarzowi, wśród znajomych miałam kilka przypadków, że lekarz przez 2-3 usg twierdził, że będzie dziewczynka, a zaraz przed porodem okazał się chłopczyk i odwrotnie
pewniejsze pewnie jest usg 3D, jeszcze pewniejsza własna obserwacja po porodzie ;P
co do przecen - spokojnie, pod koniec marca i w kwietniu zaczną się kolejne przeceny, z ciuszkami wiosennymi, które spokojnie wykorzystamy też latem ;)
pewniejsze pewnie jest usg 3D, jeszcze pewniejsza własna obserwacja po porodzie ;P
co do przecen - spokojnie, pod koniec marca i w kwietniu zaczną się kolejne przeceny, z ciuszkami wiosennymi, które spokojnie wykorzystamy też latem ;)
Dokładnie, trzeba to wszystko rozłożyć w czasie.
Mam już część ubranek i jakieś tam drobiazgi. W domu remont, potem trzeba będzie pomyśleć jeszcze nad jakimiś meblami - komodami. Łóżeczko mam nadzieję, że trafię z odzysku - pewnie gdzieś w kwiecień/maj. Na sam koniec zostanie wózek i fotelik. Mam nadzieję, że na wszystko starczy kasy :)
Mam już część ubranek i jakieś tam drobiazgi. W domu remont, potem trzeba będzie pomyśleć jeszcze nad jakimiś meblami - komodami. Łóżeczko mam nadzieję, że trafię z odzysku - pewnie gdzieś w kwiecień/maj. Na sam koniec zostanie wózek i fotelik. Mam nadzieję, że na wszystko starczy kasy :)
Ja cały czas odkładam pieniążki na małego. Jak przyjdzie do zakupów nie pójdziemy z torbami hehe tylko na wszystko starczy a i my będziemy mogli spokojnie żyć :-D
Jumelko: my mamy też cały czas remont. czekamy na fachowca, który dopiero do nas wejdzie w poniedziałek 2.03 (bo takie kolejki do niego). Ale to tylko pokoik małego-więc jakoś daję radę. Jutro już będziesz u siebie-to najważniejsze
A dzisiaj śnił mi się poród. Tzn. moment kiedy wiedziałam, że musimy już jechac do szpitala bo będę rodzić.A no i był to czerwiec a nie lipiec.. No zobaczymy.
Jumelko: my mamy też cały czas remont. czekamy na fachowca, który dopiero do nas wejdzie w poniedziałek 2.03 (bo takie kolejki do niego). Ale to tylko pokoik małego-więc jakoś daję radę. Jutro już będziesz u siebie-to najważniejsze
A dzisiaj śnił mi się poród. Tzn. moment kiedy wiedziałam, że musimy już jechac do szpitala bo będę rodzić.A no i był to czerwiec a nie lipiec.. No zobaczymy.
Jak spać?
Dziewczyny znalazłam porady jak najlepiej układać sie do snu. Nie wiedziałam o tym lewym boku :-(
"Niedawno jedna z pań zapytała mnie w mailu, jakie są medyczne przeciwwskazania do spania w ciąży na prawym boku. Ponieważ przeczytała w wielu publikacjach, że w zaawansowanej ciąży powinna spać na lewym boku, czuje się zaniepokojona tym, że nie może zasnąć w tej pozycji.
Powiem tak: w ciąży przebiegającej prawidłowo nie ma medycznych przeciwwskazań do spania na prawym boku. Jednak pozycja na lewym boku jest korzystniejsza z paru powodów. Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków.
Jeśli z jakiś powodów nie możesz spać na lewym boku, nie oznacza to, że coś złego się stanie. Wiele kobiet nie wie o zalecanej pozycji i wybiera dla siebie najwygodniejszą (czasem nawet na plecach) i nic złego się nie dzieje. Jeśli pozycja jest niekorzystna to zaczynasz się w niej po prostu źle czuć. Poza tym często dzieje się tak, że pomimo że ułożysz się kładąc do snu na lewym boku, kiedy się przebudzisz już jesteś na prawym lub na plecach. I trudno z tym walczyć. Można podpierać się poduszką - wałkiem pod plecy i małą poduszeczką pod brzuch. Między nogi też najlepiej włożyć poduszkę. Wtedy spanie staje się wygodniejsze i można się łatwiej przyzwyczaić do zalecanego boku."
źródło: http://www.blog.przedporodem.pl/
"Niedawno jedna z pań zapytała mnie w mailu, jakie są medyczne przeciwwskazania do spania w ciąży na prawym boku. Ponieważ przeczytała w wielu publikacjach, że w zaawansowanej ciąży powinna spać na lewym boku, czuje się zaniepokojona tym, że nie może zasnąć w tej pozycji.
Powiem tak: w ciąży przebiegającej prawidłowo nie ma medycznych przeciwwskazań do spania na prawym boku. Jednak pozycja na lewym boku jest korzystniejsza z paru powodów. Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków.
Jeśli z jakiś powodów nie możesz spać na lewym boku, nie oznacza to, że coś złego się stanie. Wiele kobiet nie wie o zalecanej pozycji i wybiera dla siebie najwygodniejszą (czasem nawet na plecach) i nic złego się nie dzieje. Jeśli pozycja jest niekorzystna to zaczynasz się w niej po prostu źle czuć. Poza tym często dzieje się tak, że pomimo że ułożysz się kładąc do snu na lewym boku, kiedy się przebudzisz już jesteś na prawym lub na plecach. I trudno z tym walczyć. Można podpierać się poduszką - wałkiem pod plecy i małą poduszeczką pod brzuch. Między nogi też najlepiej włożyć poduszkę. Wtedy spanie staje się wygodniejsze i można się łatwiej przyzwyczaić do zalecanego boku."
źródło: http://www.blog.przedporodem.pl/
Ja niestety nie potrafię spać nieruchomo - niezły jest ze mnie wiercipięta :) Jeśli za długo leżę w jednej pozycji to zaraz mnie wszystko boli. Tak, że nie zamierzam się przejmować tymi zaleceniami, śpię tak jak jest mi wygodnie. Zresztą jakby się trzymać tych wszystkich zaleceń to chyba głowa by pękła. Nie można zacząć popadać w paranoje.
A propo paranoi: ostatnio koleżanka opowiadała, że jej kumpela mająca 3 miesięczne dziecko nie wychodzi z nim do sklepu, bo ponoć takiemu dziecku, które leży w wózku szkodzą mrygające spod sufitu światła.
Wrzućmy więc na luz :)))
A propo paranoi: ostatnio koleżanka opowiadała, że jej kumpela mająca 3 miesięczne dziecko nie wychodzi z nim do sklepu, bo ponoć takiemu dziecku, które leży w wózku szkodzą mrygające spod sufitu światła.
Wrzućmy więc na luz :)))
Niedawno wróciłam z USG 3D :) Ale było super pooglądać małego, mogłabym tak cały czas. Ten filmik to pewnie będę teraz codziennie oglądać :)))
Z małym wszystko w porządku, rośnie jak na drożdżach. W zeszły poniedziałek ważył 370gr a dzisiaj już 450gr. Zostało potwierdzone, że to chłopiec, widzieliśmy mosznę :) Serducho pukało jak oszalałe.
Udało się też zobaczyć malucha z profilu - chyba nosek ma po mamusi, hihihi. Po prostu nie mogę się nacieszyć :)
Z małym wszystko w porządku, rośnie jak na drożdżach. W zeszły poniedziałek ważył 370gr a dzisiaj już 450gr. Zostało potwierdzone, że to chłopiec, widzieliśmy mosznę :) Serducho pukało jak oszalałe.
Udało się też zobaczyć malucha z profilu - chyba nosek ma po mamusi, hihihi. Po prostu nie mogę się nacieszyć :)
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk
_karolcia_pf 04.07
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07
SIERPIEŃ
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
zora1- 30.08
a pry okazji zmieniłam u siebie datę bo bardziej prawdopodobne, ze bede lipcowa niż sierpniowa :) ale po środku nie mam się jak wpisac :)
pozdrawiam was wieczornie dziewczynki...
Jumelka 01.07- chłopczyk
_karolcia_pf 04.07
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07
SIERPIEŃ
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
zora1- 30.08
a pry okazji zmieniłam u siebie datę bo bardziej prawdopodobne, ze bede lipcowa niż sierpniowa :) ale po środku nie mam się jak wpisac :)
pozdrawiam was wieczornie dziewczynki...
hej dziewczyny!
mialam wczoraj wizyte u mojego lekarza niestety dzidzius odwrocil sie pupcia i nie chcial nam pokazac co ma z przodu a szkoda bo tak juz chcialam wiedziec wiec do nastepnego razu za miesiac.lekarz pow. ze jak na 18 tydzien dzidzius jest dosc duzy wazy 300 gram czyli jakby o tydzien do przodu to pewnie dlatego ze karmie go slodyczami w duzych ilosciach wiem ze nie powinnam jesc ich az tyle ale nie moge sie powstrzymac, pytalam czy to bardzo zle ze tak duzo ich jem to pow. mi ze do polowy ciazy mige a potem juz nie za bardzo.
mialam wczoraj wizyte u mojego lekarza niestety dzidzius odwrocil sie pupcia i nie chcial nam pokazac co ma z przodu a szkoda bo tak juz chcialam wiedziec wiec do nastepnego razu za miesiac.lekarz pow. ze jak na 18 tydzien dzidzius jest dosc duzy wazy 300 gram czyli jakby o tydzien do przodu to pewnie dlatego ze karmie go slodyczami w duzych ilosciach wiem ze nie powinnam jesc ich az tyle ale nie moge sie powstrzymac, pytalam czy to bardzo zle ze tak duzo ich jem to pow. mi ze do polowy ciazy mige a potem juz nie za bardzo.
zgadza się, wizyta na 14:00, wprawdzie zwykłe usg, ale najważniejsze, że pierwsze w towarzystwie tatusia i już ponad połowa ciąży za mną, a godzina odpowiada chwili aktywności Bąbla, więc mam nadzieję dużo zobaczyć :)
oczywiście wszystko napiszę wieczorkiem :)
za ok. 2 tygodnie planuję wybrać się na 3D, ale chciałabym trafić na lekarza z normalnym podejściem, bo wielu podchodzi do jednorazowych wizyt bardzo olewająco, mimo, że się za nie płaci
słyszałam o jakimś fajnym lekarzu w Gdyni Dąbrowie, gdzie jest mi po drodze, więc jeśli któraś z Forumek ma namiar - byłabym wdzięczna :)
oczywiście wszystko napiszę wieczorkiem :)
za ok. 2 tygodnie planuję wybrać się na 3D, ale chciałabym trafić na lekarza z normalnym podejściem, bo wielu podchodzi do jednorazowych wizyt bardzo olewająco, mimo, że się za nie płaci
słyszałam o jakimś fajnym lekarzu w Gdyni Dąbrowie, gdzie jest mi po drodze, więc jeśli któraś z Forumek ma namiar - byłabym wdzięczna :)
A ma któraś z Was taki problem, że te spodnie ciążowe zjeżdżają? Ja mam z materiału, ale takiego jakby grubszego, na zimę, wstawka na brzuch jest bardzo luźna i nawet jak sobie ją zwężę prawie maksymalnie to mi spodnie z tyłka spadają. Brzucha mam już sporo a i tak się cholery nie trzymają. Wkurzona jestem z dnia na dzień coraz bardziej..
no właśnie, mniejsze nie będziemy, hehe.a jesli chodzi o lumpki to "mój" ulubiony jest w oliwie zaraz przy dworcu skm przy torach a najlepsze dostawy we wtorki i do 12 najlepiej sie tam zjawić. i w gdansku tez jedem fajny ale nie pamietam jaka to ulica w kazdym razie niedaleko hali targowej idąc w strone ul.długiej pierwsza w lewo i w tej uliczce drugi lumpek
jestem po usg - Bąbel zdrowy i ruchliwy, ale dał się grzecznie zmierzyć i obejrzeć z każdej strony
na 99,9% jest to chłopczyk, synuś mamusi, lekarz pokazał mosznę i prącie (3 razy powtórzył, bo nie dowierzałam ;P), usg stwierdziło wg rozmiaru główki na 23-24 tc, więc możliwe, że urodzę pod koniec czerwca, ale dobrze mi w tym lipcowym wątku, więc zostanę przy tym maksymalnym terminie 4 lipca ;)
tatuś widział najwięcej, ja wszystko pod kątem, bo monitor był lekko za mną, serduszko, płucka, kość nosową, karczek, kość udowa, rączki, nóżki, wszystko na swoim miejscu i wskazuje na zdrowego chłopca :)
pan doktor pochwalił mnie i Bąbla, bo dawno nie zdarzyło mu się tak wyraźnie zobaczyć płeć i grzecznie leżał, choć nie spał, dał się zmierzyć w całości :)
na 99,9% jest to chłopczyk, synuś mamusi, lekarz pokazał mosznę i prącie (3 razy powtórzył, bo nie dowierzałam ;P), usg stwierdziło wg rozmiaru główki na 23-24 tc, więc możliwe, że urodzę pod koniec czerwca, ale dobrze mi w tym lipcowym wątku, więc zostanę przy tym maksymalnym terminie 4 lipca ;)
tatuś widział najwięcej, ja wszystko pod kątem, bo monitor był lekko za mną, serduszko, płucka, kość nosową, karczek, kość udowa, rączki, nóżki, wszystko na swoim miejscu i wskazuje na zdrowego chłopca :)
pan doktor pochwalił mnie i Bąbla, bo dawno nie zdarzyło mu się tak wyraźnie zobaczyć płeć i grzecznie leżał, choć nie spał, dał się zmierzyć w całości :)
no to co? dopisujemy kolejnego, małego facecika :-D
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07
SIERPIEŃ
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07
SIERPIEŃ
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08
w sumie z jednej strony myślałam o dziewczynce, ale dużo znaków wskazywało, że jednak będzie chłopczyk, ale jak to mówi mój mąż - 50/50, inaczej być nie może ;P
to są oznaki (że będzie chłopczyk), które znajomi dawno mi wskazywali:
brzuszek w miarę nisko osadzony, z tyłu widać wyraźnie zarysowaną talię, niby urody mi dziecko nie odjęło (choć nie mnie to oceniać), początek ciąży pod znakiem kwaśnego (choć z umiarem, teraz - słodkie)
cieszymy się bardzo oboje, gdyby to była dziewczynka nie cieszyli byśmy się mniej ani bardziej, szkoda mi tylko tych różowych fatałaszków i sukieneczek ;)
to są oznaki (że będzie chłopczyk), które znajomi dawno mi wskazywali:
brzuszek w miarę nisko osadzony, z tyłu widać wyraźnie zarysowaną talię, niby urody mi dziecko nie odjęło (choć nie mnie to oceniać), początek ciąży pod znakiem kwaśnego (choć z umiarem, teraz - słodkie)
cieszymy się bardzo oboje, gdyby to była dziewczynka nie cieszyli byśmy się mniej ani bardziej, szkoda mi tylko tych różowych fatałaszków i sukieneczek ;)
ale ja wam zazdroszcze dziewczyny... tez bym juz chciala poznac płec mojego babelka....
ale za to dzisiaj wkoncu poczulam motylki i babelki w brzuszku i mam nadzieje ze to to :D
i bardzo po ciuchu licze na to ze u nas tez bedzie chlopak :) i patrzac na nasza liste troszke dziewczynek bedzie nam potrzebnych - jak narazie prawie sami męzczyzni :D
ale za to dzisiaj wkoncu poczulam motylki i babelki w brzuszku i mam nadzieje ze to to :D
i bardzo po ciuchu licze na to ze u nas tez bedzie chlopak :) i patrzac na nasza liste troszke dziewczynek bedzie nam potrzebnych - jak narazie prawie sami męzczyzni :D
Cześć dziewczyny, fajnie że tyle chłopaczków :) Pewnie w późniejszych terminach pojawią się też dziewczynki.
U mnie USG wykazało, że wszystko jest planowo według OM, ale jak patrze na suwaczek to się o kilka dni nie zgadza. Ale co tam, maluchy i tak nie trzymają się terminów, więc pewnie jeszcze wszystko się nam poprzestawia :)
U mnie USG wykazało, że wszystko jest planowo według OM, ale jak patrze na suwaczek to się o kilka dni nie zgadza. Ale co tam, maluchy i tak nie trzymają się terminów, więc pewnie jeszcze wszystko się nam poprzestawia :)
http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=santita&fid=48845887
Tak Karolciu-chodzi o ten National Geogr. dziewczyny ja ściągnęłam ten film z tzw Chomika-ale mój mąż ma tam konto. Nie wiem jak jest z tymi z poza. Link powyżej
Byłam dzisiaj u dr Brzóski :-D Mój malec jest wielką wiercipięta bo cały czas się rusza-ale jest cudny. Jak go zobaczyłam to od razu milion łez miałam w oczach jest piękny..ma wszystkie paluszki, serduszko, mózg i w ogóle jest zdrowy jak rybka. Kamień mi spadł z serca. Mężuś też dumny-że małemu jajka nie zniknęły hehe i nadal jest facetem :-D No i termin się przesunął na 5 lipca. Zaraz wsuwam płytkę i oglądam jeszcze raz mojego chłopczyka.
Tak Karolciu-chodzi o ten National Geogr. dziewczyny ja ściągnęłam ten film z tzw Chomika-ale mój mąż ma tam konto. Nie wiem jak jest z tymi z poza. Link powyżej
Byłam dzisiaj u dr Brzóski :-D Mój malec jest wielką wiercipięta bo cały czas się rusza-ale jest cudny. Jak go zobaczyłam to od razu milion łez miałam w oczach jest piękny..ma wszystkie paluszki, serduszko, mózg i w ogóle jest zdrowy jak rybka. Kamień mi spadł z serca. Mężuś też dumny-że małemu jajka nie zniknęły hehe i nadal jest facetem :-D No i termin się przesunął na 5 lipca. Zaraz wsuwam płytkę i oglądam jeszcze raz mojego chłopczyka.
obiecuję, że jutro wkleję zdjęcia bo ta płytka coś nie chce chodzić w kompie (nie wiem czemu) na dvd jest wsz. ok. Jutro jak będę miaął czas to się pobawia
Karolciu masz racje. Sprawdziłam teraz program NG i cała seria "W łonie matki" zaczyna się 8.03 o godz. 21-23.00 :-D
Serie będzie można oglądać w każdą Niedzielę. Super
Karolciu masz racje. Sprawdziłam teraz program NG i cała seria "W łonie matki" zaczyna się 8.03 o godz. 21-23.00 :-D
Serie będzie można oglądać w każdą Niedzielę. Super