Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****14

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk
akmka 01.07- dziewczynka :)
_karolcia_pf 04.07
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
adziula 14.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
stokrotka15-sierpień/wrzesień
zora1- 30.08
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to nowy wątek na nowy tydzień :-)
ja odliczam dni do czwartku-mam nadzieję, że z małym jest wszystko ok. Dalej mam uczucie, że jest momentami za nisko. Mam nadzieję, ze lekarz mnie uspokoi na wizycie
Gosiar, a w którym tygodniu dowiedziałaś się o płci dziecka. Ja na następne USG idę w 18 tygodniu, to chyba juz powinno być widać?
Podobno już w 12 tygodniu można stwierdzić jak się ładnie pokaże :-) Mi lekarka tydzień temu jak byłam powiedziała, że jej wygląda na dziewczynkę, ale postara potwierdzić się na następnym usg, bo teraz nie za dobrze maleństwo się układało :)
U nas w 12 tyg nie chciał się odwrócić, za tow 18 już było dokładnie widać jego "klejnoty":)
a teraz mam usg w 14 tc to moze cos juz bedzie widac:)
mi lekarz w 14 tyg. niestety nic nie powiedzial, stwierdzil ze moze sie uda nastepnym razem czyli za miesiac w 18 tyg czyli juz w ten wtorek jupiiiii :))))
ewa.gdynia: my się dowiedzieliśmy w 16 tc. Mam nadzieję, że nic się do czwartku nie zmieni hehe.
Mojej kuzynce w 12tc powiedzieli, ze będzie chłopak apo kilku tyg stwierdzili, że 80% dziewczynka.Także mam nadzieję, że mnie coś takiego nie spotka bo bardzo chcemy chłopaka
gosiar a ja mam do Ciebie pytanko na Twoim suwaczku widze ze jestes juz w polowie 19 tyg a ja zaczynam 18 tydz. a niby mamy zbliony termin porodu czyzbym cos zle miala wyliczone????
olala82:bardzo możliwe. A kto CI obliczał termin porodu????
ja miałam obliczany standardowo: ostatni dzień miesiączki (np. 9 października) + 7 dni i dodajesz 9 miesięcy. w dodatku wg usg mały jest starszy o tydzień-ale daty już nie zmieniałam.
Wklejam CI jeszcze link do takiego kalkulatora, który też obliczy termin porodu. Wejdz sobie w zakładkę "kiedy urodzisz"
http://www.przychodnia24.com/kzk/_kalkulatory
Cześć, znów do pracy i nowy tydzień. W piątek wizyta i usg ale nie nastawiam się na płeć bo małe rano śpi zawsze zwinięte w kulkę tak że nawet zmierzyć go nie można porządnie.
Co do płci, to zewnęrzne narządy wykształcają się u dziecka ok 16 tyg.więc wydaje mi się że wcześniejsze stwierdzanie to loteria i jest jakieś niepoważne ze strony lekarza...
ok dzieki :)
czyzbysmy mialy tego samego dnia ostatnia miesiaczke 9 pazdziernika ? :) bo ja tak mialam. zapytam lekarza zeby dokladnie mi to podal z usg.
to fakt. teraz dziewczyna w ogóle się nie nastawia na nic. Mówi, że poczeka na jeszcze jedno usg i dopiero potem wszystkim powie kto tam mieszka. A jej matka nakupowała wszystkiego w niebieskim kolorze...ale tak to jest jak ktoś ze wszystkim się spieszy
olala: tak. Moja OM to 9 października
Jakby co to moja też ;P
no to mamy Trio nie do zdarcia :-D
to jeszcze tylko się trzymajmy tego terminu :) Ani dnia w żadną stronę :)
Martku to się chyba nie uda, żebyśmy wszystkie jednego dnia urodziły. Chociaż kto to wie
Dziewczyny ja wyczytałam w necie że płeć kształtuje się w 14 tyg i od tego czasu już wiadomo i można sprawdzić. Ja miałam wizytę w piątek i usg ale niestety moje dziecko nie obnaża się przed obcymi i pokazało "gdzie" nas ma bo odwróciło się tyłem. Następną wizytę mam 16 marca i jeszcze muszę uzbroić się w cierpliwość aby dowiedzieć się kto mieszka w moim brzuszku. Ale żeby czas nie dłużył się tak do następnej wizyty dostałam od teścia słuchawki lekarskie i słucham co tam maluch wyprawia w brzuszku...;D. Bezpieczne i zaspokaja ciekawość....usg na pewno ciekawsze ale cóż....Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma! Miłego dnia wam życzę bo wybieram się na zakupy.
U nas najpierw lekarka stwierdziła, że wygląda na dziewczynkę, bo tak nóżki ścisnęło. Ale jak zaczęła jeździć mi po brzuchu, to wypatrzyła ptaszka. Na zdjęciu widać takie trzy białe plamki i to ponoć ptaszek i jąderka - stwierdziła, że na 100% chłopak. Mam nadzieję, że mu nie odpadną :)
Jutro idę na USG 3D, może wtedy też się pokaże - będzie wtedy potwierdzenie z dwóch różnych źródeł :)

A co do sprzątania, to nie zamierzam zbytnio się przemęczać. Wszystko powoli - zresztą będę miała pomocnika - mąż będzie sprzątał to co najgorsze :) Mam nadzieję, że w środę będę spać już we własnym łóżeczku.
a mi w piatek learz powiedzial ze to na 80% dziewczynka, a jestem w 14 tyg. czyli mam sie nie nastawiac:((
ja ide na usg w czwartek, mam nadzieję, że dowiemy się czy córeczka czy synuś;)
Ja byłam w 13 wg usg w 14 tygodniu i niby chłopak, potem w 17 tygodniu i ptaszek odleciał;) teraz sama nie wiem i czekam do środyna polówkowe i 4D ;) ODLICZAM GODZINY...
wiecie co? po co lekarze nam cokolwiek mówią skoro nie są pewni w 100%? ja też ide z duszą na ramieniu w czwartek-mam nadzieję, ze Brzóska potwierdzi opinie mojego lekarza co do płci
Mi na ostatniej wizycie (17 tc) lekarz powiedział że na 90% to dziewczynka - ale mój mąż mu nie uwierzył :) w piątek idę do innego lekarza i zobaczymy czy potwierdzi "diagnozę" pierwszego :)

a propos lekarzy, czy któraś z Was chodziła moze do dr Smutka?
Gosiar,
Brzóska jak wypatrzy to już na bank. Potwierdziła diagnozę poprzedniego lekarza co do dziewczynki u nas i powiedziała, że nie zdarzyło się jej jeszcze w temacie płci pomylić. ;)
kupujecie coś już dziewczyny? Ja z racji choroby i pobytu w domu mam czas i szukam różnosci w internecie. Macie jakieś fajne strony?
Bigbeat: też słyszałam o niej same pochlebne opinie- oby tylko malec był zdrowy.Reszta mnie nie obchodzi
ja kupuje obranka
choc ostatnio coraz wieksze aby za duzo tych malych nie bylo

no i ostatnie dni wyprzedazy ;)

wczorak obłowiłam spioszki i koszulke - lacznie za 17zł
a dzisiaj 2 koszulki (po 7 złociszy) i spodenki po 2zł (słownie: dwa złote ;)))

oczywiscie wszystko nówka, kupowane w sklepach

a w internecie mam wypatrzona juz mate edukacyjna ( i zadne tam tiny love), 2 gryzaczki+przytulacyki, szmacianke do spania, tanie i naprawde ladne posciele i sliczna zawieszke pluszowa do lozeczka

:))))
a odnoscie płci - to w przeciwnienstwie do Jumelki mam nadzieje ze jeszcze to i owo odpadnie ;)))
My rozkładamy wydatki na długo i szafa malucha już w zasadzie zapakowana w podstawową ilość i rozmiar ubranek, przewiduję jedynie jescze jakieś pojedyncze sztuki jak już będzie wiadomo czy panienka czy facecik:) No i począwszy od następnych wypłat zaczniemy już mysleć o łóżeczku, pościeli, wszystkich drobnych akcesoriach i, na sam koniec, pewnie w czerwcu, kupimy wózek.
podpowiedz w jakich sklepach te wyprzedaże?? W środę po usg planuje ruszyć na pierwsze zakupki:))
wczoraj bylam w 5-10-15
juz jest malo rzeczy z wyprzedazy (przynajmniej takich na lato) ale dalo rade cos pogrzebac ;))
W smyku też jeszcze niedawno były przeceny, ale też już końcówka.
Teraz już pewnie mało gdzie, najwięcej zawsze w styczniu.
ja wstrzymam się do kwietnia z zakupami. Wtedy już nie będzie zmiłuj i wszystko zamówie. Łóżeczko już też mam upatrzone. Nie mogę się już doczekać :-) to będą moje najlepsze zakupy jakie robiłam w życiu :-D
ja byłam u dr Olszewskiego( koniec 13 tyg)powiedział że na 100% to mi powie jak urodzę:D ale jest bardziej skłonny że to chłopak, może ptaszek odleci. Mam nadzieję że jak póje na usg połówkowe po świętach to już będzie wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka.
jutro idziemy na usg, póki sama wyraźnie nie zobaczę co ma Bąbelek między nóżkami to nie uwierzę lekarzowi, wśród znajomych miałam kilka przypadków, że lekarz przez 2-3 usg twierdził, że będzie dziewczynka, a zaraz przed porodem okazał się chłopczyk i odwrotnie
pewniejsze pewnie jest usg 3D, jeszcze pewniejsza własna obserwacja po porodzie ;P
co do przecen - spokojnie, pod koniec marca i w kwietniu zaczną się kolejne przeceny, z ciuszkami wiosennymi, które spokojnie wykorzystamy też latem ;)
jeju wy juz kupujecie ubranka, rozgladacie sie za wozkami, lozeczkami a ja NIC kompletnie nic.nic nie mam, nic jeszcze nie kupilam.
dzis ide na usg wiec moze dowiem sie czy bedzie Zosia czy Kubuś juz sie nie moge doczekac!!!!!!!:)
Kupujemy po trochu, rozłożone w czasie, żeby wydatki nas mniej kopnęły po kieszeni. Metoda się sprawdza :)
My mamy wybrany wózek, łóżeczko już dostaliśmy, ale czeka w piwnicy.
Resztę rzeczy dla maluszka odbiorę w maju od szwagierki i wtedy przejrzę i zdecyduję co jeszcze dokupić.
Dokładnie, trzeba to wszystko rozłożyć w czasie.
Mam już część ubranek i jakieś tam drobiazgi. W domu remont, potem trzeba będzie pomyśleć jeszcze nad jakimiś meblami - komodami. Łóżeczko mam nadzieję, że trafię z odzysku - pewnie gdzieś w kwiecień/maj. Na sam koniec zostanie wózek i fotelik. Mam nadzieję, że na wszystko starczy kasy :)
Ja cały czas odkładam pieniążki na małego. Jak przyjdzie do zakupów nie pójdziemy z torbami hehe tylko na wszystko starczy a i my będziemy mogli spokojnie żyć :-D
Jumelko: my mamy też cały czas remont. czekamy na fachowca, który dopiero do nas wejdzie w poniedziałek 2.03 (bo takie kolejki do niego). Ale to tylko pokoik małego-więc jakoś daję radę. Jutro już będziesz u siebie-to najważniejsze
A dzisiaj śnił mi się poród. Tzn. moment kiedy wiedziałam, że musimy już jechac do szpitala bo będę rodzić.A no i był to czerwiec a nie lipiec.. No zobaczymy.
Wszystko się może zdarzyć...:)

Jak spać?

Dziewczyny znalazłam porady jak najlepiej układać sie do snu. Nie wiedziałam o tym lewym boku :-(

"Niedawno jedna z pań zapytała mnie w mailu, jakie są medyczne przeciwwskazania do spania w ciąży na prawym boku. Ponieważ przeczytała w wielu publikacjach, że w zaawansowanej ciąży powinna spać na lewym boku, czuje się zaniepokojona tym, że nie może zasnąć w tej pozycji.

Powiem tak: w ciąży przebiegającej prawidłowo nie ma medycznych przeciwwskazań do spania na prawym boku. Jednak pozycja na lewym boku jest korzystniejsza z paru powodów. Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków.

Jeśli z jakiś powodów nie możesz spać na lewym boku, nie oznacza to, że coś złego się stanie. Wiele kobiet nie wie o zalecanej pozycji i wybiera dla siebie najwygodniejszą (czasem nawet na plecach) i nic złego się nie dzieje. Jeśli pozycja jest niekorzystna to zaczynasz się w niej po prostu źle czuć. Poza tym często dzieje się tak, że pomimo że ułożysz się kładąc do snu na lewym boku, kiedy się przebudzisz już jesteś na prawym lub na plecach. I trudno z tym walczyć. Można podpierać się poduszką - wałkiem pod plecy i małą poduszeczką pod brzuch. Między nogi też najlepiej włożyć poduszkę. Wtedy spanie staje się wygodniejsze i można się łatwiej przyzwyczaić do zalecanego boku."

źródło: http://www.blog.przedporodem.pl/
Ja niestety nie potrafię spać nieruchomo - niezły jest ze mnie wiercipięta :) Jeśli za długo leżę w jednej pozycji to zaraz mnie wszystko boli. Tak, że nie zamierzam się przejmować tymi zaleceniami, śpię tak jak jest mi wygodnie. Zresztą jakby się trzymać tych wszystkich zaleceń to chyba głowa by pękła. Nie można zacząć popadać w paranoje.
A propo paranoi: ostatnio koleżanka opowiadała, że jej kumpela mająca 3 miesięczne dziecko nie wychodzi z nim do sklepu, bo ponoć takiemu dziecku, które leży w wózku szkodzą mrygające spod sufitu światła.
Wrzućmy więc na luz :)))

up spadamy....
Ja wzięłam się dzisiaj za porządki i troszkę czasu zeszło. Ja także śpię tak aby było mi wygodnie.
Niedawno wróciłam z USG 3D :) Ale było super pooglądać małego, mogłabym tak cały czas. Ten filmik to pewnie będę teraz codziennie oglądać :)))
Z małym wszystko w porządku, rośnie jak na drożdżach. W zeszły poniedziałek ważył 370gr a dzisiaj już 450gr. Zostało potwierdzone, że to chłopiec, widzieliśmy mosznę :) Serducho pukało jak oszalałe.
Udało się też zobaczyć malucha z profilu - chyba nosek ma po mamusi, hihihi. Po prostu nie mogę się nacieszyć :)
super jumelka;) napewno serducho ściska jak patrzysz na maluszka;)))
ja mam do tej pory film z 3d Nadii :) ostatnio nawet ogladałam i tak sie zastanawiam jak teraz bedzie nasza dzidzia wyglądała :)
kogo i gdzie polecacie aby zrobic usg 3d? i ile wczesniej trzeba sie zapisac?
no własnie ... próbuje znaleźć dobrego lekarza z usg 3d w gdyni ale cos cięzko idzie.... gdzie wy sie dziewczyny wybieracie?
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk
_karolcia_pf 04.07
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
stokrotka15-sierpień/wrzesień
zora1- 30.08

a pry okazji zmieniłam u siebie datę bo bardziej prawdopodobne, ze bede lipcowa niż sierpniowa :) ale po środku nie mam się jak wpisac :)
pozdrawiam was wieczornie dziewczynki...
tak jak wcześniej wspominałam usg 3d tylko u dr.Olszewskiego:)
Ja idę do Preisa, tak polecił mój ginekolog.
Co do spania, to ja w sumie od zawsze spałam na lewym boku(jakoś najwygodniej mi było). W ciąży trochę się mi pozmieniało, najpierw spanie na plecach do ok 15 tc z powodu mdłości, a teraz najwygodniej mi na boku prawym.
Pewnie nie ma co do tego reguły i wybieramy pozycje w której nam najwygodniej.
hej dziewczyny!
mialam wczoraj wizyte u mojego lekarza niestety dzidzius odwrocil sie pupcia i nie chcial nam pokazac co ma z przodu a szkoda bo tak juz chcialam wiedziec wiec do nastepnego razu za miesiac.lekarz pow. ze jak na 18 tydzien dzidzius jest dosc duzy wazy 300 gram czyli jakby o tydzien do przodu to pewnie dlatego ze karmie go slodyczami w duzych ilosciach wiem ze nie powinnam jesc ich az tyle ale nie moge sie powstrzymac, pytalam czy to bardzo zle ze tak duzo ich jem to pow. mi ze do polowy ciazy mige a potem juz nie za bardzo.
witam dziewczynki.
Olala:tak jak już mówiłam...cierpliwość nasza najlepsza przyjaciółka w ciąży. Ważne, że dzidzia zdrowa i z Tobą też ok.
Karolcia też ma dzisiaj wizytę-mam nadzieję, że się nam pochwali co ma w brzuszku jak wróci od lekarza. Karolcia daj znać :-)
zgadza się, wizyta na 14:00, wprawdzie zwykłe usg, ale najważniejsze, że pierwsze w towarzystwie tatusia i już ponad połowa ciąży za mną, a godzina odpowiada chwili aktywności Bąbla, więc mam nadzieję dużo zobaczyć :)
oczywiście wszystko napiszę wieczorkiem :)

za ok. 2 tygodnie planuję wybrać się na 3D, ale chciałabym trafić na lekarza z normalnym podejściem, bo wielu podchodzi do jednorazowych wizyt bardzo olewająco, mimo, że się za nie płaci
słyszałam o jakimś fajnym lekarzu w Gdyni Dąbrowie, gdzie jest mi po drodze, więc jeśli któraś z Forumek ma namiar - byłabym wdzięczna :)
Ja się zapisałam do lekarki na Dąbrówce, może to o nią Ci chodzi. Tomczyk - Małyjasiak, jest w katalogu na trójmieście.
Coś leniwo u nas dzisiaj.....Zazdroszczę już tym mamusiom co znają płeć.To że ja chcę wiedzieć to nie znaczy że moja dzidzia mi pokarze....Eh jak ten maluch już jest uparty to co będzie później.... Hmm ale ta upartość to niestety chyba po mnie....
leniwo-to prawda. To chyba taki dzień. Ja dzisiaj też coś nie mogę pozbierać się do kupy..nic nie zrobiłam przez cały dzień-nawet do sklepu po chleb nie poszłam. A tu zaraz za obiadek trzeba się brać :-(
ja juz robilam obiadek, dzis szpinak swiezy z makaronem(mniam) i łosos...kolezanka byla na pogaduchach i szybko mi dzien dzis ucieka;)
A ja wam się dzisiaj pochwalę, że udało mi się kupić dwie pary sponi ciążowych, jeansy i czarne na kant i jedną elegancką tunikę z satyny, ale ogolnie wybór marny jak dla mnie w tych sklepach ciążowych.
ja wczoraj kupiłam w kamama na hali w gdansku jeansy.ale tylko tam byly fajne portki jak dla mnie,w c&a i h&m jakos tak workowato leżą...ale ceny wszedzie jak dla mnie grubo przesadzone;/
Dokładnie, ceny z kosmosu, za najzwyklejsze jeansy, tyle że z mają troche wszystgeo materiału dodatkowo minimium 150 zł. Ja moje też kupiłam właśnie na hali, bo mają tam największy wybór. Co do c&a tam bardzo maly wybór, w h&m trochę więcej, ale mi też tam nic nie leżało.
A ma któraś z Was taki problem, że te spodnie ciążowe zjeżdżają? Ja mam z materiału, ale takiego jakby grubszego, na zimę, wstawka na brzuch jest bardzo luźna i nawet jak sobie ją zwężę prawie maksymalnie to mi spodnie z tyłka spadają. Brzucha mam już sporo a i tak się cholery nie trzymają. Wkurzona jestem z dnia na dzień coraz bardziej..
nowych nie nosilam jeszcze wiec niewiem ale dwie pary jeansow odkupilam od kumpeli i troche zjezdzaja...ale sa troszke dla mnie luzne wiec moze dlatego
za to fajne bluzki mozna kupic w lumpkach i to jeszcze z metkami;) wystarczy zrobic wywiad kiedy dostawa no i miec fajny lumpek bo w niektorych same szmaty
Mi też troszkę zjeżdżają ciążówki jeszcze, ale myślę, że to się wkrótce zmieni. ;-)

Jolga, gdzie są jakieś przyjazne lumpki w Trójmieście?
no właśnie, mniejsze nie będziemy, hehe.a jesli chodzi o lumpki to "mój" ulubiony jest w oliwie zaraz przy dworcu skm przy torach a najlepsze dostawy we wtorki i do 12 najlepiej sie tam zjawić. i w gdansku tez jedem fajny ale nie pamietam jaka to ulica w kazdym razie niedaleko hali targowej idąc w strone ul.długiej pierwsza w lewo i w tej uliczce drugi lumpek
może któraś się skusi na moje ciuszki? Sprzedaję, większość Kathma, stan bardzo dobry- niezniszczone, jestem pierwszą właścicielką :-) http://forum.trojmiasto.pl/Ubrania-ciazogowe-sprzedam-t73034,1,16.html
Jolga dzięks, może się kopsnę zobaczyć co w trawie piszczy. :-)
martszp mi sie podobaja twoje ciuszki ale niestety ja nosze L;/ napewno cos bym wziela ale nie wcisne sie
szkoda :-(
Dziewczyny ja też mam jeansy ciążowe(chyba biodrówki) ale noszę do nich pasek więc się trzymają, ale bez paska to koszmar..... jak usiądę i wstanę kilka razy to spadają spodnie razem z majtkami..... Z paskiem super ale uwiera troszkę jak siedzę...
a nie masz w nich regulacji na gumkę?
jestem po usg - Bąbel zdrowy i ruchliwy, ale dał się grzecznie zmierzyć i obejrzeć z każdej strony
na 99,9% jest to chłopczyk, synuś mamusi, lekarz pokazał mosznę i prącie (3 razy powtórzył, bo nie dowierzałam ;P), usg stwierdziło wg rozmiaru główki na 23-24 tc, więc możliwe, że urodzę pod koniec czerwca, ale dobrze mi w tym lipcowym wątku, więc zostanę przy tym maksymalnym terminie 4 lipca ;)

tatuś widział najwięcej, ja wszystko pod kątem, bo monitor był lekko za mną, serduszko, płucka, kość nosową, karczek, kość udowa, rączki, nóżki, wszystko na swoim miejscu i wskazuje na zdrowego chłopca :)

pan doktor pochwalił mnie i Bąbla, bo dawno nie zdarzyło mu się tak wyraźnie zobaczyć płeć i grzecznie leżał, choć nie spał, dał się zmierzyć w całości :)
Karolcia serdecznie gratuluje-kolejny chłopak w naszym wątku. Pewnie nastawiłaś się na dziewczynkę co? stąd to niedowierzanie :-D
ważne, że jesteście zdrowi i wszystko idzie w najlepszym porządku.
Ja idę jutro-mam nadzieję, że mój malec również ma się dobrze.

no to co? dopisujemy kolejnego, małego facecika :-D

LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08
w sumie z jednej strony myślałam o dziewczynce, ale dużo znaków wskazywało, że jednak będzie chłopczyk, ale jak to mówi mój mąż - 50/50, inaczej być nie może ;P
to są oznaki (że będzie chłopczyk), które znajomi dawno mi wskazywali:
brzuszek w miarę nisko osadzony, z tyłu widać wyraźnie zarysowaną talię, niby urody mi dziecko nie odjęło (choć nie mnie to oceniać), początek ciąży pod znakiem kwaśnego (choć z umiarem, teraz - słodkie)

cieszymy się bardzo oboje, gdyby to była dziewczynka nie cieszyli byśmy się mniej ani bardziej, szkoda mi tylko tych różowych fatałaszków i sukieneczek ;)
ale ja wam zazdroszcze dziewczyny... tez bym juz chciala poznac płec mojego babelka....
ale za to dzisiaj wkoncu poczulam motylki i babelki w brzuszku i mam nadzieje ze to to :D

i bardzo po ciuchu licze na to ze u nas tez bedzie chlopak :) i patrzac na nasza liste troszke dziewczynek bedzie nam potrzebnych - jak narazie prawie sami męzczyzni :D
u mnie też raczej będzie chłopczyk:D tak wynikało z ostatniego usg, ale potwierdzi się na usg połówkowycm czyli po świętach, może okaże sie że ptaszek odleciał:D
Karolina , gratulacje. Widać narazie chłopaki przeważają w lipcu:)
Nasz maluch tez na ostatnim usg był większy niż po terminie OM, więc lekarz kazał się nastawiać na czerwiec.
Ja już nie mogę doczekać się następnego czwartku i kolejnego usg
Dzeńdobry w czwartek :)
Co do płci to jestem przekonana ze się wybiję z lipcówek i będzie panienka, mam nadzieję że lekarz potwierdzi :)
Jutro rano mamy usg:)
Cześć dziewczyny, fajnie że tyle chłopaczków :) Pewnie w późniejszych terminach pojawią się też dziewczynki.

U mnie USG wykazało, że wszystko jest planowo według OM, ale jak patrze na suwaczek to się o kilka dni nie zgadza. Ale co tam, maluchy i tak nie trzymają się terminów, więc pewnie jeszcze wszystko się nam poprzestawia :)
gratulacje dziewczyny zdrowych chłopaków :)
ja po cichu licze na dziewczynke :)
Skoro tyle ty chłopaków, to mam nadzieję, że moja dziewczynka potwierdzi się 13 marca ;-) tak dla rownowagi ;)
witam :) dziewczyny ostatnio widzialam zapowiedz filmu "I kto to mówi?" bedzie w piatek na polsacie o 20 :D i wydaje mi sie że fajnie bedzie sie ogladac taki film z maluszkiem w brzuszku :D
he też sobie pomyślałam o tym filmie jak widziałam w reklamach żeby obejrzeć

dziewczyny obejrzyjcie sobie koniecznie filkm dokumentalny "W łonie matki"-co prawda trzeba go poszukac w necie ale warto zobaczyc jak malujszek siedzi sobie u nas w brzuszku :-)
ja też zapaliłam się do obejrzenia kolejny raz "i kto to mówi", w końcu to taki bieżący temat ;P

Gosiu - czy chodzi o film z national geographic? znalazłam coś takiego i nie wiem czy o ten chodzi, ale i tak go sobie ściągam :)
podasz linka?
http://www.youtube.com/watch?v=pCEiIjL4L6Q

tu jest po angielsku, ja ściągnęłam z prywatnego profilu tłumaczony film
dzieki
:)

choc to tylko urywek filmu
http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=santita&fid=48845887
Tak Karolciu-chodzi o ten National Geogr. dziewczyny ja ściągnęłam ten film z tzw Chomika-ale mój mąż ma tam konto. Nie wiem jak jest z tymi z poza. Link powyżej

Byłam dzisiaj u dr Brzóski :-D Mój malec jest wielką wiercipięta bo cały czas się rusza-ale jest cudny. Jak go zobaczyłam to od razu milion łez miałam w oczach jest piękny..ma wszystkie paluszki, serduszko, mózg i w ogóle jest zdrowy jak rybka. Kamień mi spadł z serca. Mężuś też dumny-że małemu jajka nie zniknęły hehe i nadal jest facetem :-D No i termin się przesunął na 5 lipca. Zaraz wsuwam płytkę i oglądam jeszcze raz mojego chłopczyka.
Gosiu, ja też ściągnęłam sobie z chomika ten film, ale jest podobno cała seria, leci często na NG (podobno o 21:00), mój mąż też założył sobie konto na chomikuj ;P
miałaś usg 3D? wrzuć fotkę jeśli możesz :)
obiecuję, że jutro wkleję zdjęcia bo ta płytka coś nie chce chodzić w kompie (nie wiem czemu) na dvd jest wsz. ok. Jutro jak będę miaął czas to się pobawia

Karolciu masz racje. Sprawdziłam teraz program NG i cała seria "W łonie matki" zaczyna się 8.03 o godz. 21-23.00 :-D
Serie będzie można oglądać w każdą Niedzielę. Super
cześć dziewczynki.
Tak jak obiecałam wczoraj wklejam zdjęcie mojego maleństwa :-)

image

Pozdrawiam wszystkie przyszywane Ciocie z forum o)
super gosiar cieszymy się razem z Tobą z Twojego ślicznego maleństwa :)
Sliczny dzidzius!!!
super zdjęcie :) ja tez sie pochwale za 7 tygodni :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry