Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****20

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07 dziewczynka/Zosia
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07- dziewczynka
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07- dziewczynka /Jagoda
MiA_2008 25.07- chłopczyk
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ:
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08

link do 19
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200919-t97000,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam słonecznie,
a ja powoli się szykuje do badania na obciążenie glukozą w przyszłym tygodniu. Od początku ciąży mam wstręt do słodkiego, a co dopiero do glukozy i siedzenia tam przez godzinę w przychodni:/
GosiaR ja też mam dylemat co po macierzyńskim, ale na razie u mnie w firmie duża restrukturyzacja i w ogóle nie wiem czy będę miała do czego wracać. Babcie mieszkają 120 km od nas, więc odpadają.
Teraz cieszmy się fikaniem maluchów i przygotowaniami do macierzyństwa.
właśnie wróciłam od lekarza ogólnego
to jest cudowna młoda dziewczyna z genialnym podejściem - poszłam do niej bo zauważyłam że puchnę (stopy, dłonie) i to nie tylko wieczorem - kurde budzę się rano ze spuchniętą stopą (jedną) a dziś w nocy obudził mnie potworny ból ręki - nie dość że drętwieje mi co noc i jak się budzę to przez dwie godziny nic nie mogę zrobić nawet wody do czajnika nalać to teraz jeszcze w nocy jedna dłoń mi tak spuchła że z bólu musiałam ściągnąć obrączkę (rano rączka była jak nowa - bez opuchlizny ale zdrętwiała)
wypisała mi całą listę dodatkowych badań - tarczyca, glukoza i inne a oprócz tego zmierzyła mi ciśnienie i w kilka dni skoczyło mi ze 110/70 na 140/90 - kazała kupić ciśnieniomierz i jak ciśnienie skoczy do 145/95 albo którykolwiek ze wskaźników powyżej to zasuwać na patologię ciąży nie oglądając się na zdanie ginekologa czy kogokolwiek bo dla ciężarnych normy są bardzo zaostrzone a nadciśnienie w ciąży może skończyć się tym że się "przekręcę" nie mówiąc o zagrożeniu dla dzidziusia..
ooo chyba się zestresowałam - zawsze się tak rozpisuję jak mnie nosi, wybaczcie;)
Witam po obchodzie w hurtowni Vitala czy Vitalia w Gdyni koło hali. Ceny masakra chyba tylko dla nowobogackich... Łóżeczka zaczynają się od 350 zł. Wiadomość dla zainteresowanych x-landerem W Gdyni w malutkim sklepie na Starowiejskiej "Pinokio" wózki są po 800 zł. 3 lub 4 koła...sprzedawca bardo zachwalał bo podobno ceny tych wózków zaczynają się od 1400zł a on ma po 800 zł mnie osobiście nie podobają się te wózki ale czytając forum wiem że są chętne mamy na ten model. Pozdrawiam.
wróciłam właśnie z tej hurtowni koło hali...ceny są zabójcze! Mam wiadomość dla miłośniczek x-landera w Gdyni na Starowiejskiej jest taki malutki sklepik z wózkami" Pinokio" Maja tam te wózki w promocji po 800zł podobno jego normalna cena to 1400zł. Maja tam 3 i 4 kołowe. Pozdrawiam.
Up spadamy.... ale leniwie dzisiaj....
Ja jeszcze siedzę przed kompem, ale już mnie kręgosłup zaczyna boleć.
Niestety muszę plan pracy i bibliografię dokończyć, a rano na seminarium się wybrać:/
Oj nie chce mi się pisać już żadnych prac, ale mężowi obiecałam, że skończę studia jak już zaczęłam.
Witajcie,
pogoda nadal nas nie rozpieszcza. Do pracy jechałam w śniegu, paskudny wiatr wieje... Ja chcę już słońce i temperaturę powyżej 10 stopni :)

Normalnie mam dziś strasznego lenia. Wszystko robię w zwolnionym tempie.
Byle wytrzymać do tej 15 i wrócić do domku.
Ja ja musze wytrzymać aż do 17 :( ale może urwę się dzis chwilkę. Jak będzie mi się chciało po pracy to pojadę dziś do Akpolu na Jaśkowej, może w końcu kupię coś da Maluszka :) w sumie mam już całą szafę ciuszków w róznych rozmiarach, laktator i kilka zabawek, ale wszystkimi tymi rzeczami obdarowały mnie ciocie i koleżanki, którym te rzeczy juz nie są potrzebne :)
witam się i ja :)
jak już pisałam - nie lubię zimy :/ pogoda jest paskudna, ja też chcę już wiosny, słońca i ciepła :)
ja nie mam jeszcze nawet skarpetek, nie mogę się przemóc, żeby coś kupić, albo cena mnie przeraża albo nic mi się nie podoba, poczekam do przecen, poza tym jak kupię pierwszy ciuszek to pójdzie napewno lawinowo ;P
teraz przygotowujemy się do uwijania gniazdka, czeka nas drobny remont, przemeblowanie :) łóżeczko już czeka na skręcenie, więc jestem spokojna ;P
cześc dziewczyny :-)
pogoda...bez komentarza. Może za to lato będzie piękne i będzie można na długie i słoneczne spacerki z maluszkami wychodzić.
Ja mam już pare rzeczy dla malca ale to również prezenty od cioć i mojej mamy. Nawet nie mam ich u siebie-zostawiłam u przyszłej babci.
Podejrzewam, że lada dzień coś kupie. W sobotę wyjeżdzamy z mężem na pare dni do Warszawki. Pod Wa-wą jest taki kompleks hurtowni (wszystko stamtąd idzie do sklepów) także ceny będą okazyjne. Podejrzewam, że tam już się nie będę opierać.
to nie mow ze nie kupujesz skoro juz masz lozeczko :)

my jeszcze nic praktycznego nie mamy - same bodziaki i inne ciuszki
najciezsze zakupy jeszcze przed nami
chcociaz juz wozek mamy z glowy - rodzice obiecali :)
Mia - chodziło mi o zakup ciuszków, nic jeszcze nie kupiłam
bardziej mnie już ciągnie do kupowania kocyków, ręczników, pampersów i przygotowywania się pod kątem tej pierwszej wyprawki (do szpitala, kosmetyki itp), rozglądamy się za wózkiem, pościelą do łóżeczka :)
ciuszki będe pewnie kupować jak się nadarzy jakaś okazja :)
Witam. Nie mogę znależć wątku wrzesniowe mamusie więc przyłaczam się do Was. Termin na 06.09.2009, ale nic pewnego bo inny ginekolog powiedział,że może być maleństwo dwa tygodnie starsze. Także nie wiem....
Ważne,że maluch zdrowy.
Ja też kupuje już powoli co mi wpadnie w oko - nie szaleje, ale łóżeczko mam, pięc sztuk body i śpioszki. I tak powoli co zakupy coś dokupujemy. Z kolejnej pensji tak jak karolcia kupujemy koplet pościeli dla dzidzi- na allegro są śliczne 11 elementów. Myślę,że jak tak stopniowo będziemy obkupywać maleństwo to mniej to odczujemy finansowo:
Pozdrawiam przyszłe mamusie:)
wątek dla wrześniowych:

http://forum.trojmiasto.pl/Wrzesniowo-pazdziernikowe-mamcie-2009-5-t98818,1,16.html

ja też tam się udzielam, bo mam termin na 30.08, ale nigdy nie wiadomo:))

ale wy dziewczyny szybkie jesteście z tymi zakupami.... - ja nie mam absolutnie nic - i mało tego - nie wiem nawet co powinnam mieć:))
a jak czytam co wy już kupiłyście...?
ja nawet nie wiem czym się różni pajac od śpiochów, albo body..
w ogóle się nie znam niestety, będę musiała jakoś te zaległości nadrobić..:))
zora nie jesteś sama ja też jeszcze nic nie mam :) i się nie przejmuję na wszystko przyjdzie czas.
no to się cieszę, że nie jestem sama::))

mam wrażenie, że to tak samo jak z organizacją wesela- pamiętam, że na weselniku były dziewczyny które pół roku przed ślubem wiedziały jaką będą miały wiązankę - ja wybrałam ją 3 dni przed ślubem, razem z dekoracją sali:))

tak to już jest - niektóre kobiety są wysoce zorganizowane - inne trochę mniej a jeszcze inne idą na żywioł:)))
wydaje mi sie ze co jak co ale ubranka to najprosciej kupic :)

nad cala reszta trzeba sie porzadnie zastanowic, wybrac, wymacac, wymierzyc czy sie zmienic, ile wazy, jak sie sklada, jak funkcjonuje itp itd

a ubranka, no coz.... lekka reka mi idzie :)
choc ostatnio i tak sie baaardzo opanowuje
w sumei to marzy mi sie przeliczyc czego ile juz mam
wiem ze potzrebuje jeszcze ze 2 pary spioszkow, 3 kaftaniki, no i jeszcze ze 2 pary skarpetek i czapeczek
co do niedrapek to poczekam - moze nie beda potrzebne

niedlugo zakupie becik, reczniczki kapielowe
co do poscieli to nei jestem przekonana bo na poczatku nei bediemy malego w poscieli trzymac
kocyki postanowilam ze nei kupie a kupie sam material i dam tesciowej aby obszyla
nie podobaja mi sie gotowe kocyki - jakies takie wymiotne kolory maja ;)))

co do duzych zakupow, chce z nastepnej pensji kupic wanienke i stojaczek
rozgladam sie po malu za komoda na rzeczy malego - mam okreslone wymagana co do jej wymiarow :)
ja też juz kupiłam ręcznik, myjkę, kocyk, butelkę, termos, dwa body, pieluchy flanelowe i trochę kosmetyków Hipp, chciałam kupić Nivea ale wyczytałam, że do stosowania po 1 miesiącu życia :(
hi hi :)
widzę, że jedne z nas mogą już kłaść dzidzie spać, inne ubierać, jeszcze inne kąpać ;P
jak nas złożyć razem to jest komplet ;P
spokojnie, jeszcze trochę czasu zostało, ja prawdopodobnie mogę urodzić już w drugiej połowie czerwca, więc na początku czerwca chcę mieć już gotową wyprawkę do szpitala i na pierwsze przyjęcie Bąbla w domu :)
no to i ja sie pochwalę. Mam już u siebie w domu wózek :-D.
Trotka kochana dziękuję Ci za ten namiar na Pinokia-właśnie tam kupiliśmy wozidło. Fakt, że xa nie był w promocji ale i tak go kupiliśmy taniej niż w innych sklepach. I jeszcze kolor ten co chciałam (bo te z nowego 2009 Roku jakoś mi nie leżą). Także młody dostał swojego pierwszego czterokołowca :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry