Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****20

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07 dziewczynka/Zosia
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07- dziewczynka
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07- dziewczynka /Jagoda
MiA_2008 25.07- chłopczyk
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ:
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08

link do 19
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200919-t97000,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witajcie mamuśki! Ja miałam wizytę w poniedziałek widziałam i słyszałam serduszko więc już się uspokoiłam. Waga od początku ciąży 4kg na minusie, sama nie wiem czy się cieszyć czy nie...Wyczytałam na forum że maluch po słodkim fika koziołki więc całą drogę z domu do Gdańska jadłam cukierki ale na usg i tak dzidzia siedziała spokojnie odwrócona tyłem. 26 mam usg połówkowe i już zastanawiam się jak mój gin pomierzy wszystko jak ten mój maluszek taki uparty....Jak będzie tyłem cały czas to można mu najwyżej policzyć kręgi w kręgosłupie....Ale może się uda coś podejrzeć. Mam taką cichą nadzieje ze za tydz dopiszę się na listę i wpisze dziewczynka..........hmmmmm jak fajnie pomarzyć. Nie mam kompletnie przeczucia kto mieszka w moim brzuchu. Zaraz wybieram sie na zwiady do hurtowni dziecięcej w Gdyni koło hali. Jak wrócę zdam relacje cenowe...Pa.
to może na poczatek wrócić do pracy tylko na pół etatu?
ja też nie wiem jak to będzie, u nas też babcie odpadają, zostaje żłobek albo niania. zobaczymy jak to będzie, urodzi się maluszek i sprawa się zapewne rozwiąże:)
nie ma za co:)
Gosiu - może lepiej nie tak szybko, ale cieszmy się i doświadczajmy tylko tych pozytywnych aspektów ciąży i wzrostu naszych Dzidziusiów :)
:-)
no to życzę nam wszystkim aby ten bąbel znalazł się jak najszybciej na ostatnim kwadraciku :-D
wielkie dzięki jak widać udało się ! :)
a co do wyglądu suwaka to bez różnicy, ale fakt, że na tym najdokładniej widać jak rośnie dziudziuch
Karolcie Larisa chyba chciała taki suwaczek jak my mamy- z baby gaga. Dobrze zrozumiałam?
nie wiem czy mi się uda w skrócie, ale wystarczy w google wpisać hasło np "suwaczek ciążowy"
i podążać za ich wskazówkami tworząc wybrany,
będzie tam kilka linków do skopiowania na forum,
kopiujesz link forumowy, który będzie się zaczynał od: "[url=http:// ...."
i wstawiasz na swoim profilu w miejsce sygnatury i "zapisz" albo "wyślij"
pod miejscem na sygnaturę będziesz miała podgląd, więc przed wysłaniem powinnaś już widzieć swój suwaczek, jak zapiszesz automatycznie pojawi się na forum pod Twoimi wpisami :)
mam nadzieję, że udało mi się choć trochę wytłumaczyć :)
powodzenia!
http://tickers.baby-gaga.com/pregnancy.php wejdź w ten link i wypełnij "due date", po prawej stronie wybierasz tło (kolor) suwaczka i opis co się dzieje w danym tyg (czy ma być z humorem czy nie)
Potem klikasz na "get my ticker", zaznaczasz na samym dole haczyk i klikasz na "yes i know...".
Kopiujesz całą treść środkowej tabelki (BBCODE)
wchodzisz na forum w PROFIL i wklejasz to co skopiowałaś do pola sygnatura i klikasz na wyślij-powinno być gotowe
dobra jestem zalogowana,
proszę o pomoc w zamontowaniu suwaka :)
próba
;) pocieszam się tym, że jest mnóstwo rodzin w takiej samej sytuacji jak my, więc skoro oni jakoś sobie radzą, to dlaczego my nie miałybyśmy dać sobie rady :)
dziewczyny jak o tym myśle to aż złość mnie bierze, że tak musi być. Kurcze kombinujcie jakiś interes z maluchami to coś otworzymy i wszystkie będziemy szczęśliwe :-)
no niestety, taki los pracujących kobiet :(
złoty środek to niepracująca ( dobra ) babcia albo bogaty mąż ;)
Dziś to przynajmniej jest trochę słońca... Co do powrotu do pracy, to tez nie mam pojecia co zrobić :( tez chciałabym wrócić do pracy, ale nie wyobrażam sobie jak można zostawić takiego maluszka z obcą osobą (babcie pracują więc ta opcja odpada) ;(
cześć dziewczynki :-)
kiedy ta wiosna do nas przyjdzie?? i temperaturka na długie spacerki???
Im bliżej porodu zastanawiam się co mam zrobić z pracą. Naprawdę jestem rozdarta. Do końca roku jestem spokojna ale co będzie od stycznie? przydałaby się kasa a i ja bym chciała też pracować-z drugiej strony zostawić takiego maluszka z nianią lub w żłobku-nie mam serca i psychicznie nie poradziłabym sobie z czymś takim. Czemu nie ma jakiegoś złotego środka? MY kobiety to mamy przekichany los :-(
o rany wielkie dzięki jolga !
nie miałam pojęcia, że tak można, to bardzo możliwe, że ta dziewczyna o której pisałam właśnie w taki sposób załapała się na wcześniejszy termin ! pojadę tam dzisiaj i od razu nasmaruje to podanie :)
larisa raczej liczylabym na szczescie...moja kumpela tez w ciazy i niestety juz 3 razy oblala i swoje zawsze musi odczekac.z tego co sie orientuje to mozna napisac pismo o przyspieszenie egzaminu i jak zwalnia sie termin to biora wlasnie z tej listy osobe. moja kumpela tak miala przyspieszone 2 egzaminy i czekala tylko 2 tyg. takze warto probowac ta droga jak juz;)
no wieeeeem właśnie, ale jedna dziewczyna z mojego kursu, była w dość wysokiej ciąży i podobno dostała następny termin za 2 tygodnie ! i to mi trochę dało nadzieję, że może jest jakaś szansa :)
mi sie specjalnie nie spieszy, ale za 2 miesiące to już naprawdę będę miała pewnie spory brzuch i nie wiem czy dam radę

najbardziej mnie wkurza, że wczoraj nie przyszły 3 osoby !!! wiadomo może ktoś zachorował, ale tyle się czeka na termin a potem przepada bo ktoś nie przyszedł :(
larisa - z tymi terminami to raczej wątpię, to nie czasy prl'u, teraz okres ciąży niestety nie jest uprzywilejowany, ale o tym już pisałyśmy nie raz, w żadnej kolejce nie ustępują miejsca :/
możesz spróbować zażartować, że w wyznaczonym terminie masz zaplanowany poród, ale po tej aferze z korupcją w pord to terminy napewno są odleglejsze :/
a ja wczoraj miałam egzamin z prawa jazdy i oblałam :(
nie liczyłam na wiele bo miałam spore braki, ale i tak mi źle i nie spałam dzisiaj od 2 w nocy bo ciągle robiłam manewry ;)
myślicie, że kobiecie w ciąży łatwiej będzie wydębnić szybki termin poprawki ??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry