Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****20

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07 dziewczynka/Zosia
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07- dziewczynka
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07- dziewczynka /Jagoda
MiA_2008 25.07- chłopczyk
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ:
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08

link do 19
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200919-t97000,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
GosiaR a z ciekawości ile zapłaciłaś za wózek, bo mi też kolory z 2009 nie odpowiadają,a już zdecydowani chyba na xa jesteśmy.
I gdzie jest ten sklep??
Ja się pochwalę, że zakupiłam pościel na allegro i czekam na przesyłkę. Poza tym wszytsko co mam kupić spisane mam w Excelu z kwotami jakie mam przeznaczyć.
Jestem z tych co mają wszystko zaplanowane:D
Effcia: zapłaciliśmy 1100 zł. Dostałam gratis parasolkę (ale nie od xa)
Sklep jest koło dworca w Gdyni na Starowiejskiej.
Wejdz sobie w ten link-tam jest mała mapka.
http://szczegoly.pkt.pl/pinokio_hurtownia_dziecieca_sklep_firmowy_7fbfcdb2f2d364c856f696b8b6be3a35.html
Effcia: napisałam Ci maila
byłam dziś u ginekologa, wszystko jest w jak najlepszym porządku z czego się bardzo mocno cieszę
u mnie 17 tydzień już niedługo powinnam zcząć czuć pierwsze ruchy już nie mogę się doczekać
Też uważam że lepiej kupować n raty to nie odczuje się tego tak finansowo:) allegro super duzy wybór:)
Cześć dziewczyny w piątkowy i słoneczny poranek, który niestety wygląda tylko ładnie przez okno. Kiedy ta wiosna nareszcie do nas przyjdzie, bo ja osobiście to już mam dość tej naszej wstrętnej pogody.
witamy się i my :-)
wiosna ma przyjść ponoć na początku kwietnia-tylko pewnie na południu Polski hehe bo u nas jak zwykle będzie padać. No może coś się poprawi-trzeba mieć nadzieję
Ja już po pobraniu krwi.Ceny tych badań są kosmiczne...jak tak się pozbiera to wszystko do kupy to ładna sumka wyjdzie. A jeszcze ta ciąża będzie trwała kilka miesięcy...
tak rozmawialam z mezem ze abonamenty medyczne to zbawienie w takiej sytuacji
ja bardzo czesto chodze do lekarza i mam zlecanych duzo badan
- sporo roznych okolicznych ciazy reczy u mnie powychodzilo

i dobrze ze nie musze za to wszystko placic kazdorazowo - chyba bysmy sie zaplakali
hej :)
rzeczywiście pogoda mnie dobija, ja już zdąrzyłam wyrzucić dwie pary zimowych butów i latam w śniegu w czółenkach ! :(
dziewczyny, moja kumpela jedzie do Londynu i zapronowała mi, że coś kupi dla dziecka, czy wiecie może co się tam bardziej opłaca kupić niż u nas, oprócz ciuszków ???
może laktator, jakiś dobry i tańszy ??
Gosia - płacisz za wszystkie badania?
ja narazie zapłaciłam tylko za grupę krwii, bo to badanie ponoć nie jest refinansowane, w poniedziałek idę po kolejne skierowanie na morfologię do mojej rodzinnej, bo dotychczas dostawałam skierowania od mojego gina, a ostatnio - roztargniony - zapomniał mi wypisać, mimo, że wspominał, że to już czas powtórzyć
Ja też mam na szczęście abonament medyczny firmowy, mam w nim podstawowe badania więc za toxo i grupę krwi płaciłam. W przychodniach nfz sa straszne kolejki a poza tym u mnie jest problem żeby dostać samo skierowanie na badania, nawet jeśli jestem w ciąży więc skoro mam mozliwość to korzystam z abonamentu.
Cześć dziewczyny :)
Widzę że zakupy pełną parą :) My mamy szafę ubraniową dla małej w zasadzie zapełnioną. Teraz główkujemy nad wózkami, łóżeczkami i całą resztą. Jedziemy dziś na rekonesans do Mama i Ja i już będziemy decydować i w najbliższym czasie kupować wszystko. Łóżeczko niby wybrane ale cena masakryczna i się waham ciągle.
Wczoraj robiłam listę wszystkich drobiazgów w które musimy się zaopatrzyć:) Mężyk się załamał :)
Witajcie dziewczyny. A ja jak zwykle się denerwuję. Dzisiaj wizyta u lekarza i mam głupie myśli. Chyba już do końca życia będę się denerwować o tego malucha :-(
larisa, kiedys fisher price'y sie oplacaly z UK - nie wiem jak teraz stoja
ale wiem ze moja "znajoma" kupowala wlasnie za posrednictwem swojej kolezanki z UK bo lezaczek-bujaczek byl o niebo tanszy niz tutaj
Witam w ten piękny dzień,
do nas rano kurier przywiózł pościel dla malca, więc szafę zapełniamy powoli. Reszta ubrań do odbiory dopiero pod koniec kwietnia od szwagierki i wtedy zacznie się mega pranie:)
Co do badań to ja chodzę prywatnie do gina i niestety prywatnie robię badania. Na szczęście mam dobre wyniki i badania mam co 2 miesiące(nienawidzę pobierania krwi)
Witam i ja :)
siedze na zwolnieniu u rodziców bo niestety mąż też chory i ciągle wzajemnie się zarażamy i tak w kółko, w niedziele mnie odbierze :)

ja też płacę za wszystkie badania, robię prywatnie do tej pory to juz z 250 zł poszło :/
u mnie ja już nie liczę ile idzie- abonament firmowy , a oprócz tego ponad tysiąc leciuko już poszedł.
a ja płaciłam tylko za prywatne USG w 12 tygodniu i na początku za badania krwi (tokso, różyczka, grupa krwi itp.) a reszta chodzę na NFZ - zawsze na wizycie mi pani doktor wypisuje skierowanie i już:))
teraz też zapłacę za USG, bo wolę chodzić prywatnie - mam pewność, że zrobią to dobrze:))
ja mam co miesiąc instytut prywatnie- badania plus wizyta ok.250 zł - teraz jak pojde to sie zapytam czy moge mieć jakies skierownie i nie płacić. Ale napoczątku zależało mi na czasie. Do tego endokrynolog , to juz na abonament firmowy plus badaania, dentysta ostatnie dwa tygodnie 500 zł i ginekolog plus badania 79 wizyta, usg bezpłane badania krwi w wiekszości bezpłatne.
Dodam,że w instytucie, u endokrynologa i ginekologa musze meldowac sie co miesiac z kompletem badań.
Kosztowna jest nasz dzidzia:)
Ja też chodzę prywatnie więc za wszystko niestety trzeba płacić, już nawet nie liczę, bo i tak najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe i zawsze dokładnie zbadane.
Niestety drogie te badania, ja od samego początku wydałam już około 500zł (tak to jest jak się chodzi do prywatnego lekarza i nie ma żadnych skierowań na książeczkę), lekarz co miesiąc 60zł (do końca 2008 było 50zł). Teraz znowu czeka mnie morfologia i mocz, gdzieś w połowie kwietnia. No ale lepiej się kontrolować :)

Co do zakupów, to ciuszki na te początkowe tygodnie już mam. Pieluszki tetrowe i flanele też już prawie w komplecie (mam zamiar używać tetrowych a pampersy tylko na wyjście), kocyk też jest. Zostały kosmetyki i inne duperele.
Właśnie udało mi się trafić na allegro łóżeczko za 160zł, używane ale nie zniszczone - jutro je odbieram :). Trzeba będzie dokupić pościel, a wózek na sam koniec.
Całą resztę w miarę możliwości chcę mieć przygotowaną wcześniej, bo to nigdy nic nie wiadomo. Na razie maluch rozwija się prawidłowo i mam nadzieję, że nie przyjdzie mu do głowy cisnąć się na ten świat szybciej niż w połowie czerwca :)

Muszę sprawdzić moją listę i zobaczyć ile jeszcze zostało rzeczy do kupienia :)

Poza tym wybieram się dziś do szpitala na Zaspę zapisać się do SR.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry