Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****35

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
01.07 Jumelka ZASPA - chłopczyk /Dominik
01.07 akmka - dziewczynka
01.07_karolcia_pf ZASPA - chłopczyk /Nikodem
07.07 effcia KLINICZNA - chłopczyk /Adaś
09.07 Matea
10.07 kaska2308 KLINICZNA - dziewczynka /Zosia
10-15 Asiulka - chłopczyk /Karolek
12.07 Sasza - chłopczyk /Krzysiu
15.07 olala82 - dziewczynka /Zosia
16.07 karolajnaaa - dziewczynka
16.07 Martek WEJHEROWO - dziewczynka /Michalinka
16.07 gosiar ZASPA - chłopczyk /Tomek
19.07 J czy J REDŁOWO - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
25.07 trotka WEJHEROWO - dziewczynka /Oliwia
25.07 asior - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja

SIERPIEŃ:
06.08 adziula - chłopczyk /Mikołaj
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Szymon
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk
30.08 zora1 - dziewczynka

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200934-t105780,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam:)
za oknem piękna pogoda aż miło się robi:)
U mnie dziś 100dniówka;D hahah teraz juz zaczynam wielkie odliczanie;)
Cześć Mamuśki :)

W końcu wolny dzień, na razie siedzę w domku i się obijam :)
W poniedziałek idę do lekarza, jak zawsze z niecierpliwością odliczam czas. Młody tak fika, że zaczynam się obawiać jak ja to wytrzymam jeszcze 6 tygodni. Mały skubaniec :))) Przez ostatni miesiąc chyba sporo przybrał na wadze, bo jego siła dosyć wzrosła. Miesiąc temu ważył ok 1200g ciekawe jaki teraz będzie wynik.

Coraz częściej nachodzą mnie myśli o zbliżającym się porodzie - ja chyba obawiam się najbardziej tego, że na początku nie zauważę, że cokolwiek się dzieje, hehehe.
No tak, ja myślałam o rodzeniu na zaspie, bo słyszałam że cieszy się dobrą opinią. A ty gdzie planujesz rodzić?
szkole rodzenia najlepiejw ybrac ta co prowadza polozne ze szpitala w ktorym chcesz rodzic

kompleksowo, ale i drogo, obkupisz sie we wszystko w akpolu, mama i ja, a w gdyni w vitalii i mapu

ja kupuje trochu tu troche tam, troche gdzie indziej - szukam najkorzystniejszych ofert po prostu
no i allegro
ja mialam juz dwa razy 75g i oba wyniki zle, martwi mnie toi dlatego czekam do poniedzialku, mam nadzieje ze lekarz zaleci jakas diete i nie bedzie to nic bardzo niebezpiecznego dla maluszka
Witam serdecznie!
W związku z tym, że pierwszy raz weszłam na to forum, pomyślałam, że od Was uzyskam najwięcej przydatnych informacji.
Chciałm się dowiedzieć jaką szkołę rodzenia w Gdańsku polecacie? I gdzie można zrobić kompleksowe zakupy dla maluszka.
Będę wdzięczna za podpowiedzi
Zazwyczaj lekarze kieruja na obciążenie 50g glukozy(to powinna mieć każda z nas), jak wynik jest niepokojący to robisz jeszcze 75g i wtedy musisz być na czczo i przez 2 godziny siedzieć bez ruchu.
ja mialam w 25 tyg. i polegalo to na tym ze najpierw pobierali krew na czczo i pozniej musialam wypic glukoze i odczekac 2h zeby odczytac wynik dotyczacy wlasnie obciazenia. wynik po wypiciu wyszedl mi wysoki i w poniedzialek dowiem sie co dalej z tym robic:(
Dziewczyny muszę się pochwalić. Dostałam w niedzielę na urodziny książkę Zawistowskiego, Co nieco o rozwoju dziecka.
Jest suuuper i do tego płyta z filmikami jak podnosić , nosić, przewijać i w ogóle opiekować się maluchem. Naprawdę polecam wszystkim.
czy mimo dobrego wyniku tego badania mialyscie robione badanie na obciązenie glukozą (to drugie gdzie trzeba to wypic)?
Ja miałam chyba w 27 tyg.
mam pytanko dziewczyny miałyście badanie na obciążenie glukozą na czczo z krwi??? jeżeli tak w którym tygodniu??
Ja też odrazu zaczynam się martwić jak maleństwo cały dzień się prawie wcale nie odzywa, ale wtedy następnego daje znać że wwszystko wporządku i nadrabia zaległości :) Teraz już zawsze będziemy się o nie martwić, każdego dnia.
jestem po kontroli u lekarza - wszystko wydaje się być w porządku, ciśnienie w normie, a Bąbel podobno już spory - kolejna kontrola za 3 tygodnie, prawdopodobnie już ostatnia, co mnie bardzo zdziwiło, ale czuję się dobrze, więc nie mam co narzekać :)

ja jestem za uczęszczaniem do SR nawet samej, bo mężowie bardzo często się nudzili na naszych zajęciach, dlatego mój był ze mną 2-3 razy, co nie było konieczne, na zajęciach napewno złapiesz kontakt z innymi ciężarówkami

ja też się trochę stresuję jak Bąbel nie trzyma się swoich stałych pór baraszkowania w ciągu dnia, ale zdarza Mu się zaspać tylko trochę, więc staram się spokojnie czekać
aktywność Bąbla zależy nawet od mojego jadłospisu albo od mojego humoru, także nie szukajcie dziury w całym
czytałam, że w ostatnim okresie dziecko spędza więcej czasu na czuwaniu i śnie, bo ma m.in. mało miejsca, więc to ja powinnam się przjemować, bo jak mi urządza dyskotekę 3 razy dziennie to chyba coś jest nie tak ;P
nie no to ja wiem że każdy ma ''swój" dzień:) ale to jest strasznie dziwne uczucie jak jednego dnia wulkan energi a drugiego totalny spokój...
a tak odnosnie szkoly rodzenia
to to jest szkola rodzenia i pielegnacji noworodka a nie szkola wychowywania
tego nie naucza nigdzie!!! to trzeba znalezc w sobie
a ty dzien w dzien masz tyle samo energii?

ja tam sie ciesze jak mi mlody zafunduje dzien odpoczynku :)))
trotka może zadzwoń lepiej do swojego lekarza i zapytaj co masz robić w tej sytuacji, lepiej się upewnić.
Ja też dziś idę zobaczyć co u mojej małej Hanusi słychać:) martwi mnie jedna rzecz przedwczoraj mala była bardzo żywa kopała praktycznie cały dzień i to tak solidnie a wczoraj spokój kilka kopniaków i koniec...dziś zaczęło sie normalnie rano kopanie ale martwi mnie to że jednego dnia ma tyle energi a drugiego spokój.
witam się z rana! Coś dziwnie się dzisiaj czuję.....Zauważyłam rano czop śluzowy na papierze...No i zaczynam się martwić..... W SR babeczka bardzo dokładnie opisała jak taki czop wygląda, więc na 90% jestem pewna że to to.....Może nie cały czop, tylko śluz zaróżowiony o konsystencji kurzego jajka czyli tak jak opisywała babka....Zaraz się kładę i leżę plackiem....Dzisiaj mam SR i najwyżej po zajęciach podejdę na izbę przyjęć niech mnie zbadają.....Kurde to dopiero 30 tydz...jeszcze przynajmniej przez 5 tyg muszę nogi ściskać... A teraz w ogóle pewnie będę sobie wkręcać, że brzuch boli itp....Dzidzia kopie więc daje znak, że z nią ok. Pozdrawiam
Jak to tylko 4 spotkania, to ja tym bardziej bym poszła.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry