Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****57

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
09.07 Matea
20.07 stynka WOJEWÓDZKI - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja
28.07 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
29.07 adziula - chłopczyk /Mikołaj

SIERPIEŃ:
04.08 Kaska Gdansk -Kliniczna - syn/ Tomaszek
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Miłosz
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
20.08 Ania Wejherowo - WEJHEROWO - chłopczyk
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk WEJHEROWO
30.08 zora1 - dziewczynka

Rozpakowane:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm/ Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm/ Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm/ Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm/ Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54 cm/ Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm/ Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm/ Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm/ Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm/ Swissmed (wątek *52)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm/ Redłowo (wątek *55)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, mierzył 57 cm/ Kościerzyna (wątek *56)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm/ Zaspa (wątek *56)
26.07 Martek - córeczka Michalinka 3900g, 60cm / WEJHEROWO (wątek *56)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200956-t117432,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witamy!!!
my kupilismy gryczano-kokosowy (ale chcieli nam sprzedac piankowy jako gry-kokos -wielka kartka ze piankowy a facet sie upiera -wiec trzeba pilnowac) nie smierdzial, lozeczko tez mamy z tych nie smierdzacych;)

dziewczyny powiedzcie mi czy kupujecie juz teraz takie cuda jak herbatki na laktacje?? i wogole jakies herbatki do picia dla mam??bo tak sobie mysle i nie wiem czy po porodzie mozna pic zwykla jak do tej pory juz nie wspominajac o jedzeniu...bo juz sama nie wiem co mozna a co nie.. jedni mowia ze prawie nic jesc nie mozesz... inni ze jak w ciazy tylko kilka potraw wykluczyc i badz tu madrym...
no hej z rana :)
dziewczyny a jakie kupujecie materace ? mi poradzono gryczano- kokosowy i dzisiaj po taki jadę, mam nadzieję, że nie będę musiała go wietrzyć !
A ja odkąd Zośka jest ze mną czas żeby poczytać forum znajduję nad ranem :) ledwo nadążam z czytaniem taki tu "ruch" :)
boze nie moge spac;(( wypilam melise, kakao i zapowiada sie kolejna nieprzespana noc...nie chce budzic meza i siedze w drugim pokoju;( a wy napewno smacznie sobie spicie...
no jutro moja data :P ale pewnie i tak nic z tego nie bedzie. a ja juz zaczynam wariowac od tego czekania i wsluchiwania sie w siebie. dzisiaj kupilam lezaczko- bujaczek. na poczatku powiedzialam, ze stanowczo nie chce takiego, maz mnie poparl. a dzisiaj z nudow taki kupilam na eaby. uzywany, ale w idealnym stanie. mam nadzieje, ze niedlugo bedzie. a najlepsze jest to, ze maz mi powiedzial, ze on to wlasciwie taki chcial miec, ale nic nie mowil skoro ja nie chcialam :D ciekawe co jutro kupie??:>

a co do lozeczka to bylo wlasnie takie jakies bezzapachowe, a myslalam ze mi lasem bedzie pachnialo, za to materac z ikei wietrzyl sie chyba ze 2 miesiace, zanim pozbylismy sie tego okropmego smrodka :/

czekam......
a my mamy takie jakis ... bezzapachowe
i dobrze :)
przewijak tez juz czeka na malucha
no wszystko zapiete na ostatni guzik tylko clue programu wciaz brak :)
Ja na szczescie lózeczko juz mam poskladane, stoi i czeka i dobrze ze wczesniej sie za to zabralismy bo chyba ze dwa tygodnie caly czas smierdzialo w sypialni drewnem i lakierem czy czyms tam, teraz juz tylko troche czuc, takze zanim mała w nim znajdzie wywietrzy się całkiem :)
właśnie łóżeczko...ja ciagle czekam na mojej łózeczko na allegro niechialam za szybko kupić bo wiecie jak to jest a teraz od 3 m-c nie ma jego (koniecznie chcę turystyczne) jestem zla na siebie że tyle zwlekalam...
no a ja właśnie wróciłam z ikei i mąż składa łóżeczko :)
demolka, to co mnie raz a porzadnie zmotywowalo to dziwne slady na majtach
pozniej okazalo sie ze to tylko po badaniu na fotelu
ale co sie najadlam strachu to przynajmniej torbe przygotowalam ;)))
co do torby do szpitala to ja też nie mogę się zato zabrać ciągle mi się wydaje że mam jeszcze dużo czasu...:P
sasza - akt urodzenia
jolga - ja mam wskazania do tego aby byc pod kontrola
Pytanko mam.
Co oprócz zaświadczenia o porodzie powinnam dostarczyć pracodawcy żeby załatwić urlop macierzyński??
larisa27 nie, nie było żadnego problemu ze znieczuleniem, jak poszłam na porodówkę to pani od razu sama mi sie spytała czy będę chciała znieczulenie dała mi kartkę do przeczytania - ja o nic nie pytałam
Mia a ty chcesz zeby cie wzieli na patologie? termin mialas na 25. czyli w piatek bedziesz dopiero 6 dni po terminie to jeszcze nie jest taka tragedia przeciez, jak z dzieckiem jest wszystko ok, sa dobre przeplywy i zadnych niepokojacych objawow to ja na patologie bym sie nie pchala...lepiej poczekac w domu a podjechac sobie na ktg nawet codziennie i juz.
kasia-125 czyli problemów z podaniem znieczulenia nie było żadnych ?
W niektórych województwach mają tzn dyskietki, i przy wizycie u lekarza, wręczasz w rejestracji dyskietkę a oni drukują kupony na wizytę. Dyskietkę zaraz potem oddają, ale odbiją sobie wizytę w systemie. Raz w miesiącu taka poradnia czy szpital wysyła raport do głównego NFZ-tu, i po zliczeniu takich porad wg tego wypłacają im środki ;) Wiem bo mój ojciec prowadzi poradnię ;)
nie wiem jak sie rozliczaja - kartka sama sie nei wyrwala !
mia a ty ile dni po terminie jestes?
Tak, ciekawa sytuacja, nie zrealizowali usługi, ale kartkę wzięli, mi ostatnio tak chciała zrobić położna, jak byłam wyjątkowo na wizycie prywatnej (nie było miejsc na NFZ na wizytę kontrolną), tylko że się w porę zreflektowałam i ją powstrzymałam - dawałam wyniki badań które były za okładką, miła pani powiedziała że to tak z automatu wyszło i ja jej wierzę;) Co ciekawe np. w woj. kujawsko-pomorskim te kupony nie są wymagane, to jak tamtejsze przychodnie rozliczają się z NFZetem??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry