Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****67

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200966-t123730,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
korzystam z chwili snu mojego Bąbla i zakładam nowy wątek :)
cisza w naszym wątku jak w kościele ;)

podajecie swoim pociechom witaminy przy karmieniu piersią?
mój synio dostaje witaminy K i D, a od jakiegoś czasu podaję Mu też witaminę C, wszystko w kroplach
zaniepokoiło mnie, że pocą mu się rączki i stópki, słyszałam, że to może być spowodowane niedoborem wit D, może spotkałyście się z czymś takim?
kontrolę u pediatry mam dopiero za miesiąc :/
moja mala po wit. K miala zaparcia zamiast tego pediatra przepisala cebion multi.dajemy tez wit. D
a co do pocenia sie raczek i stopek to mojej sie nie poca
k i d
stopy dzis spocone ale nie wiem czy to nie po skarpetkach (na spacerze)
Zrobiliśmy sobie dziś dłuuugi spacer spod Węzła Kliniczna do Reala na Kołobrzeskiej i potem z powrotem na Zaspę do rodziców. Dominik cały czas grzecznie spał w wózku, aż się miło patrzyło ;) Kupiliśmy Pampersy w promocyjnym dwupaku :)

Małemu podaję tylko witaminę D, bo K jest w mleku. Też zauważyłam, że ostatnio stópki i rączki są wilgotnawe. Chociaż stópki po kąpieli podobnie jak cała reszta są oliwkowane, więc może to w ciągu dnia pozostałość a rączki to on ciągle wpycha do buzi. Poza tym jest ok.
2 października mamy drugie szczepienie, więc się zapytam lekarki czy to normalne.

MIA ten mój klopsik waży już chyba koło 7 kg, więc w chuście też bym go czuła - po prostu muszę się przyzwyczaić. Po tej ciąży ciągle jest mi ciężko wrócić choćby do ułamka formy którą miałam wcześniej. Na razie spacery i rowery niewiele pomagają :/
ja też podaję wit. D ale karmię sztucznym mlekiem tzn mieszam swój pokarm+ mieszanka ale w większości mieszanka.
Czy od witaminy D dziecku może dokuczać brzuszek???
Ja też podaję wit. D i K. K będę podawałą jeszcze tylko przez tydzień bo pediatra powiedziała, że podaje się ją do 12 tygodnia, Wam też tak powiedziano? Zosi nie pocą się stópki ani rączki ale za to główka strasznie, co też może być objawem niedoboru wit. D. Jak będziemy u pediatry to popytam.

No i muszę się pochwalić :) dziś Zosia po raz pierwszy sama przewróciła się z brzuszka na plecy :)
Witam się po długiej przerwie... Dziewczyny moja lekarka zapisała Oliwii tylko wit D3, a wy piszecie jeszcze o wit K??? Młoda na ostatniej wizycie jakieś 2 tyg temu ważyła 5300gr. Usg bioderek ok, no i uffffffff nareszcie już po kolkach....Jak pójdę do lekarki to zapytam o tą wit K, Pozdrawiamy i życzymy miłych snów ;DD
Ja również podaje witamine K i D, a oprócz tego witamine C, bo mam cały czas wrażenie że mały jest przeziębiony... Codziennie rano słysze że charczy, i ma troche katarku.. Popołudniu to wszystko przechodzi... Co do pocenia się rączek i nóżek, 30 lat temu twierdzili że to objaw krzywicy, i dawali uderzeniowa dawke witaminy D. Natomiast teraz stwierdzili ze to normalne i nic się z tym nie robi ;)
Trotka na witaminę K to już chya będzie zapuźno bo ponoć się ją podaje do 3 miesiąca. U nas też są już postępy mała przekłada dzielnie główkę, z jednego boczku na drugi i idzie jej to coraz lepiej nim się obejrzę, a będzie dżwigać główkę.
Wczoraj dostałam od koleżanek z pracy huśtawkę dla małej, i jest nią zachwycona, spała w niej wczoraj 2,5h a ja w końcu mogłam coś zrobić. Życze wszystkim udanej soboty
ja na moje dziecko nie mogę narzekać bo np wczoraj leżała grzecznie( co jakiś czas przytulałam ją bo marudziła i odkładałam) przez 2 h w łóżeczku a ja w tym czasie sprzątałam;)
jedynie jeszcze te nocne czuwanie jakby zniknęło i bajka;)
Mój Tomasz dzisiaj regularnie co dwie godziny w nocy pobudka.. Jakby miał zegarek w głowie :)
wit K do trzeciego miesiaca

wilgotne stopki to moze byc przyczyna przeziebien (wczoraj sie tego od pediatry dowiedzialam)

no my wczoraj znowu awaryjnie wieczorem u pediatry
eh, co za zycie
mlody ma lekko czerwonane gardelko - bedziemny podawac wit c

i tak jakby wam kiedys przyszlo z tego skorzystac: dzieciom po 2mc-u mozna podawac syrop drosetoux (czy jak to sie pisze) 2x 2,5 ml na dobe
oraz pryskac gardlo tantum verde rowniez 2 razy na dobe

po jednym i po drugim nie karmic przez pol godziny
no i nei laczyc jednego z drugim !

my jeszcze nei bylismy na zadnym szczepieniu (wstyd)
zapisani jestesmy na poniedzialek ale chce nas przepisac na srode bo w poniedziualek to tak niezbyt mi pasuje niestety
musze isc na komisje lakarska, potem do ksiedza zalatwic cherzest
meza nei bedzie
a nei wiem jak sie mlody bedzie po szczepieniu zachowywal wiec wole przeniesc na srode i wtedy w srode go caly dzien tulic jak bedzie potrzeba

Trotka, moj Maly Ksiaze sie wypytuje o swoja Mala Ksiezniczke :D
z takich nowosci u nas:
wymiana calej szafy (mlody sie nie miesci - teraz zakupilismy ubranka rozmiarowo na 6 m-cy)
no i mlody sie nam ledwo ledwo do gondoli miesci (a my mamy taka wieksza)

:)))
Dziś znowu zaliczyliśmy 3-godzinny spacer a Mały w tym czasie smacznie spał. Poszliśmy nad morze i z powrotem (przy okazji mijając szpital na Zaspie sobie powspominałam ;)) a teraz nogi wchodzą mi w d... i kręgosłup daje się we znaki.

Mia, Twój Kajtek jest już taki długi? Dominik ma jeszcze trochę miejsca w gondoli (przybyło mu kilka cm, ale jeszcze 65cm nie przekroczył) - myślę, że jeszcze trochę w niej pojeździ. Ostatnio zaczęłam go trochę podnosić w wózku coby mógł sobie popatrzeć i o dziwo siedzi cicho i tylko się rozgląda, a potem zasypia.

U nas też już nastąpiła wymiana ubranek. Mały przeskoczył w rozmiar 68 albo 74 (jak zwykle rozmiar rozmiarowi nierówny)
Przypomniało mi się jeszcze coś ;) Do odciągania katarku polecam taki sprytny produkt
http://allegro.pl/item736942840_katarek_niezawodny_odciagacz_kataru.html

Podłącza się go do odkurzacza i świetnie wszystko wyciąga a Mały wcale nie protestuje (dostałam od koleżanki). Wcześniej używałam fridy, ale Małemu to się zupełnie podobało.
mój Synuś słabo śpi na spacerkach - czasami się rozgląda, czasami nudzi mu się w gondoli (woli fotelik, na półsiedząco lepiej widać świat), jak chodzę sama nigdy Go nie biorę na ręce, żeby nie mieć problemu z odłożeniem z powrotem, Nikuś to Mały Cwaniaczek ;P

Nikusiowi ustąpił katarek, teraz przeszedł na mnie :(
zeszłej nocy Mały spał 6 godzin bez przerwy, o 3:00 nad ranem wybudzałam Go, bo by mi piersi eksplodowały, ściągnął w 20 minut i dalej spał do 7:00 rano

Jumelko - co to za promocja na pampki w realu?
To są dwie Jumbo Paki za 84,95 :)
My byłyśmy w piątek na usg bioderek, niby nie jest źle, ale trzeba pieluchować i do kontroli za 2 miesiące.
Dodatkowo już od 2 tygodni Majeczka ma karat, strasznie ją męczy. Wcześniej doastała jedne kropelki, ale nic nie pomogły. A teraz jak byliśmy na usg, to przy okazji poszliśmy do lekarza i Majeczka dostała drugie kropelki, wapno i dalej na przyjmować wit. C. A jak nie przejdzie przez tydzień to mamy skierowanie do laryngologa.

A co do witamin to Majeczka bierze K i D, no i jeszcze C.
My też już 2 dni temu odstawiliśmy gondolę. Oliwia nosi ubranka w rozmierze 62-68...Strasznie się ślini...Teraz smacznie spi...Poczekam aż sie obudzi, nakarmie ją i na spacerek...

MIA Moja Oliwia mówi tylko "nieeeeeee" i "aaaałłaaa" pewnie zupełnie nieświadomie...ale zdarza się, że tak się wpasuje w sytuację jakby odpowiadała....Smiejemy się że jest pesymistka bo na wszystko jest "nieeee" Muszę jej chyba śpiewać " ja jestem Pan TIK TAk", może nauczy się mówić tak...Pozdrawiamy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry